זוגיות: תקשורת, ספקות ופתרונות

תאריך פנייה: 05.09.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מלכי
על סף פרידה
05.09.2010 • 18:42

שלום,
ראשית אני רוצה להודות לך על היעוץ הזה,זו לא הפעם הראשונה שאני כותבת ואני מאוד מודה על העזרה.אני חייה עם החבר כבר כשנה ושנינו ביחד מספר שנים ארוכות,בעבר נפרדנו עקב מגבלת זמן ומרחק וכנראה גם בעיות שהיו ואחרי יותר משנה שהיינו לחוד נפגשנו במקרה וחזרנו,האהבה הייתה חזקה מתמיד .ריבים במיוחד על דברים קטנים וחוזרים היו לנו תמיד ,לא תמיד ידענו לדבר עליהם אבל בחצי השנה האחרונה עשיתי הרבה מאמצים מבחינתי להשתפר וגם מצידו.הבעיה עדיין לא נפתרה כי אני נפגעת בקלות והוא מאוד עקשן ולא יכול לקבל ביקורת.כרגע הגענו לאיזשהי נקודת רתיחה שהוא מבחינתו ציין שהוא מפחד להיות בקשר כזה שיש ריבים(האשמה היא רק עליי) הוא לא מדבר לא מספר מה מפריע לו..מבחינתו כבר כל הצאנסים ניתנו ואין מה לעשות...(אני באמת חושבת שאני רחוקה מלהיות האשמה היחידה...היו לי לפחות 2 חברים רציניים ואף פעם לא הייתה כמות זו של ריבים)כשאני אמרתי לו מספר פעמים שאם לא טוב לו כמו שהוא אמר במפורש אז שיעשה את הצעד ויפרד אך הוא לא מתייחס לזה ולא אומר כלום לפה ולשם.ככה כבר כשבועיים אנחנו מדברים אבל מידי פעם דברים טכניים,ישנים בחדרים נפרדים,כשאני רוצה ליזום שיחת הבהרה הוא מתרץ שלא עכשיו...פתאום מזמין אותי ללכת לחוף הים אבל עדיין בקושי עונה והכל בחוסר זרימה תקשורתית...וכרגע אני לא יודעת האם לא לחכות לסוג של החלטה שלו אלא לקום וללכת לזרוק המון שנים של ביחד של אהבה מאוד חזקה מצד שנינו לפחות שלו עד החודש האחרון...לחכות ולהיות סבלנית...עד שירגע או יחליט עם עצמו?....בגלל החגים ואירועים משפחתיים שמתקרבים...אני מבחינתי הייתי רוצה לדעת לאן נושבת הרוח אבל גם לא רוצה לייצור אולטימטום...שמעצם ההצבה יבחר בכיוון שאני לא רוצה...(בני 28)אשמח לדעה מקצועית ,תודה רבה

ד"ר אורן חסון
שפת הים, ולחיות עם הספקות בלב
07.09.2010 • 10:06

מלכי יקרה,
את רוצה לדעת היכן נושבת הרוח שלו, אבל לא ברור לי לגמרי לאן נושבת הרוח שלך, ומדוע תסכימי להיות הספינה שתשוט רק אם הוא עושה רוח? הספינה הזוגית צריכה לשוט בכוח שניכם, בין אם האחד מפיח רוח והשני נוהג במשוטים, או להפך. אלא שאתם לא מצליחים לדבר, ואני מניח שקשה לו כי שיחות איתך הופכות לו קשות מדי. הוא לא יודע להתמודד עם התוכחות וההסברים שלך, שאולי מייגעים אותו, ואת לא יודעת, אולי, לומר לו בקצרה מה את רוצה ממנו. לא כ"שיחת הבהרה", שנשמע לו כנראה מאד מאיים, אלא לזרום עם הקשר ללא שיחות מייגעות של כוונות וכיוונים, וללא שיחות תוכחה ארוכות.ברור שלשניכם יש חלק בזה, ויכול להיות שהבחור הזה רגיש יותר לשיחות מסוג זה מאשר חברים קודמים שלך, ולכן הוא מתקפד מוקדם יותר. יכול להיות שאת צריכה ללמוד לדבר איתו אחרת ממה שאת רגילה. לסמוך עליו, וכנראה גם על עצמך, שאמירת דברים פעם אחת, יכולה לעבוד, איתו לפחות, טוב יותר מאשר אמירתם שוב ושוב עד שיסכים איתך. נדמה לי שהשיטה השנייה לא ממש עובדת, והשיטה הראשונה (פעם אחת) לא נותנת תחושה שעשית משהו. אבל אם תבחני אותה לאורך זמן, אני משוכנע שהיא תעבוד טוב יותר. קשה ליישם אותה, אבל נסי. ללא שיחות הבהרה, אלא עם הליכה לשפת הים, ועם כל הספקות בלב, וללמוד לחיות איתם. יכול להיות שזה הסיכוי הטוב ביותר לזוגיות טובה עבורכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083