קושי בהבעת חום בזוגיות
רונית
מספר שאלות
⌄
היי דר' מה שלומך ?אני חווה איזה שהוא משבר עם בעלי שלדעתי רק אני חווה אותו הוא לא צד בעינין חשוב לציין כי יש ביננו פער של 9 שנים אני בת 33 והוא בן 42הענין הוא כזה לדבריו הוא מאוד אוהב אותי אך לא מראה את זה בשום דבר רגשי , הוא מאוד דואג לכל הנושא החומרי אני יכולה להגיד שמעולם לא היה חסר לי דבר גם כי עד לפני חודש עבדתי ( התפטרתי מהעבודה לצורך טיפול באימי שהיא חולה ) ויש לנו חשבונות נפרדים ובלי קשר כל דבר שרציתי קניתי ובאמת שמעולם לא החסיר מהום וגם עברנו לבית חדש ולא היה דבר שביקשתי שעליו נאמר כי לא ניתן לקנות אותו אני רק מנסה להראות לך בדוגמאות אלו שמבחינתו זו הדרך להראות לי שהוא אוהב אותיהוא לא אומר לי שאני יפה ( ואני יפה לא רק לדעתי ) אם אני ישים בושם טוב הוא לא יגיד לי איזה ריח טוב וגם אם אני ישים שימלה חדשה הוא לא יגיד כלוםמבחינת סקס אם זה לא יבוא ממני זה לא יבוא בכלל המקומות היחידים שזה יבוא ממנו זה בבית מלון זה מרגיש כאילו צריך לשים אותו בסיטואציה מסויימת להתנהגות מסויימת ואני דיי הגעתי למצב שאני לא יוזמת כי זה דיי נמאס הוא גורם לי לא להרגיש נאהבת ואני ממש מרגישה שאני זקוקה שמישהו יגיד לי שאני יפה או אני אוהב אותך או כל מילה רגשית אחרת וכבר שלושה חודשים שלא שכבנו לא יזמתי אז גם אין סקס ואם לומר את האמת גם כשאני יוזמת הסקס דיי משעמם כאילו עושה כי צריך לעשותאני כן יציין כי אני יודעת שהוא צופה בסרטים פורנוגרפיים באופן כללי אני לא רואה בזה פסול אבל כשזה בא על חשבוני ובמקומי אני רואה בזה מאוד פסול אני גם ביקשתי ממנו שאם הוא צופה בזה בטלפון שיסגור את המסך לאחר מכן מאחר וקרה לא פעם שפתחתי את האינטרנט אצלו בטלפון וזה הדבר הראשון שראיתי ויש לנו ילדים קטנים שאני לא מוכנה בשום פנים ואופן שיהיו חשופים לתכנים אלומעבר לכך הוא אבא מדהים הילדים מאוד מחוברים אליו , מאוד עוזרקצת רקע עליוהוא בא מבית בו האמא עובדת והאבא לא עקב בעיה נפשית , זה בית שבו האמא הראתה המון אהבה לילדים אך לא היתה לאם ולאב זוגיות ז"א בילדותו ובבגרותו הוא לא נחשף למראה של אמא ואבא מתחבקים או מתנשקים או אומרים מילות אהבה אחד לשנילפני שנפגשנו מעולם לא היתה לו חברה קבועה המון סטוצים אבל לא זוגיות משמעותית .אנחנו נכנסנו לנישואין כשאני כבר בהריון זו לא היתה סיבת הנישואין הוא הציע לי כשהייתי כבר בהריון אך לא ידענו עדיין על ההיריוןאני מנסה להבין את האישיות שלו מה באישיות שלו גורם לו להתנהג ככה , האם אחרי גיל 40 החשק המיני יורד ? האם ההיסטוריה המשפחתית ואי החשיפה לזוגיות גורמת לו להתנהג כמו שהוא מתנהג . האם יש דבר כזה שגבר יעדיף לספק את עצמו דרך טלויזיה כאשר יש לו את הדבר האמיתי ( אמנם זה הרבה יותר נוח אך זה פחות מוחשי )בסך הכל מבחינה משפחתית אנחנו מאוד מאושרים , אבל מרגיש ל שאנחנו 6 שנים לאחר הנישואין ועדיין לא יודעים לתת מקום לזוגיותאודה להתייחסותך המקצועית
ד"ר אורן חסון
הקושי להביע חום
⌄
רונית יקרה,
לא כל אדם יודע להיות מפרגן ולהביע חום. לגברים, זה עוד יותר קשה. לא כל אדם הוא מיני, ונשים מעט פחות מגברים. צריך תמיד לקחת בחשבון ששני התאורים הללו הם הכללה. במקרה שלכם, כפי שאת מתארת אותו, הוא מתקשה להביע חום, ופחות מיני. ה"פחות מיני", יתכן שגורם לו עוד פחות להביע חום וקירבה ואינטימיות, כי לא לחוץ לו שתגיבי בקירבה משלך, ואולי להפך, אולי הוא נלחץ אם את מגיבה כך. מכיוון שהוא כן צופה בפורנו ומאונן מדי פעם, יתכן שאולי רק האינטימיות והקירבה, והצורך בהבעת רגשות הוא שמפריע לו להתקרב אליך, גם אם זה על חשבון סקס.אני מבין שבעיקר חסרים לך החום, והפירגון, והקירבה והאינטימיות, והצורך והיכולת שלו להתחשב ולהעניק בעת הקירבה האינטימית ביניכם. אני לא יכול לדעת מהי הסיבה, ואולי היא מה שציינת, אבל אולי גם משהו אחר. אני שמח בשמחתך שהוא אב מעולה לילדים, ואדם טוב, ובן זוג תומך, אבל מבין גם מדוע זה לא מספיק לך, ולא מספק את הצרכים הרגשיים שלך. אם זה חשוב לך, זה משהו שיכול להיות חשוב לטפל בו בסיוע של עזרה מקצועית. אחרי הכל, אני בטוח שאמרת לו את זה הרבה פעמים. אלא שאני לא בטוח שאמרת לו את זה באופן שלא יגרום לו התנגדות. ליצור שינוי שכזה זה תהליך לא פשוט, ולא קל ליצור אותו לבד. את צריכה לא רק הרבה רגישות, אלא גם הרבה סבלנות, ושהוא יידע ובעיקר ירגיש שכל העת שאת רוצה את טובתו. לא קל לעשות את כל זה לבד, כשלך קשה להתמודד עם התסכול, האכזבה והחסך.