חרדות בזוגיות: מקור כוח או איום?
אלמונ
בעיות קינאה
⌄
היי אני בן 26יש לי בעיות קנאה. זה מתבטא כאשר חברה שלי מצליחה יותר ממני, מקבלת צומת לב יותר ממנינניח בשיחה עם חברים שלי וכד...זה גורם לי להסתגר ולהתבאס.אבקש את עצתך
ד"ר אורן חסון
הייה מקור כוח שלה
⌄
אלמון יקר,
השאלה היא מדוע זה קורה לך, ולהלן שתי אפשרויות סבירות:א.יש ביניכם מאבק שליטה והערכה, שפעמים רבות מתבטא בהרבה ויכוחים על מי צודק ומי לא צודק, וכאשר היא זוכה בנקודות בחברה, אתה חושש שהיא תרים את האף אחר-כך, ושהסיכוי שלך להגיע לשליטה יורד.ב.אתה חושש שאם היא תרגיש מוצלחת מאד, היא תחשוב שאולי אתה לא ברמה שלה, ותתחיל לחפש מישהו מוצלח יותר. כלומר, אתה חושש מההשלכות של ההצלחה שלה על הקשר שביניכם.כך או כך, מדובר בחוסר בטחון שלך ביכולת שלך. הצרה היא שבדרך כלל התגובות שלך עלולות לגרום למריבות ביניכם, ולהרס היחסים מוקדם משתצפה. אתה הוא אתה והיא היא היא. היא בחרה בך בגלל תכונות טובות שיש בך. אם תצליח להתגבר על החרדות שלך, ולפרגן לה (לא להתרפס, לפרגן), לעודד אותה ולתמוך בה,היא תראה בך מקור כוח שלה, ויש סיכוי טוב מאד שהיא לא תרצה לוותר עליך. זהו שינוי רגשי שהוא לא טריוויאלי, אבל יכול מאד להועיל לך.בטווח הארוך יותר, תראה שההישענות שלה עליך, בין אם בחברה או אחר-כך, כשאתם לבד, תוסיף לך בטחון.