בכי בזוגיות: איך להתמודד עם רגשות

תאריך פנייה: 17.12.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
פחד מרגשות
17.12.2005 • 19:24

שלום
ד'ר חסון,שמי מיכל ואני נשואה כבר 5 שנים. אני נורא אוהבת את בעלי גם הוא אותי, אנחנו מכבדים אחד את השני והיחסים שלנו ממש טובים.בעייתי היא אטימותו לרגשות , אני בחורה די רגישה (פרסומת לקוטג' יכולה לגרום לי להזיל דמעה), ובזמן האחרון יש לי בעיות עם עמיתים לעבודה ולפעמים אני ממש נרגזת עד כיגם אחרי ההעבודה אני חיה את המשברים האלה ולא פעם מול הטלוויזיה בבית יושבת ובוכה.עד כאן זו איפהשהו הבעיה שלי, אני יודעת אולי אני רגישה מידי.אבל כאשר אני פונה לבעלי שיקשיב לי שיזדהה הוא עוד יותר גורם לי להרגיש רע"אל תתבכייני על כל דבר עוד יפתרו אותך..."ויחסו הגיע לרמה כזו שכאשר הוא בבית ואני קצת מצוברחת אני מנסה להסתיר את הדמעות שלא "יירד" עליי שובבעלי הוא בחור מקסים,אבל למה מתי שאני הכי צריכה תמיכה וסימפתיה בזמן שאני הכי פגועה הוא כאילו סותר לי ואוטם את עצמו מולי.אגב ממנו לא קבלתי תשובה הוא אפילו לא מוכן לשמוע על זה ,לטענתו בן אדם בוכה הוא לא הגיוני ואני צריכה ללכת לטיפול "שיעצור לי את הדמעות הלא רצוניות"אשמח מאוד אם תעזור לי מיכל

ד"ר אורן חסון
בכי מותר בכי אסור בכי מותר
19.12.2005 • 15:33

מיכל יקרה,
את מזכירה לי ראיון ארוך עם השחקנית שרון סטון, בסטודיו למשחק (ערוץ 8), שבו אחת הסטודנטיות שאלה אותה שאלה, והחלה לדמוע במהלך השאלה. שרון סטון בקשה ממנה לבכות בחופשיות, ואמרה לה שגם היא (שרון עצמה) ואמא שלה, בוכות בפרסומות. אולי יחזק אותך לדעת ששרון סטון היא לא רק בלונדינית. היא נמצאת במועדון יוקרתי מאד בארצות-הברית, של אלה שהאיי קיו שלהם מעל 150.לבן זוגך יש בעיה עם בכי, וקשה לו להתמודד עם זה. אולי בגלל תסמונת "האביר והנסיכה" שרבים מן הגברים לוקים בה. גברים רבים מרגישים שכאבירים, הם צריכים לפתור מיידית את המצוקה של בת זוגם בעזרת פתרון מעשי שהם מייד מעלים, והם מאבדים את עשתונותיהם כאשר הם לא מצליחים, או כאשר היא לא רוצה את זה. קשה להם להבין שלפעמים כל מה שהיא רוצה זה כתף ואוזן קשבת.יעוץ זוגי ממוקד בהבט הזה, יכול לסייע. תוך כדי כך יש לבחון כמובן אם זה אינו סימפטום של קשיים אחרים בתקשורת. אבל ברור שזו בעיה של תקשורת והבנה הדדית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083