שינוי דינמיקה בזוגיות

תאריך פנייה: 13.12.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ע.ח83
נישואים מאכזבים.
13.12.2009 • 02:02

דר' חסון שלום.אני נשואה כתישעה חודשים ואמא לתינוק בן חודשיים וחצי.אני ובעלי יצאנו כשבע שנים לפני החתונה התחתנו ועברנו לגור אצל אימו (כאשר יש לה בית קטן מאוד) ידעתי שנגור שם רק כחודשיים שלוש ולא יותר ואז כבר נימצא בית משלנו.עבר זמן והגעתי לשלב הלידה (כשעדיין אנחנו חיים אצל חמתי) ידעתי שאחרי הלידה אני יהיה אצל אמא שלי למשך חודש לא חשבתי יותר היום שאני כבר חודשיים וחצי אצל אמא אנחנו נשואים וחיים בניפרד אני אצל אמא שלי והוא אצל אמא שלו.שם הבית מאוד קטן ואין לי אפשרות לאחסן את כל הדברים הנדרשים לתינוק ואצל אימי, בעלי לא אוהב לבוא משום מה ובלי סיבה בעלי לא מסמפט את משפחתי על לא כלום.בזמן חופשת הלידה ישבתי מול המחשב וחיפשתי דירות תמיד בעלי התחמק מהנושא ואם כבר הלכנו לראות תמיד מצא דרך לפסול את הדירה או בלריב איתי.שנינו אנשים שעובדים (רק שכרגע אני עדיין בחופשת לידה) ככה שלא צריכה להיות בעיה כספית שנינו רוצים את הביחד ומנסים לא להגיע לגירושים.בפעם האחרונה כשהלכנו לראות דירה בעלי פגע בי מאוד זה היה בשעות בוקר מוקדמת כשאספתי אותו ואז הטפתי לו קצת מוסר על זה שהוא חייב לקחת את עצמו בידיים ואז אמר לי שהנוכחות שלי בלתי ניסבלת מה שגרם לי להתעצבן ולחזור הביתה מבלי לראות את הדירה לאחר מכן הוא התנצל וניסה לתקן לקח לי זמן עד שסלחתי.בעלי הוא טיפוס קצת שמושפע מהחברה ולא מוכן לוותר על בילויים וחברים וקצת להקריב מעצמו בזמן שאני הקרבתי די הרבה מעצמי ומחיי אני לא רוצה לפרק את הנישואים ואני מאמינה שגם הוא קשה לי המצב הנוכחי שאנחנו חיים בניפרד וכבר אובדת עצות אפילו מאז הלידה רק פעם אחת הינו יחד זה קורע אותי מבפנים וכבר הרבה דרכים ניסיתי גם איימתי להתגרש, אני יודעת בוודאות שאימו לוחצת אותו למצוא דירה ולעזוב כבר את הבית אך הוא בשלו מתעלם.קשה לי לומר אך בעלי הוא לא בדיוק הבן אדם שניתן לנהל איתו שיחה ולשפוך מה שיש בלב הוא חסר סבלנות ותמיד עונה לי "את חופרת".נכון להיום אני הרמתי ידיים מלנסות לחפש דירה אבל לא טוב לי ככה ואני כבר לא יודעת מה לעשות ואני יודעת שמצד בעלי זה לא יבוא מהר (לחפש דירה).אם אני יגיד לו בוא נקבל ייעוץ מקצועי הוא עלול גם לצחוק לי בפנים אני אשמח אם אוכל לקבל עצה מקצועית על מנת להגיע לפיתרון כי מאוד מאוד כואב לי המצב.תודה רבה מראשע.ח83

ד"ר אורן חסון
לשנות את הדינמיקה?
13.12.2009 • 13:41

ע.ח. יקרה,
את אכן נמצאת במצב בלתי נסבל. לשנות משהו מאד קשה ללא מעורבות חיצונית של יעוץ, אבל אולי אנסה להנחות אותך לדרך שאת יכולה לקחת. היא לא פשוטה ולא מהירה, אבל זו אולי הדרך היחידה שבה תוכלי ליצור שינוי (ואגב כך, את יכולה להגיע ליעוץ לבדך, בלעדיו, כדי לשנות, בין אם הוא יצטרף אחר-כך ובין אם לאו).אני מנסה מתוך המעט שכתבת לי עליו, לחפש מאפיינים שמניעים אותו. אני מבין שהוא אוהב לצאת עם חברים, וה"כבלים" בבית לא עושים לו את זה. אני מניח שאצל אמו הוא מוכן להישאר כי זה המוכר והידוע והנוח. יכול להיות גם (ולא כתבת את זה) שאתם ביחסים לא טובים עד כדי כך שהוא לא רוצה לחייב את עצמו להכנס איתך לדירה, עם מחוייבות כלכלית. סתם ניחוש. הוא כועס מהר כשאת מאשימה אותו, גם כאשר הוא יודע שזה מוצדק. יתכן גם שהוא לא מתחבר עדיין מספיק אל הבן שלכם (?) ולפחות לא מראה סימני געגועים אליו. בכל אופן, במצב היחסים הנוכחי ביניכם, את באה אליו בטענות על דברים שהוא לא עושה, והוא מתרחק. איך אני עד עכשיו?לפיכך, את צריכה, ככל הנראה, לשנות את הדינמיקה. תפסיקי ללחוץ עליו. תזמי קשר איתו רק כאשר יש משהו שאת זקוקה לו מיידית. וכאשר תדברו, בין אם ביוזמתך ובין אם ביוזמתו, תני לו את המידע השוטף על מה שקורה, וללא דרישות, אלא אם זה משהו שבאמת אין שום אפשרות אחרת, והוא יכול לסייע (וגם אז, אם הוא יגיד שהוא לא יכול, תרדי מזה מיידית, ותנסי בכל זאת להסתדר בלי זה, למרות המחיר). את יכולה וזה אפילו טוב להגיד לו בטלפון שהוא חסר לך, אם את מרגישה כך. לא הרבה יותר מזה. אני מניח שמה שיקרה הוא שבהתחלה הוא ישמח ל"כמה ימי חופש" שתתני לו, אבל בהמשך הוא יתחיל לתהות מה בעצם קורה איתך, ואז ינסה לרחרח. בשיחות, ואולי אפילו בביקור. שתפי פעולה עם כל יוזמה שלו, אבל תני לו ליזום. כשהוא איתך, תגידי לו מה את רוצה שיקרה, אבל בלי להאשים אף אחד, ואם הוא מתגונן, תרדי מהנושא. שידע מה את רוצה (ובינינו, הרי הוא כבר יודע, רק שיבין ש"את החדשה" עדיין רוצה אותו הדבר), אבל בלי לתת לו סיבות להתגונן או לתקוף. חשוב שתאפשרי לו זמן איכות עם הצאצא שלכם, ושירגיש שותף, אבל בלי לדחוף לו אותו לידיים (אלא אם זה: תחזיק אותו רגע, אני צריכה להכין משהו – אם הוא לא יוזם מעצמו). זה אומר שאת זקוקה להרבה מאד סבלנות, ולבדוק את הדרך הזו מבלי להתייאש, מבלי לדרוש ומבלי לכעוס עליו לפחות שבועיים-שלושה, כדי לראות אם משהו בהתנהגות שלו משתנה. זכרי שכאשר היתה לך מעט סבלנות, זה ממילא לא עבד, והתרחקתם. זה אמור לסייע לך להיות סבלנית יותר. אולי תלמדי מזה גם את משהו. אשמח לקבל דיווח בעוד שבועיים-שלושה, עם תזכורת לתאריך ההתכתבות של היום.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083