עצמאות רגשית: איך להיות חזקה
רחל
שלום ד"ר
⌄
אני בת 21, לומדת בינתיים למבחנים, אמרתי לאמא שלי שאני רוצה לקחת יום אחד של הפסקה (כי אני מותשת!! ובאמת צריכה את זה) עם החבר שלי (שאמא שלי מכירה ומאוד אוהבת אותו). רצינו ללכת לשחק טניס ולראות סרטהיא אומרת שאני צריכה להשאר בבית ללמוד (נשארו לי 16 ימים עד המבחן הבא), לטענתה זה לא מקובל.היו לי שני וויכוחים איתה, הראשון זה שהיא לא רוצה שאני אלך ורוצה שאני אשאר ללמוד, יום שאחרי הלכתי והתנצלתי למרות שלא אמרתי כלום בוויכוח הראשון, אבל לא רציתי שנשאר בריב ולא מדברות כל הזמן! היא חיבקה אותי ואמרה בדיוק את המילים האלו: את צריכה לכלוא את עצמך וללמוד זה הדבר הכי חשוב בחיים!אמרתי לה שאין לי חברים! ופעם אחרונה שיצאתי עם חברים זה היה לפני 3 שנים משהו כזה! והחבר שלי הוא גם ידיד טוב ואני מאוד נהנית לבלות איתו כי הוא סוג של ממלא את המקום של החברים בחיי.אני מאוד מדוכאת! במיוחד שאין לה שום בעיה שהאחיות שלי ילכו ויבלו ואפילו ייסעו לחול עם החבר!האחיות שלי אומרים שאני צריכה ללמוד יותר ואני לומדת מקצוע קשה! נסיתי לעשות את מיטב יכולתי פעם שעברה אך נכשלתי ויש לי עוד מועד אחד לשפר ולנסות שוב! אני לומדת היטב! ואפילו לומדת אצל מורה פרטי ועושה את המקסימום!אבל המשפחה שלי תמיד אוהבים להזכיר לי שנכשלתי וזה נותן לי להרגיש חסרת אונים ושכולם מוצלחים יותר ממני!ביום שנכשלתי בו בבחינה, אף אחד מהמשפחה שלי לא דיבר איתי!!!!! אני מרגישה חלשה, אפילו חשבתי על להתאבד!אני בוכה כל יום כמו משוגעת! אני מאוד עייפה והם לא נותנים לי מנוח! תעזור לי ד"רתודה
ד"ר אורן חסון
אם את רוצה להיות חזקה, היי חזקה
⌄
רחל יקרה,
מן הסתם, ככל שתהיי עצמאית יותר ופחות תלויה בהורייך, או באמך, כך יהיה לך קל יותר להחליט מה את רוצה ומה טוב לך, ולהיות מושפעת פחות. כרגע את גרה אצל אמך, היא זו שמממנת אותך, והיא זו שחושבת שמותר לה לקבוע עבורך מה לעשות ולמה. אין ספק שהיא בטוחה שהיא יודעת יותר טוב ממך מה טוב לך ומה לא, ואולי היא צודקת ואולי לא. אבל כך או כך, לפי דברייך, אין לך תמיכה מספיק חזקה, שופטים אותך מהר, ואת נפגעת מהר. ואולי מהר מדי, ומאבדת בטחון. ואת, כשאת חלשה, את מעדיפה להתאבד במקום להילחם על חייך, ובמקום להיות סבלנית ולתכנן קדימה את השלב שבו תוכלי להתנתק ולצאת מהשלב הזה. זה ייקח זמן, אין ספק, אבל אם את רוצה להיות חזקה, היי חזקה. זו בחירה שלך. וחלק נכבד מהכוח שאת צריכה זה הכוח להתמודד עם האמירות והקביעות והשיפוטיות. אם קשה לך להיות שם, התחילי לתכנן איך לצאת משם, גם אם התהליך ייקח שנה או שלוש שנים. בסופו של דבר יהיה לך חופש מזה, השאלה היא רק כמה זמן. את רוצה להיות חזקה? - היי חזקה. אבל אל תצפי שהם ישתנו, כי הם לא ישתנו.