פתרונות לשינוי שעות שינה של הורים

תאריך פנייה: 01.02.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ר.....
בבקשה עזרה
01.02.2007 • 18:29

אני בת 30 התחתנתי לפני 3 שנים עם בחור גדול ממני ב12 שנה . אני אישה עם שני תארים אקדימאיים , יפה , מטופחת .הבעיה היא כך שבעלי כמעט ולא מדבר איתי .הוא חוזר מעבודתו מאוחר 5 בערב אוכל , יושב מול המחשב , יושן לו שעתיים .. בנתים אני מטפלת בתאומים שלי בני ה8 חודשים . כשהוא מתעורר אני כבר עייפה ומנסה להשכיב את הילדים וכך הלאה כמעט כל יום .יש לציין שהוא אומר לי שהוא אוהב אותי ... אבל אני רוצה אותו לצידימה לעשות ..תודה מראש

ד"ר אורן חסון
פתרונות טכניים יצירתיים? + התחברות
03.02.2007 • 18:08

ר יקרה,
אני מניח שדיברת איתו לא פעם על זה, וזה לא עבד. ייתכן כי הוא צריך את שנת הצהריים שלו, וזו שנת הצהריים שלו, 6-8 בערב. התחילו מלחפש פתרונות טכניים יצירתיים.נסו לראות אם יש אפשרות לגוון. כלומר, למשל, שפעמיים בשבוע ישנה את הסדר, וילך לישון ב 11 בלילה, ולמחרת יחזור ער ויהיה חלק מהחיים המשפחתיים, ילך לישון שוב מוקדם, וכך שני ימים ברציפות (אופציה אחת). אם הוא מרגיש בנוח לפנות את הערבים למשפחה אחרת, שיעשה את זה אחרת. אבל חפשו פיתרון טכני לבעיה ממשית, שבסופו של דבר הוא ירוויח מזה גם – את התאומים. וגם אותך, כשאת עירנית יותר אחר-כך. אם תשכיבו את התאומים לישון בשמונה, ולך יהיה קצת יותר כוח, יהיה לכם זמן להיות ביחד עוד איזה שעה וחצי או יותר.קחי בחשבון שהתאומים עדיין קטנים, ויכול להיות שהוא עוד לא ממש מתחבר לזה. חברי אותו אליהם בהדרגה, דרך עשייה משותפת, דרך הנאות משותפות (בנתון, ואני יודע, שהשעות הללו הן בעיקר שעות האכלה-רחצה-שינה; מצאי בכל זאת גם הנאות שאפשר לעשות עם הילדים, שייקלו עליו להתחבר). אם תצליחי, זו עוד מוטיבציה לשנות לפעמים לפחות את סדר היום שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083