זוגיות: נקודות למחשבה

תאריך פנייה: 01.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
noa
חיפוש זוגיות
01.09.2012 • 16:07

אני בחורה בת 27, הייתי עד לפני שנתיים בזוגיות של 6 שנים. זוגיות שלא עשתה לי טוב ולכן החלטתי להפסיק לנסות ולהמשיך הלאה. כבר חלפו שנתיים ואני לא מצליחה למצוא את עצמי עם מישהו לטווח ארוך. יצאתי חודשיים פה עם מישהו וחודשיים שם... אבל שום דבר לא מחזיק. אני נמצאת בשיא הפריחה שלי בחיים מהרבה בחינות, אבל בכל הנוגע לזוגיות יש לי חסך גדול. אני פוחדת מהייאוש שנפל עלי לאחרונה, ומכמה שזה משפיע עלי. אני שוקעת ומדוכדכת, וכל כך כמהה להיות עם מישהו שיהיה שותף, שיהיה לי סוף סוף חוויה מתקנת.אני לא קופא על שמריי ומשתדלת לצאת הרבה, להיות באתרי הכרויות ולשמור על ראש פתוח. אני עובדת על עצמי ומשתדלת לשמור על אופטימיות. ודווקא אני, שמפזרת חיוביות ואופטימיות לכל עבר, מתחילה לאבד את זה.אני באמת לא יודעת מה עוד לעשות, מה אני עושה לא בסדר?

ד"ר אורן חסון
אופטימיות זה טוב, דווקא
02.09.2012 • 11:36

נעה יקרה,
לפעמים זה עניין מקרי לגמרי, של פגישה של בני זוג לא מתאימים שנתקעים איתם, ולפעמים זה קשור לפחדים מפני השלכות של תכונות או התנהגות כזו או אחרת, או מפני פגיעה, או עניין של חיפוש בן הזוג המושלם. את עושה את הדבר הנכון, שזה לא להתייאש. אני לא יודע מעבר לכך, לא על מצבך הנפשי, לא על מה שאת מחפשת, ולא על הסיבות לעובדה שמה שהיה עד עכשיו לא התחבר. עשית נכון כשיצאת מזוגיות שלא עשתה לך טוב. העובדה שלקח לך זמן להחליט מעידה על כך שמצד אחד את יכולה לשאת אי שלמות, ומצד שני, שאולי קשה לך לקבל החלטות קשות. האם זה חלק מהעניין? - לא יודע. זו רק נקודה למחשבה. האם את צריכה ליווי מקצועי תוך כדי הנסיונות שלך, כדי לדבר על זה, לקבל פרופורציות ונקודת מבט של איש מקצוע תוך כדי ההתנסויות שלך, ואולי קצת הכוונה בדרך? - אולי. מכיוון שאיני מכיר אותך מספיק, ואת הדינמיקה של המחשבות שלך תוך כדי, קשה לי לדעת. ואולי את צריכה רק עוד קצת זמן. בכל מקרה, אם מצבך מתמשך, אולי כדאי שתלכי ליעוץ אצל איש מקצוע בתחום הנפש והזוגיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083