שינוי תנאים: שימוש בסמים

תאריך פנייה: 05.09.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אמא צעירה
אהבה בהפרעה
05.09.2010 • 17:00

שלום
וברכה!!אני אשתדל לתמצת את הבעיה שלי בקצרהאני נשואה שנה עם ילד בן חודשים ואני ובעלי חיים באהבה גדולה יש לנו ילד מקסים ובסך הכל הכל נראה ורוד במהלך שנת בשלוש חודשים אחרונים אני הרגשתי כל הזמן שבעלי מתנהג קצת מוזר ואמרתי לו את זה אני רוצה להדגיש שאני בן אדם שקשה לו מאוד לסמוך על אנשים באופן כללי קצת לאחר הלידה בעלי סיפר לי שהוא הולך לאיזה שהיא עבודה ומשהו לא הסתדר לי כי בעלי לא יודע לשקר ובאמת הוא הלך עם איזה חבר לפגוש איזהחבר בקיצור ושאלתי נפגעתי מאוד שאלתי אותו אם זה האמת למה הוא לא סיפר אני די נותנת לו חופש עם החברים שלו והוא אמר שהוא לא רצה שאני ירגיש שהוא סתאם מבלה ועוד משהו הוא אמר שברווקות שלו אבא שלו היה מאוד מאוד קשוח וכל מה שהוא עשה הוא היה צריך לשקר לו והוא לא רגיל שמותר לו לההגיד את האמת ביום שישי גיליתי בהודעות שלו במקרה שהוא מעשן גוינטים ואני מאוד מאוד לקחתי את זה קשה הוא הגיב מאוד קשה וממש הצטער שהוא מכאיב י אבל אמר שכל הזמן הוא ניסה להסביר לי שזה לא ככ גרוע והוא חשב שאני עוד לא מוכנה לזה הוא ממש הצטער וכו וכו מה שאני שואלת זה ככה ואמר שהוא יעשה הכל בשבילי ובשבילי שזה יצליח ויפרח אפילו יפסיק לעשן סיגריות בשבילי עכשיו אני שואלתא.איך אני מחזירה לי את האמון בו כי כל פעם עובר לי כל דברים בראשב .רוב החברים שלו מעשנים פה ושם גוינטים הוא יהיה חשוף לזה אז כל הזמן אני ידאג ???אני לא יכולה להפריד אותו מהחברים שלו....ג.אמרתי לו שאני רוצה שיפסיק לעשן סיגריות הוא אמר בסדר גמור רק שכל פעם הוא מספר לי כמה שקשה לו שאני יביא לא רק אחד בבוקר אחד פה אחד לפני העבודה וכו האם זה בסדר אמרתי לו את ז אני באמת לא רוצה להיות אשה רעה אני חושבת שהוא צריך להקריב על מה שהוא עשהאני אובדת עצות רציתי לציין שסגרנו כבר את הנושא בנינו רק ביני לבין עצמי אני מרגישה קצת מבולבלתסליחה על האורך פשוט אני צריכה עזרה

ד"ר אורן חסון
שינוי תנאים: שימוש בסמים
07.09.2010 • 09:57

אמא יקרה,
בעצם, מה שאת אומרת הוא שבן זוגך החליט לשנות בעניין כלשהו (שימוש בסמים קלים) את התנאים הזוגיים, וגם את המהות והתדמית שלו בעינייך, מבלי שיידע אותך מראש, ואולי גם אפילו כאשר ידע שזה מה שעומד לקרות. כי עושה רושם שהוא ניסה לרמוז לך, ואולי בעדינות רבה מדי, מבלי שהבנת או מבלי שרצית להבין שהוא רציני.ראשית, יפה שהוא מוכן להפסיק לעשן בשבילך. אלא שהשאלה היא אכן כמה זמן יעמוד בזה, ואם יספר לך כאשר ייכשל. אבל לכן, אולי מוטב לנצל את המומנטום של הרצון הטוב, ולהתקדם עוד. אני מציע שתצרי קשר עם הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול,http://www.antidrugs.org.il/(טלפון: 1-700-500-500), ושאלי שאלות, וחפשי מידע נוסף, בעיקר כדי להבין את ההשפעה שיכולה להיות לשימוש במריחואנה לא רק על האדם עצמו, אלא גם על המסגרת המשפחתית. מצויידת במידע הזה, תוכלי גם להיות מדוייקת יותר באשר למריחואנה עצמה, וגם באשר להשפעות נוספות. אז גם יהיה לך קל יותר גם לדבר איתו, וגם אולי אפילו לקחת אותו לשיחות, עם אנשים העוסקים בזה. כלומר, להעמיק את הנכונות שלו, ולהפוך אותה לדרך חיים, שלא ירגיש "דפוק" ונתון לפיתוי.אלא שהחלק האחר הוא שאת לא רוצה להיות אמא שלו (או אבא שלו), כי הוא עלול להתנגד אם תעשי זאת לא נכון. זה לא קל. אחרי הכל, את בת זוג שלו ושותפה לדרך ולהורות. לכן, דעי יותר, נהגי בחוכמה, דעי מתי כן ומתי לא, לפי מידת החשיבות של הצרכים, ואם צריך וזה חשוב, ללכת אולי ליעוץ כדי ללמוד לדבר זה עם זו גם כאשר אתם לא מסכימים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אמא צעירה
מטען מהעבר!!
07.09.2010 • 18:12

זה לא פתאום שהוא התחיל!!לפני החתונה הוא היה מעשן פה ושם!! בעצם הוא מבחינתו לא הפסיק ואני חשבתי שכן משום מה!!הוא אמר לי שהוא לא מכור לזה הוא פשוט נהנה לעשן עם חברים שלו הוא אף פעם לא קנהלעצמו דבר כזה בכל אופן מהחתונה אלא פה ושם כמה שחטות מחברים!!!אז זהו שמחפיסה ומשהו סגריות ביום אני לא יכולה לעשות לו את זה אבל אני נותנת לו שבע ביום שזה שליש ממה שהוא רגיל ןלאט לאט אני רוצה ללהוריד לו גם מהסיגריות האם אני עושה בסדר שאני לא נותנת לו לעשן ?? הקטע שהוא כל הזמן אומר לי שהמון אנשים מעשנים אפילו פרןפסורים גדולים אני לא רוצה ללכת ליעוץ !!!גם אין לי מה לעשות הןא חשוף ךזה כל הזמן !!איך אני יכולה לבטוח בו דרך אגב הוא ממעט ללכת לחברים מאז!!!!!השאלה שלי לתת לו לעשן סגריות או לא ???

ד"ר אורן חסון
אולי לא תמיד תקבלי את מה שאת רוצה..
08.09.2010 • 16:38

אמא יקרה,
הפניתי את תשומת לבך לאתר, כדי לדעת יותר על הג'וינטים, לא על סיגריות רגילות. אם תרצי להיכנס לזה, זו אולי הדרך, אבל עושה רושם שאת לא רוצה ללכת בה.עיקר העניין ביניכם הוא חוסר יכולת לתקשר על דברים שאינכם מסכימים עליהם. אם את לא רוצה ללכת לייעוץ, את צריכה להתמודד עם זה לבד, כפי שאכן את עושה. לפעמים זה הולך, ולפעמים זה לא הולך, ואת צריכה להבין שכאשר אתם חלוקים, לא תמיד תקבלי את מה שאת רוצה. כך זה במסגרת שיתופית של נישואים. במידה מסויימת הרי גם הוא צודק, מנקודת מבטו, כי הרי ידעת לאן את נכנסת. ולכן יש גבול למה שאת יכולה ללחוץ, מבלי להיות לא הוגנת כלפיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083