שינוי בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 27.02.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאון
חוסר אמון באהבה בנישואין
27.02.2013 • 10:11

אני אוהב את אישתי מאד אבל אני נורא מתוסכל מצורת חיים מסויימת שהיא כל הזמן טוענת שתשנה את התנהגותה אך לצערי רק הבטחות אני שומע וכבר עברו 6 שנים מאז שאנחנו ביחד. שנה נשואים.מאז שהכרתי אותה תמיד אהבתי כמה שהיא מתוקה, שיש בה המון חמלה והיא מאד משכילה, אישה מאד מושכת וזה מאד אהבתי.לצערי עם הזמן ראיתי בעיות שמאד הפריעו לי כמו זה שהיא שונאת לנקות, היא מאד קמצנית היא מסוגלת לעבוד יום שלם ולא לקנות לעצמה לשתות או לאכול ובכל פעם שאני רוצה להזמין אותה או לקנות לה מתנה היא נלחצת נורא וישר מסרבת ולפעמים גם בוכה.כבר ראיתי שזה נובע מכך שאצלם בבית האבא עושה הכל בבית ועובד 3 עבודות והאמא כל היום לא עושה כלום בדרך כלל במחשב או בטלויזיה.והקמצנות גם משם לפי מה ששמתי לב.היא מתלבשת בצורה איומה עם בגדים קרועים ובלויים וצנועים שלא רואים כלום והיא נראית מדהים ולא רואים זאת בכלל כשהיא לבושה בצורה כזאת.דיברנו על זה אין ספור פעמים ובכל פעם אני שומע אותם דברים שהיא מבינה ואני צודק ודברים ישתנו וכלום לא משתנה.אני מאמין שכשאתה אוהב מישהו אתה מוותר בשבילו וזה שהיא נשארת בשלה ומשלה אותי זה גורם לי להאמין שהיא לא באמת אוהבת אותי.אני הפסקת לעשן כשביקשה, נרשמתי לחדר כושר והתחלתי לפתח שרירים, למדתי והשכלתי ומצאתי עבודה חדשה ומצליחה. הייתי רוצה לראות שינוי אצלה גם לטובה בדברים שמאד מפריעים לי....מה לעשות!!!?

ד"ר אורן חסון
תקשורת לתפקוד זוגי טוב יותר
03.03.2013 • 00:32

ליאון יקר,
אני לא בטוח מה התשובה הנכונה לשאלתך, כי יכולות להיות כמה. השתיים היותר סבירות הן (אחת) שהדרך שבה אתה פונה אליה בבקשה לשנות משהו אינה הדרך שמקלה עליה ליצור את השינוי ושצריך לחפש דרכים אחרות, או (שתיים) שיש לה סיבות פנימיות משלה שמקשות עליה ליצור את השינוי הזה. מאד סביר הוא השילוב של השתיים, מבלי שאני יכול לומר לך איזו משתיהן היא דומננטית. אני מתקשה להאמין שהסיבה שאתה העלית (שהיא לא אוהבת אותך) היא הסיבה הנכונה, והעובדה כשלעצמה שהעלית דווקא מפנה אותי לכיוון האפשרות שאתה מתקשה להתחבר לעולם הרגשי שלה, ואולי החרדתי שלה, כדי לעזור לה ליצור את השינוי הזה.יתכן שהיא כשלעצמה ואתה כשלעצמך מרגישים טוב עם עצמכם, והייתם יכולים לקיים זוגיות טובה, אלמלא העובדה שמאד מפריע לך, עד כדי האשמות שאינה אוהבת אותך, שהיא לא עושה את השינויים שהיית רוצה לראות בה. בהחלט יתכן שאתה דואג לה בכנות, וחושב שלה יהיה טוב יותר אם תצליח לעשות בעצמה מספר שינויים, אבל עושה רושם שהקונפליקט הזה ביניכם תופח, וחבל. אני חושב שאולי כדאי שתלכו לייעוץ זוגי, ולו רק כדי ללמוד לשפר את התקשורת שלכם כאשר אתם רוצים ליצור תיפקוד זוגי טוב יותר בנושאים חשובים שיש להם גם מטען רגשי כלשהו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083