שינויים בזוגיות: איך לשמור על האינטימיות

תאריך פנייה: 05.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
זוהר
לחיות עם ידיד/ אח....
05.10.2006 • 10:54

שנה טובה ד"ר חסון,יש לי בעייה בבקשה עצתךאני נשואה 5 שנים. בתחילה הזוגיות הייתה מדהימה עם רגשות חזקים של משיכה והשתוקקות הדדית וגם הסקס היה סוער ומרגש. לאחרונה אני מרגישה שחל שינוי גדול בזוגיות יש בינינו אהבה וחיבה עמוקה אבל זה יותר מרגיש כאילו אני גרה עם ידיד שלי או אם אתבטא בקיצוניות עם אח שלי...... אין לי כבר משיכה מינית כלפי בן זוגי ונראה לי שזה הדדי..... האמת שביומיום זה לא מפריע לי אלא להפך קל לי יותר לתפקד במשך היום כשאני לא מתגעגעת וחושבת כל הזמן על בן זוגי. אבל הבעייה שהסקס ממש על הפנים קצר ותמציתי ובלי משיכה והשתוקקות......האם כך זה אצל כולם לאחר 5 שנים, אז מה יהיה בהמשך? האם זו תקופה חולפת? האם יכולה להיות לכך סיבה עמוקה ומהותית יותר שקשורה ליחסים? מה עושים?בתודה ענקית מראש, אתה מדהים!! אוהבים אותך :-)

ד"ר אורן חסון
תנודות בחיי זוגיות
08.10.2006 • 19:40

זוהר יקרה,
תודה...ראי, אצל כולם חלים שינויים עם הזמן. ההידלקות הראשונית, המינית הרבה יותר, דועכת, ואת מקומה תופס רגש של מחוייבות, קירבה ואינטימיות, שהוא האהבה. בשל מטלות ולחצים שונים, לפעמים גם בשל תנודות ביחסים, יש גם תנודות בעוצמות ובתדירות של הסקס. לא צריך להבהל מהם, אבל לא כדאי להניח לירידות להתארך זמן רב מדי, כדי שלא להתרגל לזה, וכדי שלא להתרגש חזק מדי כשפתאום תהיה הידלקות על מישהו אחר. בחני היטב את השיגרה שלכם, וחפשי איך לשבור אותה באופן שייתן לכם אינטימיות חדשה, הזדמנויות להכיר זה את זו מחדש, והזדמנויות להשתחרר מהטרדות היום-יומיות. זה יכול להיות פעילות פיזית מרגשת (ראפטינג בתורכיה או סנפלינג במדבר יהודה), או פעילות אחרת מרגשת, כמו ללכת בנפרד לפאב, באותו פאב ובאותו זמן, ולהפגש מחדש לאחר חצי שעה או יותר של החלפת מבטים מרחוק. או סופשבוע בנופש עם חוויות תרבותיות או של נופים חדשים ומפעימים, או כל דבר אחר שיאפשר לכם החסרת פעימה ביחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083