שינוי בהתנהגות של בן הזוג

תאריך פנייה: 20.06.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
קארין
עזרה להורים וזוגיות
20.06.2013 • 12:18

היי,אני נשואה חצי שנה בערך לגבר מקסים. אימי נפטרה כאשר הייתי בת 14 , אין לי אחים ואבי נשאר לבד . הוא לא התחתן ולא רצה לטפל בעצמו כל השנים למרות שחזרתי והפצרתי פעמים רבות , ניסיתי לתמוך ולסייע ללא הועיל. מצבו של אבי התדרדר מאוד בחודש האחרון והוא זקוק לעזרתי ולתמיכתי היות ועליו לעבור מספר ניתוחים כרגע והוא בקושי מתפקד. הוא ביקש את הסיוע שלי והוא אומר שהוא במצוקה ואינו חש בטוב, הוא מוכן לקבל עזרה סופסוף אחרי המון שנים (אני כעת בת 28). המצב ניהיה מתוח מאוד. אני ובעלי קנינו בית , אנחנו נכנסים אליו רק בעוד חצי שנה וכעת אנו גרים בבית של הוריו. הוא טוען שאני מתחילה להתעסק רק באבא שלי כל היום ואני צריכה לדחות את כל הבדיקות והניתוחים שלו על פי הלוז של בן זוגי. אציין שאבא שלי חייב לעבור ניתוח בדחיפות. הוא גם טוען שפתאום אבא שלי החליט לקבל עזרה וקודם הוא לא רצה אז למה צריך לעמוד דום עכשיו? בנוסף , הוא מעליב אותי ומטיח בפניי כל הזמן את העובדה שכשרצינו עזרה כספית מאבא שלי לדירה מעבר למה שהוא נתן הוא סירב וכעת עלינו לעזור לו ולדאוג לפעמים לקנות לו דברים ולסייע לו. הוא לא מבין למה הדבר הגיוני?! אציין שאבא שלי מאוד אוהב אותו ואומר לו את זה כל הזמן. אני נמצאת במצב חצוי , אני מרגישה שבעלי לא תומך בי ובעתות משבר שופט אותי במקום להיות לצידי (אמרתי לו שאני מצפה ממנו ליותר תמיכה והבנה). אני כל הזמן מסתובבת דומעת ולא יודעת מה לעשות , למה אני צריכה להרגיש לא בנוח לומר לבעלי שאני צריכה לנסוע לאבא שלי ?! אני מרגישה שאני לא מסוגלת להכיל יותר את הסיטואציה. בבקשה עזרה...

ד"ר אורן חסון
משהו השתנה בדרך. מה בדיוק?
23.06.2013 • 00:09

קארין יקרה,
בדרך שעברתם, משהו קרה לגבר המקסים שאיתו התחתנת. הוא מוכן להעליב אותך, ומוכן לפגוע בערך המשמעותי כל כך שהוא אביך, והמשפחה הכי ישירה שיש לך. מדוע זה כך? אני לא יודע. האם הוא נלחץ מכך שפתאום "תנאי הזוגיות" שעליה הוא חשב השתנו? האם הוא מושפע על ידי הוריו? האם נושאים אחרים של חילוקי דעות ביניכם הפכו לויכוחים שבהם גם כל נושא אחר, ובעיקר כאשר הוא משמעותי כזה עבורך, הפך להיות כלי כ"נקמה" או "הפעלת כוח" כדי להשפיע בנושאים אחרים שעליהם אתם חלוקים? - אני לא יודע, אבל זה נשמע כך. אני לא יודע אם כל זה יכול לתת לך ערוצים לתקשורת אחרת איתו. אם לא תצליחי, חשוב שתלכו לייעוץ זוגי. אני לא בטוח שהוא יסכים בקלות, כי לפי דברייך הוא מתקשה ללכת לקראתך בימים אלה. אבל אולי הוא יסכים בכל זאת, ובעיקר עם תגידי לו שאת מבינה שגם לו יש טענות כלפייך, ושאת רוצה להבין אותן טוב יותר. ואם הוא לא יסכים, לכי לבדך ליועץ זוגי, והמשיכי משם (וראי גם את האופציה שלשיחה טלפונית חד פעמיתאיתי, אם תרצי לקבל יותר פרטים על אפשרויות, ולשתף יותר לעומק). בנושא טעון שכזה, חילוקי דעות מהותיים כפי שאת מספרת עליהם, יהוו בסיס לקוי לנישואים שתסחבו איתם במשך שנים כמטען רע. חשוב מאד לפתור זאת בהקדם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083