מקום לבן זוג שאינו האקס
מזדהה
לא מצליחה לשחרר את האקס מהראש
⌄
שלום
כתבתי לך בעבר.לגבי חבר שנפרד ממני ,שנינו קרובים לגיל 30.הוא נפרד ממני בטענה שזה לא זה,חשוב לציין שהוא היה נשוי במשך 8 שנים והם כבר לא יחד כבר שנה וחצי,אבל בקשר מאוד טוב. אני והוא היינו בקשר של שנה שמתוכם היינו חברים חצי שנה.לפי התנהגותו הוא לא אהב אותי אלא היה מאוהב בי רק בחודשים הראשונים של הקשר שלנו.אנחנו יצאנו חצי שנה ואון אנד אופ עוד חצי שנה,ביחד לא ביחד.בערך מתחילת החודש הזה אנחנו היינו בנתק ואז יצרתי קשר והוא היה מאוד מרוחק וקר אליי בשיחה.כשרציתי להיפגש אמר שעסוק ותירוצים.קשה לי לקבל את זה שהוא אמר לי שהוא המשיך הלאה.אמר לי תמשיכי גם את ואמר שלא רוצה שאני אבוא בזמן הקרוב, זה מה שהוא רשם לי בהודעה.אני מרגישה שאני די תקועה עליו ואני לא מבינה למה?למה אני לא מצליחה להמשיך הלאה?אני מאוד רוצה להכיר בן זוג,רוצה זוגיות אבל עדיין יש לי רגש אליו,למה אני עדיין לא שיחררתי?הוא לא היה טוב אלי,לא התייחס אלי יפה ולקח אותי כמובן מאליו.חשוב לציין שאני נראית מאוד טוב,יש לי עבודה טובה,אני בחורה רצינית עם ראש על הכתפיים,יוצאת לבלות,פוגשת אנשים,יוצאת לדייטים אבל אף אחד לא באמת מעניין אותי או מוצא חן בעיניי.אני רוצה להשתחרר ממנו,כי זה כמו להתעסק בפצע פתוח שלא מצליח להגליד.נגיד שאני יוצאת ואני מאוד נהנית ובסופו של יום לפני שאני נרדמת או שאני בדרך הביתה אני נזכרת בו וחושבת עליו.אני מרגשיה שנתק ממנו זה הדבר הטוב ביותר בשבילי אבל אני נורא רוצה לבוא אליו ולחבק אותו(יש לי בעיה שאני מודעת אליה והיא קושי בדחיית סיפוקים,זה בא לידי ביטוי בכך שאם אני רוצה משהו אז אני רוצה את זה ברגע זה ולא ממש מעניין אותי איך זה ירגיש אח"כ או מה ההשלכות של זה,אני פשוט עושה מה שאני רוצה,אבל לפעמים מה שאני עושה באותו הרגע זה לא טוב לי אח"כ,זה נותן רק סיפוק רגעי )אני מתגעגעת מאוד לדברים הטובים שהיו.אולי תוכל לתת לי רעיון מה עוד אפשר לעשות חוץ מלצאת בסופי שבוע ולהכיר בחורים דרך האינטרנט.תודה מראש על זמנך
ד"ר אורן חסון
מקום לבן זוג שאינו האקס
⌄
מזדהה יקרה,
עושה רושם שאת עושה את הדברים הנכונים. את יוצאת, את מבלה, את פוגשת גברים – שזה אמור לתת לך את את הריגוש ואת ההתנסות שיכולה להוציא אותך עם הזמן מהרגש שיש לך אל האקס שלך (וחשוב, וטוב שקראת לו כך "אקס", בכותרת - שתפנימי, כי זה קשה, אבל חשוב). אני לא יודע מה היתה מערכת היחסים ביניכם, אבל עושה רושם שבתהליך הזה, אולי בצד השיאים והזכרון של הדברים הטובים שהיו, קיימת גם תחושת פגיעה, ואולי השפלה מסויימת. כי הוא זה שלא רוצה. כי ניסית במשך הרבה זמן, והוא ויתר עליך. תהליך כזה קשה יותר להיפרד ממנו, כי היית רוצה לשקם את האגו, והדרך הטובה ביותר, לכאורה, לשקם את האגו, היא דרכו. זה קשה עוד יותר כאשר הפרידה אינה בבת אחת, אלא עם תקופה ארוכה של חוסר ודאות, כשאת רוצה ומקווה.התוצאה היא שכל פגם קטן בגבר שאיתו את עכשיו, או בכל פעם שאת לא מרגישה כלפיו את מה שהרגשת כלפי האקס שלך, את "חוזרת" אל האקס שלך.קחי בחשבון שכרגע את רק חודש אחרי "פרידה סופית". עד אז לכאורה היו לך סיבות לתקווה שזה ישתנה. נסי ללכת הלאה. אם בעוד זמן מה, נגיד חודש, עדיין תרגישי שזה נמשך יותר מדי, אולי כדאי שתלכי לטיפול פרטני, כדי שלא למשוך את זה יותר מדי, וכדי שזה לא "ייקבע" אצלך, רגשית, עמוק מדי.
מזדהה
מקום לבן זוג שאינו האקס
⌄
תודה על תגובתך.המצב שלי שאני מקווה ומצפה שמשהו ישתנה כבר נסחב החל מחודש אוקטובר.אני זאת שתמיד רדפתי אחריו.זה נגמר סופית עוד לפני חודש אבל אני לא הייתי מוכנה לקבל את זה ועשיתי כל דרך אפשרית כדי לתקן את המצב.אבל זה כבר חולני מדי שמחודש אוקטובר אני מנסה להציל את מה שהצד השני לא רוצה.אני מאוד עייפה מהמצב הזה.זה מאוד מתיש לצפות ולא לקבל דבר בתמורה,מאכזב.אני באמת רוצה לסגור פרק זה בחיי.ולהכיר מישהו שבאמת יאהב אותי.הבעיה שהוא חבר שלי באחד האתרים ואני בודקת עליו מדי פעם.אני מאוד רוצה שהוא יצטער על זה בעוד כמה חודשים,על זה שפיספס אותי.ועוד יותר הייתי רוצה שמישהי תשבור לו את הלב כמו שהוא שבר לי את הלב,שיקבל את אותו היחס שהוא בעצמו נתן.בשבילי אני מאחלת לעצמי למצוא את האחד כי אני כבר שבעתי מקשרים,אני רוצה אחד.חשוב לציין שכן דיברתי איתו בחודש הזה.נתק מוחלט של חודש זה מספיק בשביל להעבור הלאה?אני יודעת שזה די אישי לכל אחד אבל אני והוא אף פעם לא היינו בנתק של יותר משבועיים.תודה על העבודה הנפלאה שלך
ד"ר אורן חסון
נתק מוחלט, זה מוחלט.
⌄
מזדהה יקרה,
היה עוד משהו שכתבתי לך קודם, ובסוף החלטתי שלא לשלוח, והוא הסבר לאיך, אולי, את רוצה לפתור את בעיית האגו דרכו: כלומר, שיבין מה הוא הפסיד, וגם, אולי, שאת משתעשעת ברעיון שיום אחד הוא ירצה, ואת תגידי לו לא. אז כפי שכתבת, את באמת בואריאציה על זה.נתק מוחלט של חודש זה אולי לא מספיק, אבל את צריכה להתחיל היכן שהוא. ובין היתר – להפסיק לבדוק. לצורך זה תצטרכי להוציא אותו מהחברות, ובזה לומר לעצמך שאת הולכת להחלים ולהשתקם בלעדיו. כלומר, לא דרכו אלא דרכך.ואם תרגישי שאת באותו מקום בעוד חודש, וללא התקדמות של ממש, זה יהיה לך סימן שכדאי ללכת לטיפול.
מזדהה
נתק מוחלט, זה מוחלט.
⌄
תודה רבהאני אמחק אותו מרשימת חברים שלי שככה באמת אני לא אבדוק עליו כל שנייה.כי אני כן בודקת מה קורה איתו,וזה מזכיר לי אותו .