שינוי בהתנהגות זוגית: מה אפשר לעשות?

תאריך פנייה: 29.09.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סיוון
קושי בהחצנת רגשות בזוגיות
29.09.2015 • 23:48

שלום,
אני בת 24. הכרתי בחור חדש (יצאנו בינתיים לדייט אחד אבל מדברים הרבה בטלפון). הוא מאד מצא חם בעיניי בדייט, נראה שהוא בול הטעם שלי.
בשיחה האחרונה שלנו הוא ציין שקצת קשה לו עם הפגנת רגשות.
אני בחורה שעברה הרבה מערכות יחסים רציניות, אני רגילה שגברים מאוד מחמיאים, מפרגנים, שאומרים לי שאוהבים אותי, חשוב לי הרומנטיקה וה"פוצי מוצי" ולפי מה שהוא מספר שהוא לא כזה. גם קשה לו כשמחמיאים לו.
אמר שהוא "גבר" בדברים האלה, ואני לא רגילה שגברים הם כאלה, אלא ההפך, רגילה שמאוד מחזרים ומחצינים רגשות.
מצד אחד הוא מוצא חן בעיניי ומצד שני אני חוששת שזה יחסר לי.
למשל אמר שלוקח לו הרבה זמן להגיד שהוא אוהב.
לי מאוד חשוב להגיד אהובה, אני זקוקה לחיזוקים האלה. גם בשביל לפתח רגשות וגם בשביל הביטחון העצמי שלי.
האם ניתן לעבוד על כך? האם זה משמעותי?

ד"ר אורן חסון
יתכן שזו בעיה
01.10.2015 • 19:23

סיוון יקרה,
קשה לי לענות לך, כי לא ברור לי גם למה הוא מתכוון. יתכן שהוא מנסה להכין אותך למשהו, אבל המשהו שהוא מדבר עליו הוא לפי קנה מידה של נשים שפגש בעבר, שאולי התלוננו על כך וזקוקות לזה יותר ממה שאת זקוקה לו. אבל גם יתכן שבאמת הוא לא נהג עד כה לעשות זאת באופן שבו היית רוצה, וחושב שהוא לא יכול. האם הוא יוכל להשתנות? - יתכן, אם הוא מאד רוצה, ואם תצליחי לדבר איתו ולהקל עליו להתקרב אליך ולהתמסר, ולהסיר הגנות, ללא כעסים, ולעודד אותו בכל פעם שעושה זאת יותר. אם הוא מאד ירצה בך, ואם תדעי לעשות זאת נכון, יש סיכוי שזה יקרה. אבל אולי לא במידה שאת באמת רוצה. ואולי לא בכלל.יתכן שזה יהיה לך משמעותי. ואם את מראש יודעת שאת פגיעה בנושא הזה, ושקשה לך לשאת אכזבה מהסוג הזה, אז אולי גם תתקשי להיות סבלנית מספיק כדי ללמד אותו, ואולי גם לא מספיק כדי להסתפק במשהו שהוא רק ארבעים, או חמישים או שבעים אחוז ממה שהיית רוצה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083