שינויים בזוגיות לאחר לידה

תאריך פנייה: 27.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלי
זה כבר לא מה שהיה..
27.11.2011 • 18:47

הי,בעלי ואני נשואים 4 שנים. תמיד "התגאיתי" על האהבה שיש בינינו ועל היחס שאני מקבלת מבעלי.. הוא מאד רגיש, מפרגן המון ורק אני הייתי בראש מעייניו.מאז שבתנו הקטנה (8 חוד') נולדה, הכל השתנה... אנחנו יותר מתעסקים בילדה ופחות בנו... בקושי שיש בינינו שיחות, שלא נדבר על סקס שקורה אולי פעם בחודש... לא יודעת מה לעשות. אני מצדי לא רוצה לתת לזה לדעוך, אבל כמה אפשר לדבר אתו ולדבר אתו? כבר אין לי כוחות ולמה רק לי איכפת?? אני ממש אובדת עצות ובוכה כל יום בסתר... אנחנו לא יוצאים ולא מבלים ואמרתי לו את זה כמה פעמים והוא תמיד מבטיח שהכל ישתנה ולא משתנה כלום. ממש מצב שלא האמנתי שהגענו אליו.יש לי אחות שנשואה כבר 20 שנה עם 4 ילדים ובעלה מתנהג אליה כאילו שהם מכירים יומיים.. מתלהב ממנה עד היום, הייתי בטוחה שגם אצלי זה יישאר כך לנצח.. אבל לא.. בתנו המקסימה נולדה ומאז הכל השתנה. ולפני שהיא נולדה הוא אמר לי שהוא יעשה הכל כדי שנשמור על הקשר כי אני הכי חשובה לו בעולם וכו'.. וזה לא קורה. התקופה של ההריון היתה הכי יפה בינינו.אני יודעת שרוב הזוגות חיים כך ומקבלים את זה, אני לא מוכנה לקבל את זה, אני טיפוס שיש בו מלא אהבה והזוגיות חשובה לי יותר מכל, אני חושבת שזוגיות טובה היא מפתח לחיים מאושרים, חבל שבעלי כנראה לא חושב כך.אשמח לעצה. נראה שהמצב ללא תקנה.תודה !

ד"ר אורן חסון
דינמיקה שונה לאחר הלידה
28.11.2011 • 22:52

גלי יקרה,
משהו בדינמיקה הזוגית שלכם השתנה לאחר הלידה, ויכולות להיות לכך סיבות רבות ושונות. אני בטוח שגם בעלך חושב שזוגיות טובה מסייעת מאד לחיים מאושרים, אבל משהו לוקח אותו משם והלאה, ולא ברור לי מה. האם זה משהו שאת עושה? האם מדובר במחשבות שלו הקשורות לעניינים אחרים בחייו, או האם זו הבת שלכם שתופסת מקום במימדים שמשפיעים על הזוגיות? – אני לא יכול לדעת כך. ריחוק שנמשך יש לו דינמיקה של התרחקות רבה יותר בהמשך. חשוב שתלכו ליעוץ זוגי, כדי לפענח וכדי לפתור זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083