שינויים במשקל ויחסים: מה מסתתר?

תאריך פנייה: 29.02.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דן
מותשת מלדבר
29.02.2016 • 18:27

היי ד"ראני ובן זוגי יחד כבר 3 שנים ואנו גרים יחד אצל אמא שלוהתכנון שלנו הוא להתחתן בשנה הבאה פחות או יותר אנחנו בגילאי אמצע גיל ה20.מאז שהתחלנו לצאת היו לי בעיות במשקל (הוא רזה ואני מלאה) ותמיד שינה לו מאד המשקל שלי ועניין הספורטחשוב לי לציין שהוא הבן אדם הכי מדהים שהכרתי באופיו, תמיד נכון ודרוך לעזור, לייעץ לי, מעבר לכל תמיד חבר טוב ונאמן (סומכת עליו בעיניים עצומות..)במהלך השנים שאנחנו יחד תמיד היו לי עליות וירידות במשקל ואף ירדתי 30 קילו אבל עליתי את הכל בחזרהאני מרגישה שהרבה מהקשר מבוסס על עניין המשקל הגוף האסטתיקה שליזה מאד חשוב לו וזה נורא קשה לי הלחץ הזהכנמה שדיברתי הוא לא מקשיב ולא מנסה להשתנותהוא בגישה שאם הוא יהה קשה אליי וידבר בקשיחות זה יעזור כי הרבה פעמים זה עזר אבל נמאס לי אבל לא מוכנה לוותר על הקשר הזה כי זה באמת מעבר להכל אבל כבר מאסתי מלדבר ואף חשבתי לצאת מהבית לכמה ימים כדי לנסות להראות לו שאני רצינית ואולי זה יגרום לו לשנות משהו אך חוששת שזה יפוצץ הכמה עלי לעשות? עליי לצאת לכמה ימים מהבית? או להישאר להתמודד עם מה שיש ולהנות מהטוב? אני ממש מבולבלתאשמח שתוכל לעזור לי

ד"ר אורן חסון
כוח הרצון שלך
29.02.2016 • 20:45

דן יקרה,
תרשי לי, בבקשה, להתייחס פחות כרגע לשאלת היחסים ביניכם. מתוך כל מה שכתבת, קפצה לנגד עיני העובדה שבמהלך שלוש השנים האחרונות ירדת 30 קילוגרם, והעלית אותם בחזרה. כל אחד מאלו בנפרד (עליה או ירידה) זה שינוי דרמטי ומהפכני בשלוש שנים, שמעיד על התמדה משמעותית - כל אחד מהם בכיוון אחר. שניהם גם יחד... תרשי לי יותר מלהסס. ברור לי שזה עניין ביניכם. ברור לי גם מתוך דברייך שהוא הכיר אותך כפי שהיית, ואז ירדת 30 קילו. הוא התאהב בך והחלטתם להיות ביחד כשהיית מלאה. מהאתרוצה להיות? האם הוא רוצה שתהיי רזה, או שאולי חשובה לו היכולת לשלוט בך ובדחפים שלך דרך התזונה שלך? - אני לא יודע. קראי על פיגמליון וגלתיאה. האם הוא רוצה שתהיי הגלתיאה שלו? אני מעלה תהיות שעולות לי מתוך כך. יתכן שאני שוגה לגמרי ביחס לכוונות שלו. אחרי הכל, אני מכיר אתכם ממכתב קצר אחד שכתבת לי. אבל אני קורא על השינויים המשמעותיים כל כך שאת עוברת, ולא ברור לי אם הם מתוך יחסי שליטה-מרידה, או מתוך רצון שלך? ואם הורדת במשקל מתוך קשב לעצמך, מתוך רצון משלך ומתוך שליטה מדהימה בכוח הרצון שלך, מה קרה לו ומה גרם לו להתפוגג בבת אחת זמן קצר לאחר מכן?אני לא יודע מה לומר לך לעשות בטווח המיידי. באמת שלא. אולי הפתרון שלך נכון יותר כדי לשנות את היחסים ביניכם, ואולי לא. אבל אני יודע שבטווח הרחוק יותר את צריכה להקשיב לעצמך יותר, ובעיקר לדבר עם עצמך ולהבין את יכולת השליטה העצמית שלך - בנושא התזונה בעיקר, אבל אולי גם בעניינים אחרים. לו רק היית מלאה בגופך, הייתי אומר לך: תהיי בריאה, זו בחירה שלך. לפחות הייתי יודע שאת עקבית. אני מודאג מהתנודות החריפות בכוח הרצון שלך. חשבי על טיפול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083