ייעוץ זוגי: איך להתמודד עם חוסר הסכמה
לימור
חשש לפני נישואין
⌄
אני וחברי יחד 3 שנים ומתחתנים בעוד חודשיים.לפני כחודשיים הייתה לנו מריבה שבה חשתי שכל ההחלטות הן של חברי ולא שלי, וחששתי שכך יהיה תמיד וזה כל כך פגע בי שארזתי חפציי ונסעתי לבית הוריי.חברי ניסה לדבר איתי מספר פעמים ולבסוף כשדיברנו, אמרתי לו שתמיד זו תהיה החלטה שלו, וכך גם יהיה בעתיד כמו למשל עם ילדים. הוא אמר שיהיה בסדר ושלא נכון ושהוא יפתיע אותי וכל הדברים שנכון לומר. מאז השלמנו והכל טוב ויפה.אולם, לפני כמה ימים אמרתי לו שאני ממש לא מוכנה בזמן הקרוב להיות אמא, אבל ברור שעוד שנתיים סביר להניח שאהיה , העליתי את זה משיחה לגבי המשך העבודה בעבודתי הנוכחית. אני בת 28 אגב. אז הוא אמר שאי אפשר להגדיר את זה בזמ, שכשנהיה מוכנים נהיה מוכנים, ושהוא מאוד רחוק מזה. לאחר שכמעט נפרדתי ממנו הוא אמר דברים שונים לגמרי והנה פתאום המשפטים האלו.אנו מתחתנים עוד חודשיים ואני מוצאת את עצמי עם מחשבו טודניות, מה יהיה עם חוסר הרצון שלו בילדים. אני רוצה כמה ילדים ויודעת שיש סיכון אחרי גיל 35, אני לא נהיית צעירה יותר... מדגישה שלא רואה את עצמי בזמן הקרוב אמא.. אבל יכולה לדמיין את זה קורה אחרי שנה של נישואין (להכנס להריון) ולמעשה תוך שנתיים מהיום כן שיהיה לנו ילד.המחשבות האלו נורא מטרידות אותי וכשאני מעלה את הנושא הוא נורא נלחץ ולא מבין למה צריך לדבר על זה.לא יודעת מה לעשות..
ד"ר אורן חסון
סיבה ללמוד זוגיות
⌄
לימור יקרה,
בעיקרון, יש לך שתי אפשרויות, האחת היא להסביר לו את עמדתך, עם אולטימטום צמוד (ראי את הפיסקה הבאה), ומימוש שלו אם הוא לא מוכן להגיע איתך להסכמות, או לדרוש ייעוץ זוגי כבר עכשיו, וזה אם את חוששת שבאמת לא יהיה לך עם מי לדבר אחר-כך. האפשרות השניה היא להניח לכך עכשיו, ולהתחיל לעשות את המאבק בעוד שנה-שנתיים.אם את לא רוצה את האפשרות השניה (וכאן באה הרחבה של הראשונה) תצטרכי להסביר לו שהדבר הזה הוא חיוני בשבילך, עד כדי כך שאם הנושא לא סגור, כלומר, אם הוא אינו מוכן שכאשר, לאחר שנה של נישואים, את מחליטה שאת רוצה ילד ראשון, הוא יסכים, תשקלי מחדש את הנישואים. תסבירי לו שמלחיץ אותך שהנושא מלחיץ אותו, ושלהביא ילדים זו מטרה חשובה וחיונית עבורך. ושאם יש ספק בעניין, תסיקי את המסקנות (לא הייתי כותב זאת באופן כה נחרץ, לולא התרשמתי שכך את חושבת). וקחי לשניכם שנה לפחות של חופש, של זוגיות עד לכניסה להריון, כדי ששניכם תרגישו שהיה לכם גם מהכיף של הזוגיות שלפני הריון וילדים.אני רק חושש שהוא נילחץ לא רק בגלל חוסר רצון להביא ילדים, אלא גם מהחשש שמא הוא נכנע יותר מדי לדרישות ולצרכים שלך, ומכך שבכך הוא קובע תקדימים שאת היא הקובעת בבית. תצטרכי להעריך מה נכון יותר. אם העניין השני חשוב לו, לדעתך, כדאי שתגיעו ליעוץ זוגי, כדי ללמוד לפתור אותו, כי יש לו נטייה להתעצם. זו אינה סיבה לבטל נישואים, אבל זו סיבה ללמוד זוגיות.