שינוי עצמי בזוגיות - פורום
אלמונית
בעיות בזוגיות
⌄
ד'ר חסון שלום רבבעבר (030805 ) פניתי אליך עם בעיה בזוגיות והבעיה רק הולכת ומחריפה ואני פוחדת שזה יוביל למקומות שאנני רוצה שיתדדרו ואני בטוחה שגם בעלי לא מעוניין,בפניה הקודמת כתבתי לך על התרחקות שלי ושל בעלי מבחינת יחסי מין והגענו כבר למס' חודשים רבים שאן לנו יחסי מין ובגלל בכעס גם לא לקירבה , לציין שבעבר כשלא היו בינני יחסי מין אני זו שהיתי מסיבה את תשומת ליבו למצב ויוזמת קירבה, המצב היה משתנה למס' שבועות ואח"כ הי חוזר שוב למצב של ריחוק וזה גרם לי לתיסכול ולאחרונה החלטתי שאני לא יעשה צעד בנושא ולראות מה יקרה וכאמור לא קורה דבר, אן ביננו קירבה אינטימית אנחנו ממעתים לדבר ומדברים רק בנושאים הקשורים בילדים . בבית כל אחד תופס פינה לאחר שאנחנו מסיימים את המטלות של טיפול בילדים. אני לא מארחת לו חברה כל אחד רואה טלויזיה בחדר אחר ובעצם חיים ביחד וכול אחד לחוד,אני לא מצטרפת לאירועים של עבודתו ואני לא מציעה לו להצטרף לשלי כי אני לא אוהבת את ההצגה שכלפי חוץ הכול בסדר ליד אחרים הוא מחבק ומדבר איתי ובבית זה לא קורה אני מרגישה מרומה והרגשה תמידית של בדידות וכעס .אני לא יודעת אם המצב שאני לא מדברת על הדברים ומראה חוסר אכפתיות זה ינער אותו כי הוא רגיל שאני נשברת בנושא או שזה פשוט נוח לו יותר, מפחיד אותי שהמצב יכול וימשך להרבה זמן,לציין כי בעבר הרחוק היינו הטיפול זוגי וגם בטיפול מיני והדבר לא עזר ביכלל בעלי לא שיתף פעולהבקרוב מאוד אנו יוצאים לנופש עם הילדים ואני כבר יודעת שאני הולכת לסבול נפשית כי הציפיות שלי לקירבה לא יתממשו, דר חסון אני לא יודעת מה לעשות האם להמשיך בדרך שבחרתי לא ליזום או שזה ברור שהוא לא יעשה כל צעד , או שיש דרכים אחרות שאני לעשות לא חשבתי עליהם ואתה יכול להאיר את עניי.אודה לך מאוד.
ד"ר אורן חסון
ללא אינטימיות וקירבה
⌄
אלמונית יקרה,
אני מניח שהפניה הקודמת שלך שייכת לקישור הזה:http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=643049זו בעיה מורכבת מכדי שאוכל לענות לך כאן בפורום תשובה שתהיה טובה מאלו שעניתי לך אז, באוגוסט. קראי שוב את תשובותי מאז, ונסי ליזום שינוי כלשהו. אני חושב שהקושי העיקרי שלך כרגע הוא עם עצמך, להעז וליצור שינוי.
אלמונית
ללא אינטימיות וקירבה
⌄
אתה צודק אני מרגישה שאן לי את האנרגיות והכוח להתחיל עם המאבק והשינוי הזה , האם אתה יכול לתת לי וליעץ לי דרך אך להתחיל?
ד"ר אורן חסון
תמיכה וחיזוק
⌄
אלמונית יקרה,
אנא קראי את תגובתי להודעה של "מישהי", עשר שאלות למטה. יכול להיות שזה מה שאת צריכה לעשות. כלומר, להוריד ציפיות, ולהתחיל גם בתוך הזוגיות להתנהג כאילו שאת לבדך, ולבנות את המעמד הזוגי שלך מחדש. אבל אני לא בטוח לגמרי שאת באותו מקום. בכל מקרה, אם אין לך תמיכה חברתית אחרת, נסי לבנות אותה. להתחיל למצוא לך עיסוקים מענינים, חברות חדשות או חיזוק קשרים משפתיים, אפילו רחוקים יותר כמו בני דודים, כדי לבנות תמיכה משפחתית. ובכל מקרה, טיפול פסיכולוגי יכול להועיל לך ולחזק אותך.