התמודדות עם פחד בקשרים
חיילת
אם לא אשנה משהו
⌄
שלום
ד"ר,טוב - הבעיה שלי היא כזו.אני בחורה צעירה, חיילת בת 20, לפני כ3 שנים התחלתי טיפול פסיכיאטרי בשל בעיות נפשיות, כרגע אני כחצי שנה ללא טיפול תרופתי , מתפקדת מעולה (כמו כל אדם רגיל), חוץ מבעיה תקשורתית שקשה לי להביע את עצמי במילים בפני אנשים חדשים שאני מכירה, מצב זה מרחיק הרבה אנשים ממני (שיש לי פוטנציאל לקשר רציני איתם), וגורם לי גם לברוח מהבעיה באמצעות לשכב עם אותם גברים שאני יוצאת איתם.לאחרונה נוצר אצלי רצון גדול מאוד לזוגיות, כאשר הנני רואה את חברותיי הטובות כל אחת מסודרת עם גבר רציני, מאושרות, הייתה לי זוגיות בעבר והיה לי אושר עצום, אני יודעת שאני בחורה שלא חסר לה כלום, אני יפה , מצחיקה,משפחה טובה,חכמה,בצבא.. הכל.. והרבה רוצים ומתחילים איתי..אבל הפחד שם. הפחד להתמודד עם שיחות רציניות.הפחד לאבד אנשים.יודעת שעליי להתמודד עם הבעיות אחרת לעולם לא אמצא גבר טוב.מה עליי לעשות ?
ד"ר אורן חסון
להתחיל ב"קטן" - קשרי ידידות?
⌄
חיילת יקרה,
אני לא יודע מה היה הטפול שעברת, וגם לא מה סיבתו, אבל אני מבין את המקום הנוכחי שבו את נמצאת. אין דרך טובה יותר להתגבר הפחד, מאשר להתמודד מולו פנים אל פנים. במקרה שלך, נדמה לי שהפחד הוא כפול. האחד הוא לדבר עם אנשים ולהידחות, כי אולי את חוששת שלא תדעי מה להגיד, שהפחד יקפיא אותך ושבכך תרחיקי ממך אנשים. ואולי הפחד הגדול יותר שלך שאם וכאשר תצרי קשר, שהקשר הזה יהפוך בהכרח להיות גם קשר רגשי, ושתאבדי אותו אחר-כך. למה? פחדים הם לא תמיד רציונליים. זה יכול להיות הפחד שירצו משהו אחר, מישהו אחרת, שלך יהיה קשה להתמודד עם היומיום של קשר מבלי להיפגע ולפגוע, או מכך שזה יכול לקרות גם כי לא הכל תלוי בך או בבן זוגך.אני מבין שיש לך קשרים עם חברות. שזו נקודת התחלה טובה, מכיוון שזה גם מראה לך שאת יכולה לדבר ואת יכולה ליצור קשרים, ולפחד פחות. חפשי בהתחלה דרך ליצור חברים. כן, גם גברים. שיהיו לך ידידים, ולמדי לפחד פחות לדבר. הרי את יודעת שיש לך את זה. זה רק להתגבר על הפחד. התחילי בקשרים שבהם תפחדי פחות. קשרים זוגיים מפחידים יותר כי אנחנו מטילים עליהם הרבה יותר משמעות וטוטליות של "הצלחה" מאשר על קשרים חברתיים אחרים. אז התחילי שם, כדי לצבור ביטחון.