הוא משעמם אותי - מה עושים?
שולה המיואשת
בחור משעמם......:/
⌄
שלום
ד"ר חסון, אני בת 21 ולפני כמה חודשים יצאתי במשך חודשיים עם בחור שאני מכירה מגיל קטן, הוא היה החבר הראשון שלי בגיל 15 (אך נפרדנו אחרי שנה. )אך מאז תמיד היינו ידידים ונהנו לצאת יחד מידי פעם (פעם בכמה חודשים) בתחילת השנה חשבתי לעצמי שמכיוון שאני לבד עכשיו ובסך הכל הוא בחור טוב שמושך אותי ואני נהנת לצאת איתו מידי פעם למה שלא ננסה לתת לקשר הידידותי שלנו צאנס וננסה להפוך אותו לקשר זוגי. אך זה לא צלח. מכיון שהרגשתי שהבחור משעמם אותי כאשר אנחנו אחד על אלד, לא הרגשתי שיש לי יותר מידי עניין בו , לא הרגשתי צורך להתקשר אליו או לדבר איתו. החלטתי לחתוך את זה למרות שזה היה ממש קשה מכיון שאני יודעת שמבחוץ "בעטיפה" אנחנו מאוד מתאימים-הוא ממשפחה טובה, המשפחות שלנו חברות טובות מאוד, הוא בחור טוב מאוד ואני גם יודעת שהוא יהיה טוב , הוא מושך אותי,וברמת העיקרון מבחינת המעטפת החיצונית הכל באמת יכול להסתדר חוץ מעניין ה"שיעמום"-שזה דבר מאוד קריטי מבחינתי, אין לי מה לעשות עם בחור שמשעמם אותי . אני נמצאת עכשיו במצב שאני לא יודעת מה לעשות יש רגעים שאני מרגישה שיש לי ספקות לגבי פירוק הקשר הזה ואולי נתן לזהעוד צאנס, אבל מצד שאני אני לא חושבת שהוא יכול לשנות את זה....הוא פשוט כזה וזהו.. לא??השאלה שלי היא האם אתה חושב שזה כן דבר שניתן לשינוי? ואולי עליי לדבר איתו על זה?? מקוה שתוןכל לעזור לי. תודה מראש. שולה.
ד"ר אורן חסון
שמע, אתה משעמם אותי! תעשה משהו...
⌄
שולה יקרה,
הוא משעמם לך, מה שאומר שהדינמיקה של המחשבות והעשייה שלו לא גורמים לך לריגוש. מעצם השאלה, אני מבין שקשה לך עם זה, כי עניין וריגוש הם כנראה צורך בסיסי שלך. שאלת אם לדבר איתו על זה... מה את חושבת? כלומר, מה הוא ירגיש ויחשוב עם טענה, תלונה או שאלה שלך מסוג זה? מה הוא יכול לעשות? להתחיל לחשוב אחרת? לחפש תחומי עניין הדומים לשלך? טענה מסוג זה היא טענה שאין לה אפשרות להישמע טוב בצד השני, אלא להישמע כמו "אני לא מספיק טוב בשבילה", או "היא רוצה שאהיה מישהו אחר, כי איך אני יכול להתעניין במשהו שלא מעניין אותי" או "איך, לעזאזל, אני יכול להיות פתאום 'מעניין' אחרת, כי לי אני כן מעניין. אז מה אני אמור לעשות עם זה?"מה שאת כן יכולה לנסות זה ליזום בעצמך עשייות ושיחות של דברים שמעניינים אותך, במקום להיגרר אחריו לדברים שמעניינים אותו, וללמד אותו. אולי זה יעבוד, ואולי זה לא.