שינויים בזוגיות בהריון: מה עושים?

תאריך פנייה: 20.08.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שושי
שינוי ביחסים
20.08.2010 • 08:03

שלום רב
אני נשואה שנתיים ובעוד 3 חודשים בעזרת השם המשפחה תגדל. היחסים שלי עם בעלי בדרך כלל טובים אך לאחרונה חל שינוי הוא לא מתיחס ברצינות למה שאני אומרת ומקבל החלטות לבד גם כשהוא יודע שאני לא מסכימה.הדבר הזה מתסכל אותי מאוד אני תמיד עצובה ואני די מבולבלת יש לי כל הזמן מחשבות בראש שאולי טעיתי שהתחתנתי שאני צריכה לעזוב אך מצד שני יש לי את הילדה בדרך ואני אוהבת את בעלי מאוד ומאמינה שזאת תקופה לא קלה שתעבור כי אנחנו כבר 4 שנים ביחד ותמיד היה לי טוב.אני רוצה עזרה באיך להתמודד עם המצב החדש אני חסרת אונים ואני לא רוצה להרוס את חיי הנישואים שלי אני פשוט הופכת לאט לאט להיות סגורה יותר לא מתקשרת עם בעלי יותר מידי ואני מפחדת מזה נורא.

ד"ר אורן חסון
לדבר ולהקשיב
22.08.2010 • 02:14

שושי יקרה,
משהו קרה לכם במשך ההריון, והשינוי שחל בו הוא או תוצאה של שינויים התנהגותיים שחלו בך, אולי כתוצאה של ההריון, או תוצאה של שינוי שלו, שאולי נובע מעצם השינויים הפיזיים שחלו בך. את מסתגרת, בעיקר, כך אני מבין, כי הוא לא מתייחס אליך כפי שהיית רגילה.אני לא יודע אם מה שאת צריכה זה פשוט לדבר איתו על זה, כי אולי ניסית. מה שבטוח הוא שבין אם עשית זאת, ובין אם לאו, את צריכה לעשות את זה נכון. יכול להיות שמה שאת צריכה זה אולי גם להיות קשובה לצרכים שלו, כי אולי הוא חושב שעכשיו, כשאת במרכז, או לפחות שאת שמה את עצמך יותר במרכז בשבילך, אז הוא נשאר לבד, ואז הוא לוקח עצמאות כדי להחזיר את עצמו למרכז. אני מעלה זאת רק כאפשרות, שתהיי מודעת לה בעת השיחות שלכם.דברי איתו, הגידי שזה מה שאת מרגישה, והקשיבי הרבה לצרכים וללחצים שלו. "הקשיבי" לא אומר בהכרח שאת צריכה להסכים. אבל זה כן אומר שאת צריכה להבין מה הוא מרגיש, ולחפש פיתרון שיעבוד על שניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083