שינויים בזוגיות: איך להתמודד?
אלה
עייפות זוגית
⌄
שלום
!אני בת 22 , יש לי חבר שלוש וחצי שנים.בתחילת הקשר הוא חיזר אחרי בצורה אינטנסיבית מאוד ובמשך זמן רב אהב ופינק בצורה בלתי רגילה. במהלך הקשר כולו, רבנו לא מעט, בעיקר ביוזמתי על התנהגויות שלו שהפריעו לי, כמו למשל הרגשתי שאיני ראשונה בסדר העדיפויות שלו.אני מודעת לכך שאני אדם ביקורתי, שמצפה ליחסים טוטאלים ולתשומת לב רבה.מה שמשונה הוא שעד לחודש האחרון הוא נהג להגיע לביתי (אנו חיים עדיין עם ההורים)מתי שהתחשק לו, מבלי לשאול מראש, רק בכדי לראותי. בתק' האחרונה הוא עסוק יותר בעבודה חדשה ובלימודים וכבר לא נוהג ליזום מפגשים רבים איתי, לטענתו בגלל עיסוקיו. אולם, אני מרגישה שהוא מרוחק, אינו מתלהב לבלות איתי את זמנו והיוצרות בעצם התהפכו.עד התקופה האחרונה היה זה הוא שיוזם, מתעניין ומבקש לראותי ועכשיו, אני חשה שלי יש יותר רצון לבלות איתו.שוחחנו על כך מס' פעמים ואמרתי לו שאני זקוקה לו. הוא, בתגובה הבטיח לי שישתדל יותר, ודיבר על כך שהוא נמצא בתק' לחוצה, אבל עדיין אני מרגישה שהאהבה דעכה מעט. כשאנחנו רבים כתוצאה מהמצב, אני מגיבה באימפולסיביות, לדוגמא:מנתקת לו את הטלפון...בדר"כ הוא מתקשר שוב, אבל נסגר ואינו מביע רגשות.כשאני אומרת לו שכנראה הוא לא אוהב מספיק, כי לא מתאמץ לשפר את הקשר, הוא אומר: "אל תאמרי לי איך להרגיש" ונמנע מלהגיד"אני אוהב אותך".ככל שאני כועסת יותר, כך הוא הופך אדיש.שאלתי היא: האם תגובותיו מצביעות על ירידה באהבתו אלי?חשוב לי לציין, שקשה לי מאוד לרדוף אחר שיפור המצב, אני באמת רגילה לכך שהואאוהב אותי ומנסה לרצות, מלבד בתקופה האחרונה.........מה אתה יכול לייעץ לי?תודה, אלה.
ד"ר אורן חסון
היחסים השתנו, האהבה אולי לא
⌄
עייפות יקרה,
אני לא יכול לדעת אם זה באמת לחצים כוללים, או שהוא אוהב אותך פחות, או שהוא מרגיש שעכשיו, כשאת רודפת אחריו, הוא יכול להרשות לעצמו להתאמץ פחות. אבל ככל שאת מגיבה יותר באימפלסיביות, בלחץ ובכעסים כלפיו, כך הוא מרגיש פחות בנוח איתך. באופן טבעי, כאשר הוא מרגיש פחות בנוח, הוא מתרחק עוד, ואז את מגיבה יותר חזק. יש כאן היזון חוזר שאת לא רוצה להמשיך, גם אם קשה לך. לעומת זאת, ככל שתהיי נעימה לו כאשר אתם ביחד, וככל שתהיי יותר "בסדר", אוהבת ונעימה, כך יהיה לו קל יותר לחזור אליך, ויהיה לו נעים יותר להיות איתך. סודה של זוגיות טובה הוא שנעים להיות בה. נסי את המתכון הזה. זה לא קל נפשית, כי את כועסת וחרדה שיעזוב אותך, אבל היחסים ביניכם השתנו, ואת צריכה להתרגל לכך שהזוגיות ביניכם לא תהיה כפי שהיתה. מה שלא אומר בהכרח שהאהבה לא תהיה. היחסים השתנו, האהבה אולי לא.