הצטערות על דברים: ניתוח מכתב
א
האקס חזר לתחיה
⌄
שלום
ד"ר חסוןראשית אני חייבת לומר על אף שכבר רבים אמרו ושיבחו-הפורום שלך מדהים ומקצועי !באשר אליי- התייעצתי איתך כבר בעבר....(ראה עמוד 5/20 מתאריך 27.4 "התקווה האחרונה שלי..)בכל אופן, העניין עדיין לא נגמר........עדיין יש לי רגשות כלפי האקס וזה לגיטימי כי עברו בסה"כ 4 חודשים והאמת שעברה עליי תקופה ממש לא קלה בלשון המעטה...בכל אופן בארבעה חודשים האלה אפשר לומר שהיינו די בנתק מוחלט ,דיברנו אולי מס' פעמים והציע להיפגש אבל בסוף שום דבר לא יצא לפועל.אתמול דיברנו בטלפון בערך שעתיים וממה שהתרשמתי הבנאדם עדיין תקוע בסרט וכאילו הזמן עצר מלכת אצלו- הוא עדיין מבולבל ולא יודע מה רוצה מעצמו.....הוא אוהב אותי עדיין מאוד מאוד ..אמר שפשוט הריבים שלנו היו מאוד קשים ומתישים ויש משהו בדבריו כי הקשר שלנו היה קיצוני -שטוב אז טוב עד השמיים ושרע אז רע מאוד ...הוא אומר מרגיש כאילו מושכים אותו משני צדדים כמו משוך בחבל..בכל אופן לענייננו- אתמול נפגשנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(אחרי ארבעה חודשים...)אחרי שיחה של שעתיים בטלפון , נפגשנו באופן ספונטני בשעה 3 לפנות בוקר והיה פשוט מדהים.אהבנו,התחבקנו, התנשקנו..והרגשתי בעננים...אבל עכשיו אני מתוסכלת...כי השארנו את הכל פתוח....הוא אמר לי גם אתמול-אני לא רוצה נעשה דברים שנצטער עליהם למה הכוונה?אין לי מושג מה הולך להיות מכאן....אני לא רוצה לפתח סתם תקוות....ואני מפחדת גם לדבר איתו על זה כדי לא להבהיל ולהבריח אותו.היינו אתמול בדירה שלו שהוא השכיר עכשיו וזה כ"כ כאב לי כי אני והוא חיפשנו דירה יחד חצי שנה וזה לא יצא כי הוא פחד ממחויבותועכשיו השכיר לבד..מה שמוזר זה שהוא השכיר אותה כבר לפני חוד שאבל לא מעז ללכת לשם כי קשה לו לבדבלעדיי שם והוא אמר לי אתמול שזו הפעם הראשונה שאתמול ישן שם מזה 3 שבועות והוא ישן כמו תינוק איתי...מה אני עושה??.???? בבקשה תענה חי בדחיפות
ד"ר אורן חסון
דברים שאפשר להצטער עליהם
⌄
א יקרה,
תודה על הקומפלימנטים...העוגן של המכתב שלך הוא האמירה שלו: "אני לא רוצה שנעשה דברים שנצטער עליהם אחר-כך."כפי שזה נראה בהסתכלות ראשונית, יש לכך שתי פרשנויות אפשריות:א.אני לא רוצה שנתרחק יותר זה מזו, כי אני יודע שנצטער על זה אחר-כך (ה"דברים" הם פרידה, על-פי פרשנות זו). אמירה זו היא אמצעי שכנוע, שתביני שהוא רציני, ושהוא מתחרט על ארבעת החודשים האחרונים (ואולי גם שהוא טעם או ניסה לטעום טעמי שוקולד אחרים, והחליט שהוא כבר יודע שהוא מעדיף את שלך).ב.שתדעי כבר עכשיו, עוד לפני שאנחנו הולכים לבלות את הלילה ביחד, שהזהרתי אותך שאני עדיין מתלבט, ושאם נהיה ביחד, זו תהיה אחריות שלך בדיוק כמו שלי, ושתדעי לאן את נכנסת, כלומר, אל תטילי עלי את האחריות לאשליות שלך אם תפתחי אותן כתוצאה ממה שיקרה הערב ("דברים", על-פי פרשנות זו, הם בילוי אינטימי של לילה). ואז, אחרי שאמרתי זאת, אני יכול להיות חופשי יותר, שכן עכשיו אני יודע שאם את מחליטה להיות איתי הלילה, את עושה את זה בראש צלול, ובאופן שאת יודעת שאינו מחייב אף אחד מאיתנו.וגברים, הרבה יותר מנשים, אוהבים מאד אהבה בלתי מחייבת. האם הוא התכוון לפרשנות א' או לפרשנות ב'? – את צריכה להבין את זה מתוך ההקשר.אם זה נאמר בתחילת הערב, עוד לפני שהתקרבתם באופן ממשי זה לזו, על-מנת לשכנע אותך להתקרב אליו ולסלוח לו, הרי פרשנות א' סבירה יותר. אם הוא יעמוד מאחוריה לאורך זמן או לא, זו שאלה נפרדת, אבל האמירה לפחות, היא אמירה מחייבת.אם, לעומת זאת, הדברים נאמרו לאחר שהתחלתם להתקרב זה לזו, וכשאפשר היה להריח את הכוונות האינטימיות של שניכם, הרי פרשנות ב' היא כנראה הנכונה.וכך או כך, את בדילמה, וצריכה להחליט היכן ואיך את רוצה להמר.