שינוי חלומות בזוגיות: מה עושים?
ש
מה לעשות שאחרי שנתיים יחד
⌄
החלומות שלנו השתנו? שהדברים שאני רוצה הם לא מה שהוא רוצה? שאנחנו אוהבים מאוד אבל הציפיות שלי ממנו הם לא מה שהוא רוצה מהחיים שלנו יחד?נתחיל זה שאנחנו כבר שנתיים וחצי בערך יוצאים וחיים חיים משותפים... שנינו בגילאי ה20 עד עכשיו היינו סטודנטים. הוא היה עתודאי. כעת הוא חייל בשירות סדיר. מאז הגיוס שלו דברים השתנו ביננו. אני הלכתי לעבוד במקצוע שלמדתי והוא חייל. אני רוצה שהחיים שלנו לא יהיו על סטופ כי הוא חייל... אני רוצה להמשיך ללמוד תואר ואת התמיכה שלו והאהבה. הוא נותן לי את האהבה שלו אבל לא את מה שאני רוצה..הוא אומר לי שזה לא בסדר שאני כוללת אותו בחלומות שלי...ואני חולמת לעבוד להרוויח כסף נוסף שיממן לשתינו את התארים. ואני חולמת גם להתחתן....הוא פעם היה הרבה יותר בטוח בכוונות שלו כלפי היום הוא רוצה לשים הכל על הולד מהעתיד שלנו עד תום השרות...אני לא מוכנה לחכות שלוש שנים ככה אנחנו יוצאים מגיל 18 עד לפני גיל 18 היינו חברים טובים והתחלנו לצאת ותמיד הייתה ביננו כזאת חברות עמוקה ועכשיו אנחנו בקושי מדברים על החלומות שלנו על הרגשות...פעם היינו תמיד מדברים היום אני מרגישה דחויה...האהבה לא מספיייקה לי אני צריכה יותר אני צריכה לדעת שיש לנו עתיד משותף. הוא אומר שאני תמיד לוחצת עליו לעשות רק את מה שהרצונות שלי הם. אמא שלי אומרת שהוא לא בשל יותר למחוייבות שאני רוצה ממנו..ואני חושבת ברצינות על סיום הקשר...נמאס לי שאומרים לי שהוא עוד ילד ושאני לא צריכה לדרוש עכשיו את מה שאני דורשת...אני רוצה שנתחתן. ופתאום הוא לא מוכן לרעיון מה אני עושה? אתמול היה לנו ריבנוראי בנושא..אמרתי לו שאין לי בטחון בקשר שלנו יותר כי הוא רחוק ממני ושאנחנו כבר ולא מדברים ולא כלום:(תן לי עצה?
ד"ר אורן חסון
מה לעשות כשחלום אחד נדד למקום אחר?
⌄
ש יקרה,
הוא מנסה לשדר לך שהוא שינה את דעתו, ושהחלומות שלו השתנו. זה כואב אחרי השנים שהייתם ביחד. בעיקר כאשר רק החלומות שלו הם אלו שהשתנו, ושלך ממשיכים כשהיו. זה כואב כאשר פתאום את מגלה שהוא בגד בחלומות שלך, ושהציפיות שהיו לך ממנו ומעצמך לא יכולות להתממש.קיימת אפשרות קלושה שהוא נמצא ביחידה סודית ומסוכנת, שהוא לא יכול לספר לך עליה, ולכן, לטובתך, הוא רוצה שתחשבי על אופציות אחרות. אבל סביר יותר שהוא שינה פאזה בחיים, נמצא לראשונה בחייו בחברה אחרת, רוצה לראות עולם וכנראה גם לנצל את היותו שם ואת הנגישות לבנות אחרות, כדי לדעת מה עוד יש. הוא לא סגר איתך את הקשר, כי עוד אין לו קשר חדש, ומשום שלא התאהב באף אחת. אבל בהחלט סביר שהוא חושב על זה, ומנסה להוריד אותך מעץ החלומות שלך, לאחר שהוא כבר ירד משלו. את רוצה קשר? (הוא אומר) – זה בסדר. אבל רק בתנאי שתביני, כבר עכשיו, שהקשר הזה אינו מחייב. כי בסך הכל הוא בחור טוב, ולא רוצה להשלות אותך כשהוא לא מתכוון לזה. וההתפכחות הזו, כואבת.בדקי את נכונותך ונכונותו לסיום הקשר. יכול להיות שהוא ירגיש תחושה של רווחה, לפחות בהתחלה, וזה יהיה לך סימן טוב שהוא כבר לא איתך. יכול גם להיות שאחר-כך הוא ינסה ליצור איתך קשר מחדש, ויהיה איתך ובלעדייך לסרוגין, כדי לבדוק את הגבולות שלך ולדעת שאת רוצה אותו, גם אם הוא רוצה בך רק לתקופות שהוא לבד בהן. עניינים של נוחות, אגו ושליטה. וכשהוא עושה את מה שטוב לו, את תצטרכי ללמוד לעשות את מה שטוב לך בתנאים שכל מה שתעשי יהיה כואב.