שינוי בזוגיות: האם אפשרי?
יהב
עצה בבקשה...
⌄
אני בת 22 נמצאת בזוגיות כבר 3 שנים עם בחור בן גילי, כרגע אני וחבר שלי לא ביחד,
במהלך 3 השנים בהם אנחנו חברים הקשר שלנו ידע עליות וירידות ממש כמו רכבת הרים
אבל היו המון המון ריבים שכללו מצידי בכי והרבה כאב באופן כללי נפרדנו בגלל שלא יכולתי ל
לסבול יותר את היחס כלפי חוסר הערכה והזלזול כאשר אני מצד שני נותנת את כל כולי
כן גם אני עשיתי טעויות כי כשאני מתאהבת זה מעל הראש ואני פשוט לא שמתי גבולות
מה שגרם לכך ש״יצרתי״ ״מפלצת״ גדולה יותר. בגלל הבכי והריבים המשפחה שלי די
לא מעוניינת בחידוש הקשר עימו, כרגע חבר שלי מצטער ומאוד רוצה לחזור ולתקן,
ואני נמצאת כרגע במצב של חוסר וודאות לא רוצה לחזור לתחתית שהייתי וגם לא רוצה לוותר עליו
האם אנשים יכולים להשתנות? האם אפשר לתקן מערכת יחסים שנפגמה כל כך?
האם לתת עוד צ׳אנס?
חשוב לי לציין כי אני מאוד אוהבת אותו...
אשמח אם תעזור לי
תודה רבה
יהב :)
ד"ר אורן חסון
חיק חם ומגן, אבל את יודעת הכי טוב
⌄
יהב יקרה,
לפעמים שינוי כזה אפשרי. תלוי במה מדובר, ובשינוי של תובנות. הרצון להיות ביחד לא מספיק. כי השינוי במקרה כזה, כאשר אין הבנה עמוקה שמשהו באמת לא היה בסדר, יימשך כל עוד אין בטחון ב"ביחד", ודועך כאשר ה"ביחד" הופך להיות בטוח יותר. זה יהיה לא נכון ולא אחראי מצידי לומר לך במקרה שלך אם זה יעבוד. אני גם לא יודע במה היו הפגמים, וגם אם תגידי לי, הרי את סובייקטיבית. בעיקרון אני אדם אופטימי, אבל הרבה תלוי ברצון הטוב שלכם, ובנכונות שלך, בהתאם לידע, לרצון ולהבנה שלך אותך ואותו, ובסבלנות שיש לך לבדוק מחדש.אני מניח שהמשפחה שלך היתה לך חיק חם לנחם אותך לאחר הקשיים, ואולי עוד יותר לאחר הפרידה. הצורך שלהם להגן עליך גורם להם לשמור עליך שלא תחדשי את הקשר. ולפעמים זה הצורך שלהם להגן על עצמם, כי הם מתקשים לעמוד בפרץ הרגשות שלך, כשקשה לך. אבל בסופו של דבר – את היא זו שיודעת יותר טוב מכולם. שקלי היטב, ופעלי לפי האינטואיציה שלך.
יהב
חיק חם ומגן, אבל את יודעת הכי טוב
⌄
תודה רבה, עזרת לי מאוד!
אני פשוט כרגע לא כל כך יודעת מה האינטויציה שלי
אומרת ואני חוששת שיהיה מאוחר מידי...
האמת היא שכל מה שאמרת על המשפחה שלי הוא
נכון אך לפעמים בא לי שיפסיקו לגונן ויתנו לי לחוות
קשה לי לבחור לתת עוד צ׳אנס ולדעת שאני פוגעת
בהם או מאכזבת אותם, אני צריכה להתעלם מהתחושה
הזאת? ( אני אדם מאוד אכפתי שאכפת לו גם מה
אומרים וחושבים) אני צריכה להפסיק להיות כזו?
ד"ר אורן חסון
להעריך את עצמך יותר. גם זה משהו.
⌄
יהב יקרה,
את צריכה להתחיל לעשות את מה שאת חושבת שנכון לעשות. כנראה שאת צריכה להאמין בעצמך יותר. ואולי אם תעשי זאת, גם בניגוד לדעתם, הם דווקא יעריכו אותך יותר? – לא יודע. אולי. אבל את תעריכי את עצמך יותר, וגם זה משהו.
יהב
להעריך את עצמך יותר. גם זה משהו.
⌄
תודה.תודה.תודה. פשוט אין לי איך להודות לך כל מילה
בסלע מה שנקרא, חיזקת אותי מאוד תודה.
מבינה לגמריי
עצה בבקשה...
⌄
איך את יכולה לאהוב בן אדם שמזלזל בך ולא מעריך אותך?!קודם כל בחיים אל תחזרי אליו מבלי להציב תנאים וגבולות, תתחילי להעריך את עצמך, לחזוב על עצמך יותר מאשר עליו, תני לו לרדוף אחרייך, אל תיהיי זמינה 25 שעות ביממה בשבילו, תתחילי להתעסק בחיים שלך ואל תהפכי אותו למרכז העולם, וכך הוא יפסיק לזלזל ולא להעריך אותך.חשוב לי מאוד לציין שברגע שתחזרו, אם תא תתנהגי כמו שצייני לעי"ל הוא תוך שבועיים יהפוך להיות אותו אדם מזלזל ולא מעריך, אבל אם תתמקדי בעצמך ותתני לעצמך צ'אנס להשתנות הכל יראה אחרת לגמריי.מאוד חשוב גם כשאתם חוזרים אל תשכבי איתו על היום הראשון...תתנהגי כאילו שהכרתם רק עכשיו..תני לו זמן לחכות לך...ממש כמו בימים הראשונים של הקשר, בקיצור תני לו לרדוף אחרייך ורק כך הוא יעריך אותך יותר!!@