האם שינוי שיר יפגע ביחסים?

תאריך פנייה: 21.01.2007 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שולמית
האם זה יביך את הקהל?
21.01.2007 • 10:51

חשוב לי דעתך. בקרוב יש לי ארוע משפחתי (אצלי), המשפחה לחצה עלי שאחבר שיר בחרוזים, ויצא בשיר שהזכרתי שרק יילדי אוהבים אותי (אולי זה מתוך כאב או מסר לאנשים שיפנימו בעיקר לבעלי..) וזה יצא שכל השיר מחורז ובעיקר הודגש שרק היילדים שלי אוהבים אותי אהבה אמיתית, כי מאז ומתמיד נתנו ונותנים לי עד היום להרגיש, היות ואני נשואה די הרבה שנים , ותמיד התאכזבתי מהאנשים ובעיקר ועד היום מאוכזבת במובן הריגשי מבעלי, אך השלמתי עם זה בלית ברירה. שאלתי: האם זה לא יביך את האנשים ואת בעלי שאני לא מזכירה אותו ואותם לטובה ורק יש מסר חזק שאני אוהבת אך ורק את הילדים שלי והילדים שלי הם היחידים האוהבים אותי אהבה אמיתית. ושלא תבין נכון, כי יש לי מספר מעט של ידידות טובות, אך אהבה אמיתית עם כל הלב והנשמה יש לי רק מהילדים שלי שהיום כולם נשואים. אחרי שהתאמתי בבית בשירה, הרגשתי כעין פורקן, הקלה וכאילו מסר לכולם מה רגשותי ולמי ולמה?, האם זה לא יביך אותך, או מה דעתך איך הם יגיבו/ירגישו עכב כך?? תודה רבה רבה לך.

ד"ר אורן חסון
יביך, או יפגע?
22.01.2007 • 00:54

שולמית יקרה,
עצם העובדה שאת מעלה כאן כשאלה את הדגש ששמת בשיר על האהבה של הילדים אליך כאהבה האמיתית היחידה שיש לך, ועצם העובדה שאת מעלה כאפשרות את זה שיהיה מי שייפגע, אומרת שהאינטואיציה שלך אומרת שזה מה שיקרה.בדקי את עצמך אם אולי הסיבה היחידה שאת לא רוצה לשנות את השיר היא כי הוא כבר כתוב וכי הוא יפה בעינייך כפי שהוא, ובגלל שאת גאה ביצירה שלך ובגלל שאת חוששת לקלקל אותה (את השיר) גם אם את יודעת שחשוב יותר לא לקלקל יחסים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שולמית
יביך, או יפגע?
22.01.2007 • 11:16

שלום רב.
שאלתי היתה (אמנם אחרי מעשה): אם לא הזכרתי כלל וכלל את בעלי ואת השאר , אלא אך ורק שמתי דגש על יילדי האם זה לא יביך את בעלי ואת הקהל?, כי יתכן שבתת ההכרה זהו רצוני ומטרתי שאני מוסרת להם מסר שרק יילדי האם אהבת חיי והם היחידים שאוהבים אותי אהבה אמיתית, אולי קצת לפגוע בהם? אולי ברצוני לעורר אותם מיחסם המאכזב כלפי??, השיר שחיברתי יכולתי מלכתחילה להכניס כמה מילים חמות על בעלי - אך לצערי אין !!! כל מילה שחיברתי היתה שקולה ומכוונת, אני לא משנה את השיר בגלל שהוא כתוב, זה לא מאוחר לשנות, איך אינני מעוניינת להזכיר אף אדם חוץ מיילדי, כי היחידים שלעולם לא איכזבו ולא מאכזבים אותי, ויודעים לכבד אותי מאד ויש בינינו קשרים הדוקים וחמים ביותר שאני בספק אם זה שכיח בכל משפחה, ואני תקווה שכך יהיו יחסינו עד כל חיי, והלוואי שכך היו היחסים שלי ושל בעלי, אנו שונים כמו שמים וארץ. אחדד שוב את שאלתי: נראה לך שבעלי ושאר האנשים ירגישו לא נעים או יאמרו בליבם: "מגיע לנו, לא פלא שלא הזכירה מילה אחת על בעלה ועלינו???? ". מקווה שהבנת אותי. תודה ומצטערת על כל האריכות.

ד"ר אורן חסון
איך תרגישי אחר-כך?
22.01.2007 • 15:32

שולמית יקרה,
תשובתי לא שונה בהרבה. את רוצה להתריס ולזעוק את זעקתך, והיא תישמע. אולי זה ייראה לאנשים פתטי, ואולי גם לא הוגן כלפי אנשים שכן אכפת להם ממך - גם אם היום את לא חושבת שיש באמת כאלה. ייתכן שאת נמהרת מדי. בדקי עצמך קודם, ועשי את כל ההדמייה של מה כל אחד יחשוב, ובעיקר, איך את תרגישי אחר-כך. האם תהיי יותר מבודדת או פחות מבודדת?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083