שינוי שם: האם אפשר להכריח?

תאריך פנייה: 08.08.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בת
שינה משותפת
08.08.2010 • 12:58

שלום,
אנו נשואים 17 שנים, על פניו -הזוגיות הכי טובה שיש. בתכלתס - אנחנו רבים כל שני וחמישי, מריבות על שטויות שגורמות לשנינו שתיקה של ימים ארוכים. הדבר משגע אותי ולא בא לי להמשיך ככה.לאחרונה בעלי שמטפל באימו הסעודית והביא אותה לגור ביחידה ליד הבית שלנו. בעלי עצבני , וקרו פעמיים דברים שאינני מוכנה לעבור עליהם בשתיקה. הוא צעק עלי וקרה לי בשמות גנאי ליד שלושת הילדים. זה קרה פעם אחת הוא הבין את חומרת העניין אבל אתמול הוא שאג ולכלך עלי בגדול ליד הילדים שהם בני נוער וגם ככה קשה לי להשתלט עליהם. אני הרי מבקשת מהילדים כל הזמן לכבד אותנו ואת המבוגרים. איך אפשר אם אבא שלהם לא מכבד אותי לידם? גם אם הוא איבד שליטה מתוך כעס אינני מקבלת ולא אקבל זאת.עד שאחליט מה אני רוצה לעשות להמשיך או לא להמשיך את הנישואין. וההחלטה שלי קשה מאד אך ורק כדי לא ליצור משבר לילדים כרגע. ברצוני לדעת:האם אוכל לחייבו לא לישון איתי ביחד במיטה? כשביקשתי ממנו הוא לא הסכים ושלח אותי לישון בסלון. הוא קם כשעתיים מוקדם ממני ומרעיש המון במטבח ובסלון ולא הגיוני שאני אשן שם. האם אוכל לחייבו לא לישון בחדר שינה שלנו? אין לי בעייה שהוא בבית (הגדול) כרגע. אך לא מעוניינת בלינה משותפת.נשמע קטנוני אך הדבר חשוב לי עד שאחליט מה לעשות . אין לי כוונה להשלים יותר אך ורק מפני שאנחנו ישנים ביחד ומתוך משיכה גופנית. משהוא הגיוני חייב להיעשות במערכת יחסים שלנו לכן לא אוכל לישון איתו יותר באותו החדר. ומכאן שאלתי.האם אוכל לעשות משהוא מבחינת החוק על כך שאני מרגישה שהוא מטפטף לילדים להבין שאני טפשה, קטנונית, עצבנית וכו'? אני שואלת מבחינה חוקית כי כרגע שיחות לא יעזרו לי.לתשובה אודה

ד"ר אורן חסון
שינה ומשפט
09.08.2010 • 00:03

בת יקרה,
מבחינת ההגיון, אם לא הגיוני שאת תשני שם, מדוע הגיוני שהוא יישן שם? כי את כועסת יותר? ואולי כי את רוצה להעניש אותו, שילמד?ושאלות בענייני משפט, אם את יכולה להכריח אותו, תצטרכי לבדוק עם עורך דין. בטוח שאפשר להכריח אותו אם תגורו בדירות נפרדות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083