כמה פעמים נפגשתם?
חיים
חששות
⌄
שלום.
. לא מזמן הכרתי בחורה באתר הכרויות באינטרנט.דיברנו תקופה של שבוע במחשב, ואז נפגשנו. הבנתי שהיא בת 18 ואני בן 23. ובפגישה השניה כבר קיימנו יחסים בהסכמה מלאה ובעידוד שלה למרות שאני לא כל כך רציתי.. לאורך כל הדרך הרגשתי מאוהב וגם היא הרגישה מאוהבת... הבעיה התחילה כשאחרי הפגישה השניה היא התקשרה אלי ואמרה שזה נראה כל כך מושלם שכבר לא בא לה לחיות והתחילה לדבר על התאבדויות, וכמובן שאני ישר נתקפתי הלם והתחלתי להגיד לה שזה לא בסדר לדבר ואפילו לחשוב על זה, בקיצור זה נמשך משהו כמו שעה בטלפון עד שהיא החליטה שאוקיי היא לא עושה את זה. המסקנה שלי היא שהיא משחקת איתי משחקים שאני לא רוצה לשחק... וגם כל העניין של השקרים גורם לי לחשוב שהיא משקרת בקשר לגיל שלה.. אחרי מה שהיא הראתה אני לא רוצה שום קשר איתה.. אולי יש לה בעיות פסיכולוגיות אבל אני בא מבית טוב ואני לא יכול להרשות לעצמי להרוס את החיים בגלל שהיא רוצה לשחק קצת בכאילו ובנדמה לי..איך אני יוצא מהתסבוכת הזו? אם אני אגיד לה שאני רוצה להפרד היא תגיד שהיא רוצה להתאבד.. ואם לא אז אני לא יודע.. אולי היא משקרת בקשר לגיל שלה ואז היא תתלונן עלי שהיא קטינה או לא יודע מה.. אני פראנואיד לגמרי בקטע הזה.מה עושים? אני לא יודע מה לעשות.. חייב עזרה.. אני גם לא יכול לישון!... אני רק רוצה את החיים הקודמים שלי בחזרה בלי כל התסבוכות..תודה מראש!
ד"ר אורן חסון
כמה פעמים?
⌄
חיים יקר,
כמה זמן עבר מאז אותה פעם שניה? האם נפגשתם גם פעם שלישית ושמינית ועשירית?
יוסי
כמה פעמים?
⌄
לא, נפגשנו רק פעמיים, ואין לי מושג מה היא מצפה בעניין של הפגישות עוד.. היא לא מגלה פרטים בכלל, כל פעם שאני שואל היא אומרת שזה לא לטלפון. אני לא יודע מה היא מצפה או מה היא רוצה.. גיליתי היום שהיא מטופלת אצל פסיכיאטר.. אבל יותר מזה אני לא יודע.מה שאני יודע זה שלא עצמתי עין כבר מאתמול.. עוברים לי מלא תרחישים בראש.. מה אני יכול לעשות? הרי ברור שהולכתי שולל.. עכשיו שהוליכו אותי שולל סוחטים אותי רגשית, ועוד במיוחד שהמצפון שלי כבד ואני בנאדם חששן. זה ממש פשע.. חייב להיות פתרון לזה לפשע אין רגליים לא?תודה מראש!
ד"ר אורן חסון
של מי האחריות הזו?
⌄
חיים/יוסי יקר,
לא ברור לי למה היא מרגישה שהיא צריכה להתאבד. האם משום שחוותה את שיא השיאים ומעכשיו לא נותר לה מה לחוות יותר, ומוטב לסיים את חייה ברגע זה, או משום שמאחר שמצאה את הגבר המושלם שלה, אם תעזוב אותה היא תתאבד?כך או כך, מרוב לחץ, אתה קצת מסלף את המציאות – כי לא הולכת שולל, אלא קיימת קשר עם בחורה, שאחריו גילית שהיא שונה ממה שחשבת. זה קורה, כי הרי אינך יכול לצפות להכיר אדם לאחר שתי פגישות ושבוע, גם אם הייתם אינטימיים. זה כל מה שקרה ביניכם.וכך או כך, כל הקטע הזה של איומים בהתאבדות מפחיד אותך, ובצדק, כי זו חריגה מוקצנת מפרופורציה. מילא אם היתה מסתפקת בלומר שהיא מאוהבת בך, והרי גם אתה הרגשת את עוצמת החיבור ביניכם בעת שהייתם ביחד, ונסחפת רגשית. אבל להגיע מכך לאיום בהתאבדות אם תעזוב אותה, זה מוקצן ומוגזם בכל מקרה, ובודאי בשלב כל כך מוקדם.אלא שממה שאני מבין ממך, אתה רוצה לעזוב אותה, ומרוב פחד שהיא תעשה משהו, ממשיך לדבר איתה בטלפון. כשאתה עושה את זה, וכשהיא רוצה להגיד לך דברים גם שאינם לטלפון, אתה משחק לידיים שלה.אתה רוצה לעזוב? קח בחשבון שהיא לא האחריות שלך. למרות ששכבתם, אתה לא מכיר אותה עדיין. לו היתה מספרת לך שיש לה בעיה כלשהי שהיא זקוקה לעזרה, זה יכול להיות מספיק כדי שתרגיש קרוב ומחוייב לעזור לה (והאמת היא שגם כאן מקובלות פרופורציות מסויימות של נתינה, בהתאם למידת הקשר), אבל הקשר שביניכם אינו מספיק כדי להטיל עליך את האחריות על חייה. אמור לה שאתה עוזב, וקצר ככל האפשר את שיחת הטלפון. תגיד לה שלא מתאימה לך הטוטליות הזו, שהאיומים בהתאבדות מפחידים אותך, שזה מוקדם בשבילך מכדי להתאהב באופן מוחלט שכזה, ושאתה מנתק את הקשר איתה, ומסרב להמשיך ולדבר בטלפון או בכל דרך אחרת. ככל שהיא תמשוך את השיחה יותר, יהיו לה יותר הזדמנויות לסחוט אותך רגשית. ככל שתסגור עניין מהר יותר, כך היא תוכל לעשות זאת פחות, וכשאין צד שיקבל את האיומים, וכשאין מי שאפשר לבחון את מידת הצורך שלו וההזדקקות שלו על-ידי איומים בהתאבדות, הנטיה לממש את האיום קטנה יותר. אחרי הכל, יש לה הרבה אנשים שהם קרובים אליה יותר ממך. ככל שתהיה איתה יותר בקשר, ההתקשרות הרגשית שלה איתך ביחס לאחרים תהיה גדולה יותר, ולכן היא תוכל להרגיש שהיא מטילה את האחריות על חייה עליך יותר בקלות.במקביל, אם אתה חושש שיש בעיה ושהיא עלולה לממש את זה בכל זאת, אתה יכול לצלצל לער"ן, לספר להם את הסיפור, להתייעץ איתם ולהשאיר להם את מספר טלפון שלה.ער"ן:http://www.1201.org.il/main.asp