סקס קבוע במערכת יחסים: מה היא תקבל?

תאריך פנייה: 29.02.2016 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אורן
סקס קבוע
29.02.2016 • 18:18

שלום
שמי אורן, בן 33, אין לי שום עניין במערכת יחסים רצינית, טוב לי עם הלבד שלי, אני נראה ממש טוב, הולך לחדר כושר ומשקיע בעצמי, אני מצליח להשיג סקס, במצבים די מפתיעים אבל העניין הוא שזה קורה לטווח מאוד קצר, אני שומע הרבע על המושג "יזיזות", אבל זה משהו שאני לא מצליח ליצור, על פי מחקרים שעשיתי בנושא, יזיזות היא בעצם קשר רציני שעלה על שרטון ולכן הזוג החליט להמשיך לקשר לא מחייב, כי הרי בחורה בנוייה על רגש ותתקשה לקיים יחסי מין על בסיס קבוע אם אין תקווה למשהו רציני ורגש, האם אני טועה לגבי הדעה שלי על יזיזות?, איך ואיפה אפשר להגיע למצב של כן סקס קבוע?, תודה

ד"ר אורן חסון
תשובה טכנית/תועלתנית. ולא רק.
29.02.2016 • 20:43

אורן - סקס קבועכדי לקבל משהו ממישהו, ובודאי באופן קבוע, מן הסתם המישהו הזה ירצה גם משהו בתמורה. אתה בודאי מבין שזה מה שקורה במערכת יחסים מחייבת, אבל אתה רוצה סקס קבוע במערכת לא מחייבת. והשאלה נשארת - מה היא תקבל מזה? רק סקס? - יתכן שזה יספיק, אבל גם יתכן שלא. אתה יודע, הרי, שנשים רבות מעוניינות גם בקשר רגשי שיצטרף לצד האינטימיות המינית. ואם זה לא מתאים לך, כפי שאתה מסביר כמעט במפורש, זה צריך להיות משהו אחר. במקרים קיצוניים לכיוון האחר, אלו הטבות חומריות כאלו או אחרות. מכיוון שאתה שואל שאלה טכנית/תועלתנית, אני חושב שתבין מן הסתם את התשובה שלי. אבל אז אני שואל את עצמי: מה קרה לך, אורן, שאתה לא מעוניין בקשר רגשי מכל סוג שהוא, ואפילו לא שטחי? האם מעולם לא היה לך צורך בו? האם אתה לא מעוניין בו בגלל החשש שלך מפניו? מה קורה אצלך?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אורן
תשובה טכנית/תועלתנית. ולא רק.
29.02.2016 • 22:49

הסיפור הוא כזה, גדלתי בבית שבו ההורים שלי לא הסתדרו, זה המשיך בזה שגדלתי בתל אביב עיר הבילויים, מתלווה בזה שעברתי לגור בדירה לבד מה שמאוד פיתח את העצמאות והאגואיסטיות שלי בו זמנית, לפני כמה שנים ניסיתי להכנס לקשר רציני, זה פשוט לא התאים לי, הרגשתי ממש לא שייך, ארוחות משפחתיות, הודעה על הבוקר, לתת דין וחשבון לאיפה אני הולך, זה פשוט לא אני, זה לא מתאים לאופי שלי, אני אוהב להיות לבד, פחות חיי חברה וככה זה גם במערכות יחסים, לא אוהב פשוט קירבה, רק את הסקס

ד"ר אורן חסון
צרכים אחרים
01.03.2016 • 00:11

אורן יקר,
אם אין פגיעה ממשית מגיל צעיר במנגנון הרגשי (ויכולה להיות כזו, מסיבות שונות), הרי זה תמיד המאזן שבין הצרכים האישיים בעזרת השליטה במה שקורה לי, לבין הצרכים הרגשיים. לפי דבריך, הצורך שלך בניהול עצמי רב יותר באופן משמעותי מהצורך שלך ביצירת קשר רגשי. אם אתה מרגיש טוב עם זה, היה מאושר במה שאתה. האם זה תמיד יהיה כך? - יתכן. ולגבי הצרכים האחרים שלך, אני מקווה שתמצא אותם בתנאים שלך. הקושי הוא שאתה צריך ליצור איזה שהוא קשר, כדי להשיג אותם. מהו אותו "איזה שהוא", תצטרך לפענח עם הזמן, ולפעמים אולי אפילו להמציא מחדש. השתדל מאד שלא לפגוע באף אחד בדרך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083