ייעוץ זוגי: מה לעשות כשבן הזוג מסרב

תאריך פנייה: 27.02.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיואשת
בעלי מסרב ללכת איתי ליעוץ זוגי
27.02.2013 • 13:12

אני אשה דתיה נשואה כמעט שנה אני ובעלי מאד צעירים כבני 18-20 בעלי בא מבית חרדי סגור מאד ואני מבית דתי כרגע אנחנו מנהלים בית דתי- חילוני. יצאנו לפני החתונה כשנה. לאחרונה אנו נמצאים במשבר שהוביל לאלמיות ואני מדגישה שזו אלימות משותפת בנינו מה שיוצר בעיה קשה אני לא מצליחה להשתלט על כעסיי ואז אני מרימה ידיים על בעלי וכך גם הוא הבעיה היותר קשה שאני מבינה את החומרה של הסיטואציה ומוכנה ללכת לטיפול זוגי על מנת לפתור את זה בצורה הטובה ביותר אך בעלי חושב שהבעיה היחידה היא אצלי והוא מסרב להכיר שזו בעיה של שנינו ולכן לא מסכים בשום אופן ללכת לטיפול זוגי משותף ואישי. אני חסרת אונים ואיני יודעת אם ניתן לפתור את העיניין לבדי או שלהתחיל תהליכי גירושים כי המצב בלתי ניסבל. אשמח אם תייעצו לי...

ד"ר אורן חסון
לקחת אחריות ולהתחיל לבדך
03.03.2013 • 00:32

מיואשת יקרה,
שניכם צעירים מאד, ואני מעריך מאד את הנכונות שלך ללכת ליעוץ זוגי, כי ההחלטה עצמך אינה פשוטה כלל. גם כך, לא תמיד שני בני הזוג רואים באופן דומה את הצורך ללכת ליעוץ זוגי, עד שזה מאוחר מדי. הגיל הצעיר שלכם רק מחריף כנראה את ההתנגדות שיש לו ללכת ליעוץ, כי זה לא פשוט, מביך, ולפעמים אפילו מתסכל, ויוצר תחושת כישלון שיותר קשה להתמודד איתה בגיל צעיר.התחילי ללכת ליעוץ לבדך. זה חשוב. קחי אחריות. גם, כי גם לך יש מה ללמוד (איפוק, וגם דרכים לבדך ליצור שינוי, וגם, יש סיכוי לא רע שהוא יצטרף בהמשך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083