שינוי בזוגיות: מה לעשות?
רוית
בעייה בזוגיות שגורמת לחרדות
⌄
הייברצוני להתייעץ עמך בנושא בעלי. יש לי בעל כבר שנה וחצי נשואים אני בהריון חודש 6. כשהתחלנו לצאת לפני החתונה הוא היה אוהב אותי בטירוף מחזר אחריי מאוד דואג לי הכל היה מושלם. לאט לאט חארי החתונה אני מרגישה שהבן אדם לא מכבד אותי לא אוהב אותי (ככה אני מרגישה) ברמה שאנחנו לא מתנשקים שלא לדבר על לשכב עכשיו בגלל ההריון. אני מרגישה שהבן אדם שיקר אותי ואני מרגישה שאני נשואה למישהו אחר! הוא היה יותר כיפי שמח ונחמד ואחרי החתונה הוא התרחק מהמשפחה שלי לא כיף לנו בחברתו הוא דכאוני כזה אני לא מבינה מה קרה.כשאני מדברת איתו על זה שאני מרגישה שהוא לא אוהב אותי או לא מכבד אותי הוא לא מבין בכלל מה אני רוצה ואף פעם לא מצטער על טעות שעושה, לעומת זאת שאני הולכת איתו על חבל דק וכל מה שביקש ממני עד היום לא רק שניסיתי לרצות אותו אלא גם ריציתי אותו!!הדבר הזה משפיע עליי בחיי היום היום ובעיקר עכשיו שאני בהריון יש לי חרדות עליו באופן מוזר אין דקה שאני לא בחרדות וחושבת על הבן אדם הזה וזה משפיע עליי מאוד! מאוד הייתי רוצה לקום וללכת אבל אני לא מסוגלת גם כי קשה לי עם המצב שאני אהיה לבד עם ילד ובנוסף אחרי הכל אני עדיין אוהבת אותו למרות שאין לי משג איך אפשר לאהוב.שאלתי אליך היא כזאת, האם בעזרת טיפול פסיכולוגי ניתן יהיה לעזור לי לחיות את החיים האלה כמו שהם, ז"א לא להתעצבן לא לחיות בחרדה עליו להמשיך בצורה שהוא חי בה כי אין לי אפשרות אחרת אם כמה שקשה לומר את זה.. במילים אחרות "להקריב את חיי" .תודה רבה
ד"ר אורן חסון
משהו מהותי השתנה
⌄
רוית יקרה,
משהו מהותי השתנה ביניכם. יתכן שהוא השתנה, יתכן שאת השתנית או שאת פגיעה יותר, או ששני הדברים נכונים. כך או כך, אתם בתהליך הידרדרות, וחבל שתיגררו לתוכו ללא שליטה, כי ככל שהמצב הזה יתמשך יותר, כך חוסר האמון ההדדי שלכם יגדל, ויהיה קשה יותר לצאת מזה.את חושבת על טיפול אישי שלך במקום על תהליך זוגי. האם זה בגלל שאת משוכנעת שהוא לא ירצה? ואולי בגלל שאת חושבת שההריון והשינוי ההורמונלי משפיעים על רמת החרדות שלך? כך או כך, טוב שאת לוקחת אחריות. יתכן שכדאי לך ללכת למי שעוסק גם ביעוץ זוגי ולא רק בטיפול פרטני, כדי שיוכל לתת לך כלים גם לתקשורת הזוגית שלך, וכדי שתוכלו, אם בעלך ירצה עם הזמן, לצרף גם אותו אל התהליך. את לא צריכה "להקריב את חייך", אלא לשפר אותם, ובהחלט תוכלי לעשות זאת בעזרת טיפול פרטני ו/או זוגי, הן דרך הבנה טובה יותר של עצמך, הן דרך הבנה טובה יותר של בעלך, והן דרך מציאת דרכים לשיפור התקשורת ביניכם, כך שגם הוא יבין אותך טוב יותר, או לפחות יהיה מוכן לקבל אותך ואת הצרכים שלך טוב יותר.