שינוי גוף: הדדיות וטיפול
ש.
בעיות, בעיות...
⌄
אנחנו ביחד כבר 4 שנים מאד אוהבים אחד את השנייה אבל לא כ"כ מסתדרים. לת' תמיד היה מזג חם, כעסים לא מובנים באמצע שום מקום. במשך השנים הוא ריסן את עצמו רבות אבל עדיין ניתן לראות שמדובר בבן- אדם לא רגיל, התגובות שלו לפעמים מאבדות כל פרופורציה והוא נסחף במהרה. ואני זאת שנפגעת. בריב האחרון שלנו הוא ירד עלי קשות בעניין הגוף שלי והציצי הקטן שלי (הגוף שלי לא עבר שינויים מרחיקי לכת בכל הזמן הזה שאנחנו ביחד) אמרתי לו שאני לא מוכנה לסבול יחס משפיל והלכתי. אחרי כמה שעות הוא התקשר להתנצל אבל לא נשאר חייב ואמר לי שבאותה מידה שאני מבקשת ממנו לטפל באגרסיות שלו כך יש לו את הזכות לבקש ממני לעבוד על עצמי ועל התחת השמן שלי (והתחת שלי נורמלי לחלוטין. כמה בנות שלמות ביחס לגופן?).הדבר הזה קומם אותי עוד יותר כי איך הוא יכול להשוות ?מה זאת השטחיות הזו ? למה הוא לא מעריך אותי ואוהב אותי כמו שאני ? למה הוא פולש לתחום שלי לגוף שלי?ד"ר, האם הבן אדם הזה נורמלי ?לא יודעת אם להישאר איתו או לעזוב.תומר מעשן גראס מדי פעם ונראה לי שזה מקצין את הזעם שלו, במיוחד בתקופות שהוא בדיוק הפסיק לעשן.יכול להיות שזה רק עושה את המצב ליותר גרוע?האם לבקש ממני להגדיל את החזה זה לגיטימי? מבחינתו, מדובר בבקשה לגיטימית לחלוטין. אני חושבת אחרת, כי במידה ואעשה זה יהיה אך ורק לשם סיפוק צרכיו שלו ולא שלי, וזה בכלל הגוף שלי!! איך להתמודד עם אדם כ"כ שיטחי?מה קרה לאהבה אמיתית? אמרתי לו: "אם אתה נשאר איתי אתה מפסיק להתלונן לגבי המראה שלי ומקבל אותי כמו שאני. אתה תמיד מוזמן לעזוב". אז הוא אמר שאולי באמת יקום ויעזוב. בגלל מה, אני שואלת, בגלל שאני לא מוכנה לשמוע על הגדלת חזה כי אני מספיק שלמה עם עצמי? אני יודעת שהוא יצטער על כך אם נפרד,כי אנשים נורמליים לא עוזבים אדם אהוב בגלל כאלה דברים טיפשיים.איך לדבר איתו בעניין??אשמח אם בתשובתך תפנה גם אליו.
ד"ר אורן חסון
אם כבר הדדיות, שתהיה הוגנת
⌄
ש. יקרה,
ת' שלך רוצה לעצב את גופך משני טעמים אפשריים. האחד – כדי שיוכל להשוויץ בכך שהוא הצליח להשיג לעצמו בת זוג חתיכה, כשהוא עובר איתך ברחוב, במכולת, בדיסקו או באופרה. הטעם השני האפשרי הוא משום שהוא רוצה לשלוט בך. הוא פוגע בנקודה כואבת, כדי להחזיר לך על המגרעות שלו. לו יש מגרעות? אז הנה, גם לך יש. הוא לא מצליח לשנות? אז הנה, גם את לא עושה אפילו מאמץ קטן לשנות את שלך.אם תרצי לשנות את החזה או העכוז, את צריכה לעשות זאת בשבילך, לא בשבילו. את צריכה להיות שלמה אם זה, ואם את לא, אז זה אינו נכון לעשות. אבל את יכולה לומר לו את הדבר הבא: תראה, בוא ונעשה את זה באופן הדדי. אני אלך לחדר כושר כדי לעבוד על הגוף שלי, ואתה תלך לפסיכולוג, כדי לעבוד על הראש שלך (טוב, תגידי לו את זה באופן פחות בוטה). ואני מוכנה להדדיות בעניין הזה. טיפול שלי לעומת טיפול שלך.אבל, אם אתה עומד על כך שאני אעבור ניתוח להגדלת חזה, אני עומדת על כך שאתה תעבור ניתוח בראש, ותלך לפסיכיאטר לקבל תרופות באופן שוטף להקטנת האלימות המילולית שלך. אם כבר הדדיות, אז בדרגה דומה. ואם הוא יתעקש ויעמוד על שלו, ש' יקרה, אז אולי הוא לא מציאה גדולה כל-כך?