שינוי בהתנהגות זוגית: האם הוא יחזור להרגלים?

תאריך פנייה: 25.11.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
שכבר אין דרך חזרה
25.11.2013 • 18:55

שלום
ד"ר,בהמשך להתכתבות הקודמת שלנו שבה עזרת לי המון אני קודם כל מודה לך.הנה הקישור מההתכתבות הקודמת :http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3804156קבלתי את ההחלטה שאנו צריכים להפרד עם כל הקושי שבדבר,כל דבר שהפריע לי במהלך הקשר לא חסכתי ממנו,הוא השתדל לשנות כל דבר שהפריע ,ידוע לי שהשינוי לא היה אמור להגיע ברגע אך גם לא הגיע לאחר תקופה ארוכה שהאמנתי בקשר בכל מחיר והיה לי אין סוף סבלנות .הוא האמין בכך שיש שינוי אצלו אך אני הרגשתי שאין שום שינוי ואין הצלחה.נדמה כי כעת כשקיבלתי כבר את ההחלטה וכשדברנו לראשונה על פרידה הוא החל לחולל שינויים באמת ולא רק לרצות להשתנות. אני שמחה שכך, אבל למה רק עכשיו הוא התעורר?למה כשבאמת האמנתי בקשר ורציתי שישתנה פשוט כלום לא קרה ועכשיו שכבר קבלתי החלטה אני מרגישה שמאוחר מידיי.האם לתת הזמדנות נוספת זאת טעות? הרי נתתי המון הזדמנויות בהם לא השתנה. מבינה שכשאר הרגיש שהקשר באמת הולך להתמוטט לקח את עצמו בידיים אבל באמת-כבר מרגיש לי שזה לא זה. לקחתי את ההחלטה להפרד והוא מבקש הזדמנות נוספת וכפי שאמרתי לך יש שינוי אמיתי אצלו אז-למה לקום וללכת כשרואים את האור בקצה המנהרה שחיכיתי לו הרבה זמן?אולי הזמן עשה את שלו והאם לתת הזמדנות נוספת זאת טעות?תודה תודה תודה!!!

ד"ר אורן חסון
כשהוא סוף סוף משתנה
26.11.2013 • 18:26

מיכל יקרה,
תודה על הקישור. זה עוזר לי לענות לך במדוייק יותר.אנשים עושים את זה לפעמים. כאשר הם מרגישים שהם הולכים להפסיד משהו חשוב, הם מוכנים יותר למאמץ. וכנראה עבורו זה מאמץ. האם הוא יחזור להרגלים הישנים שלו כאשר הוא ירגיש בטוח יותר בקשר איתך? - יכול להיות. זה קורה הרבה. את רוצה שלא רק ילמד מה צריך, אלא שגם יפנים. אם את עדיין אוהבת אותו, ועדיין חושבת שעתיד משותף יכול להיות טוב (ובתנאי ש...), וחושבת שתוכלי לבטוח בו לאחר חודש-חודשיים-שלושה של שינוי, אז נסי. אבל תהליך ההפנמה לאורך זמן הוא הכרחי - ועל כך אתם חייבים לדבר. זה עובד טוב יותר, ההפנמה, כלומר, אם גם תלכו ביחד לייעוץ זוגי. אבל זה בתנאי שגם את חושבת שאת רוצה ומוכנה להפנים את האמון המחודש בו, שזה לא דבר פשוט כלל ועיקר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083