בחירת בן זוג: איך מקבלים החלטה?

תאריך פנייה: 20.06.2013 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שחף
מורכב
20.06.2013 • 01:12

היי יש לי חבר 4 חודשים
לפני שיצאנו הכרתי מישהו שלומד איתי סטודנט והתחיל מתח מיני הרבה זמן
והיה לנו קטע קצר הוא לא היה בעניין של קשר ולא שכבנו.
בזמן האחרון אני מרגישה שהוא שוב מתחיל לחזר אחריי עם עקיצות ונגיעות בלי כוונה
וליד אנשים שלומדים איתנו ואני מרגישה שאני רוצה אותו או מתח מיני וזה מבלבל
כי יש לי חבר אבל איתו זה משהו שונה
מה עושים?

ד"ר אורן חסון
להמר על "החלטת חיים"?
23.06.2013 • 00:08

שחף יקרה,
את צריכה להחליט מה את רוצה, ולהמר. כך מחליטים, שחף. ברגע שאת מחליטה החלטה, כמו עם איזה בן זוג להיות, לעולם לא תדעי מה היה יכול לקרות אילו היית בוחרת אחרת. ואם תחיי בחרטה, הזוגיות שבחרת תהפוך להיות פגומה יותר, כי לא תהיי כולך בתוכה. את צריכה לבחור, כאשר עם אחד את יודעת קצת מה קורה ("קצת" כי אתם צעירים עדיין, וכי אתם מכירים רק ארבעה חודשים ויש לכם עוד הרבה ללמוד), ועם השני את יודעת עוד הרבה פחות. ואחרי הכל, אמנם היית רוצה להרגיש שאת עושה "החלטת חיים", ואולי זו באמת תהיה החלטת חיים, אבל אולי אף אחד מהם לא יהיה החלטת החיים שלך. אני לא יודע אם המשפט האחרון יעזור לך בבחירה, ואולי דווקא יפריע, אבל הרי חלק מהבחירה קשור גם לשאלה החשובה: מה המטרה שלך?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שחף
להמר על "החלטת חיים"?
23.06.2013 • 03:59

אני בת24 והמטרה שלי היא לטווח הארוך ללא ספק
אבל עצם העובדה שיש לי צביטות כל פעם שאני רואה את הבחור שלומד איתי גורמת לי לחשוב עליו
וכיף לי עם החבר אז למה בכלל אני חושבת עליו? הוא לא חיפש משהו רציני איתי וזה מעיד מה הכיוון שלו
אז למה כל המחשבות עליו?

ד"ר אורן חסון
שוקולד
23.06.2013 • 22:15

שחף יקרה,
בשאלתך הראשונה שאלת מה לעשות, ועל כך השבתי. כי את צריכה הרי לבחור, נכון? אני חושב שהתייחס לזה יפה בשאלתך השניה, כי הפעם אמרת משהו כמו: טוב, אני יודעת מה אני לא צריכה לבחור. איך מתמודדים עם זה? למה אני מרגישה לא כמו שאני צריכה לנהוג?התשובה היא די פשוטה גם אם להתמודד איתה לא תמיד קל, והיא שלפעמים אנחנו נוהגים ומתרגשים מגחמות ותשוקות שלא תמיד טובות לנו (שוקולד למשל?). יש לנו נטיות שונות, שאנחנו אמורים איכשהו לנווט את עצמנו בתוכן. רובן מגיעות מתוך העולם הרגשי שלנו, והתשוקות והריגושים הם חלק ממנו. בין אלה לבין הלוגיקה שלנו, אנחנו בוחרים, ולפעמים נותנים למרכיב הרגשי לשלוט בנו, ולפעמים אנחנו שולטים בו. טבעי להתרגש מדי פעם ממישהו אחר. חלק מתהליך ההתבגרות שלנו כבני אדם הוא לדעת להיכנע או לא להיכנע לזה, בהתאם לצורך ובהתאם לאופן הלוגי והמוסרי שאנחנו רוצים לנהל בו את חיינו. לא תמיד זה קל, כפי שאת מבינה. גם למנוע מעצמך שוקולד זה לא תמיד קל.את כן צריכה אולי לשאול את עצמך האם החבר שלך הוא האדם המתאים לך. את יודעת שהריגוש איתו איכשהו לא מספיק כדי למנוע ממך ריגושים אחרים בשלב הזה. האם תתאהבי יותר לעומק מאוחר יותר? האם תוכלי לומר לעצמך שהוא האדם הכי טוב לטווח הארוך, עד שתוכלי לרסן מחשבות אחרות, מבלי שהן תהיינה מסוכנות למערכת היחסים שלך? - וגם זה מתוך הבנה שלא תמיד יהיה טוב, כי במערכות יחסים יש לפעמים גם תקופות לחץ ותקופות פחות טובות, ובכל זאת להיות שלמה עם הבחירה שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083