שינוי עצמי לקשר בריא
לי
מאוחר מידי לאהבה
⌄
ד"ר חסון בוקר טובהתייעצתי איתך כאן לעניין חבר שלי (ביחד 8 חודשים) שלא רוצה ארוחה משפחתית כי זה רישמי מידי. לצערי ביום שישי בערב הוא נפרד ממני. לא האמנתי שזה קרה לי שהוא יעשה את זה. פתאום הבנתי שההתנהגות שלי הייתה מתחת לכל ביקורת. הלחצתי אותו לא נתתי לו אויר חנקתי אותו. הרגשתי חסרת בטחון שלא לצורך. ממש אימללתי את הבן אדם- הייתי מתפרצת עליו על כל דבר קטן ותמיד חשבתי שמגיע לי הכל. אבל לרגע לא חשבתי מה עובר עליו הוא ממילא לחוץ מאוד עכשיו כי הוא לומד באוניברסיטה הפתוחה וממש קשה לו והוא גם מסיים תפקיד בצבא ומחפש מקום אחר ומתלבט עם זה המון. ואני במקום לתמוך ולעזור ולא לחנוק הייתי מרוכזת בעצמי. כל הזמן היה חשוב לי להרגיש את התשומת לב שלו- בכל ריב הייתי אומרת לו "תשמע זה לא יעבוד, זה לא זה" וכו' וכו' כי רציתי לעורר אותו רציתי תשומת לב. אבל רק התעללתי בו. רגשית. תמיד רציתי שנעשה מה שאני רוצה הוא היה משקיע ונותן מעצמו המון. ולא קיבל ממני חזרה כי לא התחשבתי ברצונות שלו. דיברתי אליו לא יפה. מצד שני הרגשתי שהוא לחוץ ומוציא את זה עליי. הרגשתי שהוא הפסיק להשקיע בי ריגשית (לא חומרית). אפילו היו ימים שאני עצמי רציתי לסיים את זה ולא היה לי כוח נפשי. אני לא יודעת אם זה באמת כי אני לא רוצה בו או רק כי התרגזתי שהוא לא כמוני במאה אחוז. הוא טוען שאנחנו לא מתאימים אבל הוא אומר את זה בגלל כל הריבים שקרו לרוב בגללי ואני הבטחתי לו שאשתנה ביחס שלי אליו שאני אתמוך בו ואהיה שם כי באמת חטפתי מכה רצינית שהוציאה אותי מהבועה שהייתי בה- מהגישה הרעה של "הוא אוהב אותי אז אפשר..." אפילו אמא שלי אמרה לי שני חייבת להשתנות כי כולם מאוכזבים ממני ואחיות שלי לא רוצות לדבר איתי כי הן טוענות שאני אגואיסטית ונצלנית שחושבת רק על עצמה והן ידעו שהוא יעזוב כי עם כמה שהוא אוהב אותי הוא לא חייב לי כלום והוא לא ימשיך לספוג את היחס המזלזל שלי ויימצא מישהי שתהיה יותר נחמדה ממני. אתמול באתי אליו עם מכתב ארוך שבו באמת ובתמים כתבתי שאני רוצה להשתנות ולהתחיל דף חדש ולתת לו את כל האהבה המגיעה לו. ובאמת מגיעה לו אהבה טובה. הוא היה נחוש בדעתו- הוא לא רואה אותנו יחד. הוא אמר שהוא מרגיש שמהו בו מת והוא חייב לרפא קודם את עצמו לפני שהוא מתחיל קשר. הוא לא מוכן לקשר עכשיו. אני יודעת שאם היה לנו טוב אז הוא לא היה מוותר על זה אבל מאחר והיה רע הוא בחר לוותר על הקשר. הוא רוצה קודם לחזור לבן אדם שהוא היה לפני כן, לחזור ולהיות שלם עם עצמו קודם כל. הוא ביקש ממני לא לחכות לו... להמשיך הלאה ואם הוא ירגיש טוב ואם עוד ירצה הוא יפנה אליי. כי הוא יודע שהיה לנו דברים טובים ויש לנו הרבה במשותף. אני חסרת אונים אני רוצה להשתנות ולא רק בגללו אלא בכלל. אבל אני כל כך רוצה אותו חזרה הוא חסר לי ולא האמנתי שזה ייקרה.. אני ראיתי אותנו יחד לתמיד. מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
לשמור על הקשר הבא שלך
⌄
לי יקרה,
אם כך, נצלי את ההזדמנות שנקרתה לפנייך, שאת באמת רוצה לשנות, והתחילי לעבוד על עצמך. בעיקר על קבלה של אנשים אחרים כפי שהם, ועל הקשבה ואמפתיה לאחרים. אבל אל תעשי זאת למען הקשר הזה, כי אז לא תעשי זאת בלב שלם. עשי זאת כי את רוצה שאנשים ירצו להיות איתך, ושאם לא תלמדי באמת ובתמים להיות כזו, יהיה לך קשה מאד לשמור על הקשר הבא שלך.