אהבה לשניים: האם אפשרית?
חגית
שאלה -תיקון לשאלה הקודמת(אותה שאלה)
⌄
שלום רב
לך , ד"ר אורן חסון .יש לי שאלה מאוד קצרה אבלממצאתולעיניין .ממש פשוטה כמשמעה , מאוד מאוד חשוב לי לדעת את התשובהואני ממש מבקשת ממך שתתייחס אליה בפירוט ובכך ממש תעזור לי .השאלה:האם ניתןלאהוב (אהבה - שבין בני זוג)2 אנשיםבוא בעט ? (באותו הזמן)?תודה לך .חגית
ד"ר אורן חסון
לאהוב שניים
⌄
חגית יקרה,
ניתן לאהוב שני אנשים בו בעת. אבל... כנראה שזו אינה בדיוק אותה האהבה, או לפחות, לא כל המרכיבים זהים. שכן באהבה יש לעיתים קרובות גם אלמנט של בלעדיות. כשאת אוהבת שניים באותה עת, את מאבדת את המרכיב הזה. האם זה משפיע על עוצמת האהבה לכל אחד מהם? – אני מניח שכן, משום שקשה שיהיה מדובר באותה רמת התמסרות, ובאותה עוצמה של תחושת אבדן עם סיום הקשר. אבל זו תשובה אינטואיטיבית, ללא בסיס עובדתי.
חגית..
לאהוב שניים
⌄
ד"ר אורן חסון שלום רב שוב , (ברשותך) ,אני מאוד מאוד מודה לך על תשומת לבך ,אבקשך להמשיך ולהתייחס כאן לעוד רגע .. ממש ממש תודה ..1. אתה כותב : " האם זה משפיע על עוצמת האהבה לכל אחד מהם ? "ואתהמניחשכן . שאלתי : האםחייבכי זה ישפיע על עוצמת האהבה ?ועוד : אם תוכל להסביר במילים אחרות או - לפרט טיפה יותרלגביהסיבותשציינת (ההתמסרות, עוצמת תחושת האובדן)העלולים לפגוע בעוצמת האהבה . (בנסיבות אלו ..)ד"ר חסון , אני מודה לך שוב על תשומת לבך.. ורוצה להפנות אלייך שאלה נוספת -ממש , אם תוכל להתייחס אליה כפי שהיא (שאלה מ"ס 2) ,(אם תוכל , רשום לי , אם צריך אם יש הבדל בין "התשובה האינטואיטיבית" כאן , לבין התשובה עם "בסיס עובדתי " - אם תוכל רשום לי איזה עובדות נוספות לציין לך ואז נוכל "לינגוע"בנוסף בתשובה ספציפית (עמוקה יותר\עובדתית אלי) , אך הייתי רוצה שתרשום לי פשוט את התשובה לשאלה .השאלה:2. אדםיכוללהתאהב שנית (ולאהוב)אדם אחר ,באותו זמןשהואאוהבאדם מסויםובשעהשהואבקשרעם האדם המסוים הזה שהוא אוהב ?האם יש דבר כזה ?ד"ר חסון , אני מאוד מודה לך ואשמח אם תעזור לי .חגית .
ד"ר אורן חסון
לאהוב שניים
⌄
חגית יקרה,
לא ארחיב דווקא לפי סדר השאלות שלך, אלא רק אוסיף כאן הבהרה לגבי נקודה אחת מאלו שעליהן כתבתי, שאני מקווה שאולי תענה לך לשאלות אחרות.כתבתי שסביר שקיים הבדל בעוצמת האהבה, כאשר מדובר בנשוא אהבה אחד, וכאשר מדובר בשניים. ההבדל בעוצמה לא נובע מכך שלוקחים את האהבה ומחלקים אותה לשניים, כי האהבה אינה סכום נתון וסופי שניתן לחלק אותו לאחד, שניים או שלושה. אבל מרכיב חשוב באהבה הוא מרכיב המחוייבות והתלות. כאשר את אוהבת שניים, בהכרח את פחות מחוייבת לכל אחד מהם, והאהבה שלך היא יותר אגואיסטית. זה צד אחד של חלוקת האהבה.הצד השני של חלוקת האהבה נובע מכך שאת לא תלויה בקשר אחד, אלא בשניים. לכן גם תחושת התלות שכל כך אופיינית לאהבה, זו שיוצרת בנו את ההרגשה שלא נוכל לחיות בלעדיו, תחושת התלות הזו בהכרח תלושה יותר מהמציאות וחלשה הרבה יותר, כאשר את יודעת שגם אם אחד ילך, יישאר לך השני. וללא תחושת התלות הזו, גם האהבה אינה אותה אהבה.וברגע שהרגלת עצמך לאהוב שניים, והפסקת לאהוב אחד מהם, או שהוא החליט לנטוש אותך ואת מחפשת תחליף, את יכולה למצוא תחליף. ושוב, גם כאן זה יהיה במידה המוגבלת של האהבה החצוייה שאת מרגישה.ואולי תוספת לכל אלה היא גם תחושת הבגידה באותו אהוב שאינו יודע שאת אוהבת גם אחר. את לא יכולה לחיות עם עצמך בשלום זמן רב כשאת יודעת שאת פועלת בניגוד למוסכמות החברה, ועלולה להכאיב לאדם אהוב עלייך באופן קשה, אם הוא יגלה את האמת. לפיכך, כדי לחיות עם עצמך בשלום, בהכרח את חייבת למצוא לעצמך צידוקים, וחלקם, בהכרח, וכדי להקל על מצפונך, מופנים כלפי מגרעות של אותו אדם. אם הגבר הזה אינו "מושלם" לטעמך, את מטילה עליו את האחריות לבגידה שלך, כי אז הגברים שלך "משלימים" זה את זה. בהכרח, כשאת מאשימה אותו בהתנהגותך, האהבה שלך אליו נגועה, ואינה שלמה.