זוגיות: התלבטויות וחיזוק אישי
nana
מצב זוגיות במצוקה
⌄
אני בת 39 ונשואה 10 שנים. יש לנו 2 ילדים בני 9 ו 5 1/2.אני עוברת משבר במערכת זוגית, עם הרבה ויכוחים וחיכוכים.בעלי בן אדם לא קל, ביקורתי, ציני, לא מפרגן. כל מה שאעשה או אומר, לא טוב.אני סובלת המון מההשפלות שלו ואני בוכה המון.בנוסף, אני ובעלי אין לנו חיים אינטימיים קרוב ל- 7 שנים.הוא אומר אני אשמה בהכל בגלל האווירה הלא טובה ושלווה בבית.הוא לא לוקח אחריות על כלום.האם זה נורמלי שגבר בגלל כאילו אווירה מתחמק מאשתו מינית כל כך הרבה שנים ?בבית, הוא לא משתף פעולה בכלום חוץ מהילדים לפעמים ואני זאת השיפרה שעושה הכלוגם לא מקבלת מילה טובה, תמיכה... אני גם אישה עובדת כל יום מ-8.00 עד 15.30.הוא חוזר הביתה בסביבות 18.00 במצב הטוב או 19.00.הבעיה הנוספת זה שהוא הצליח לעצב את הילד כמוהו, מה שקשה לי מאוד להתמודד.הינו ביעוץ אבל לא עזר. הוא היה בטיפול פסיכולוגי מה שעזר לו להתחזק ולהוריד אותיעוד יותר למטה כי אני מרגישה בגללו שכבר לא שווה כלום.חשבתי על גירושין אבל בגלל המצב הנפשי שלי, לא יודעת איך אתמודד לבד עם הילדים ?מה לעשות להשיר לו את הבית והכל ולעזוב עם הילדים ולהתחיל תהליך גירושין ?קשה לי מאוד ואשמח לקבל עצה טובה איך להתמודד עם מצב כזה.בתודה מראש.
ד"ר אורן חסון
כוח
⌄
ננה יקרה,
השבתי לך באריכות לפני כשלושה שבועות. להלן הקישור:http://www.starmed.co.il/Forum/Msg/831183את מתייחסת הרבה להעדר המין ביניכם, אבל הבעיה עמוקה בהרבה. כתבתי לך בעבר שאת צריכה להתחזק על מנת להיות מסוגלת להגיע להחלטות קשות. קחי בחשבון שבמקרה הגרוע ביותר תשאירי לו את הילדים ותעזבי. אם במצב זה יהיה לך טוב יותר מאשר במצב הנוכחי, הרי גם זה פתרון אפשרי. לכן, אל תרשי לעצמך להיות בזוגיות שלך במצב גרוע יותר מאשר בו תהיי כשתהיי לבד. אם זה כן יהיה גרוע יותר, תוכלי להיות לבד.ולפני שאת עושה את זה, חפשי לך תמיכה מחברות, מהמשפחה, מויצו.כתבת לי שבעלך היה בטיפול, ויצא ממנו מחוזק יותר. כאשר מדובר בטיפול אישי ולא בטיפול זוגי, לפעמים המטרה של הטיפול היא האדם עצמו ולא הזוגיות, ולפעמים זה בא על חשבון הזוגיות. למה שלא תלכי בעצמך לטיפול, כדי להתחזק? זה מאד יועיל לחזק אותך ולסייע לך להגיע להחלטות. כרגע את מתלבטת אם השאלה הזו כבר חודשים, ואין לך תשובה או כוח לבצע.
nana
להישאר או לעזוב
⌄
בלי הילדים לא אוכל לחיות.זה הנקודה שהוא מנצל.אני מתחילה טיפול פסיכולוגי אישי בתקווה שזהיעזור לי נפשית ולהתחזק בכדי לקבל החלטה.השאלה לעזוב עם הילדים ולגור בשלב הראשוןאצל ההורים שלי או להישאר עד הגירושין.איך להציג את המצב לפני הילדים ???
ד"ר אורן חסון
דרכי פעולה
⌄
ננה יקרה,
את עושה את הדבר הנכון. לגבי דרכי הפעולה, ומה להגיד לילדים, הפסיכולוג שלך מכיר טוב יותר את הנתונים. התייעצי איתו.