פרידה: איך לפגוע פחות?

תאריך פנייה: 25.11.2013 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
לימור
איך להיפרד נכון?
25.11.2013 • 18:02

ד"ר אורן שלום,לאחרונה הבחנתי שלבן הזוג שלי קיימת בעיה בתפקוד המיני וזה נורא מדאיג אותי.למרות שזו בחירה אגואיסטית- כנראה שאחתוך את הקשר בקרוב, אני דואגת שהוא יפגע ורוצה לעשות את זה בצורה שתכאיב לו פחות כי הוא מאוד אוהב אותי.תודה, לימור.

ד"ר אורן חסון
לפגוע פחות, אבל להיות ברורה
26.11.2013 • 18:24

לימור יקרה,
הסיבה לרצון להיפרד פחות משנה לשאלה שלך. יש אצלו משהו שלא מתאים לך, ואת לא רוצה לטפל בה, אלא רוצה להיפרד. כך או כך הוא ייפגע, וכך או כך זה עלול להיות כואב, וכך או כך הוא ירצה תשובות, וכך או כך תתקשי להיות ישירה לגמרי ולומר את כל אשר על ליבך, כדי לפגוע בו כמה שפחות. כך או כך זה יקרה. סביר להניח שהוא ירצה לדעת למה את רוצה להיפרד ממנו, וסביר שלא תרצי לומר לו למה בדיוק - או כדי שלא להתעמת איתו, או כדי שלא להיראות שטחית, או כי את חושבת שזו נקודה רגישה אצלו. אז בחרי לומר את מה שאת חושבת שיפגע פחות, אבל באופן שבו כוונותייך תהיינה ברורות.ולא כתבת בני כמה אתם, וחבל, כי גם זה יכול להיות משמעותי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
לימור
30.11.2013 • 08:40

תודה על התגובה.

לגבי הגיל שלנו אני בת 28 והוא בן 30.
לא כל כך יודעת מה להגיד לו כדי לא לפגוע בו יותר.
ובגלל שזה נושא כל כך רגיש אצל גברים, אני מעדיפה
שלא להגיד לו את האמת.

חשוב לי להגיד שאני לא שלמה עם ההחלטה שלי בגלל שטוב לי
איתו ועצוב לי לאבד אותו.

ד"ר אורן חסון
02.12.2013 • 21:00

לימור יקרה,
אם הוא רוצה בך כבת זוגו, ואת לא רוצה בו כבן זוגך, הוא יתאכזב מפרידה ממך, ואין דרך שלא לפגוע כלל, אלא אם תצליחי להמאיס את עצמך עליו קודם, או למרוח אותו בהסבר מופרך מהמציאות (נגיד, שאת נאלצת לנסוע לחו"ל בדחיפות למשימה סודית של שרות הביטחון, או כל סיפור מופרך אחר שאולי תוכלי לספר באמינות). בכל דרך אחרת, מן הסתם הוא ייפגע, וכך או כך אני מתרשם שתרצי לרכך את המכה במשהו שאינו נכון או אינו מדוייק. בחרי את הדרך שתתאים לך. ואם את שוקלת להישאר איתו בכל זאת (אם את באמת מתלבטת), אז לכו לטיפול מיני, או שתחשבי היטב, כאלטרנטיבה, אם את מוכנה לה, לקבל את מה שיש. האפשרויות שלך מוגבלות, לימור. את יודעת זאת. את רק צריכה להחליט, וזה החלק הקשה. בסופו של דבר, אני מניח שתישארי איתו עד שתגיעי לידי החלטה: או שתחליטי להשלים עם מה שיש (כרגע אני לא רואה אותך מוכנה נפשית לעשות זאת לאורך זמן, אבל זו כמובן החלטה שלך), או שתעשי את המאמץ הנפשי,שכולל גם את הצורך להתעמת איתו כדי ללכת לטיפול, או שתישארי איתו עד שתחליטי שחשוב לך יותר להיפרד ממנו. לפעמים לוקח זמן לקבל החלטה קשה, כך שתהיי יותר שלמה איתה, דווקא בגלל שלא תהיי שלמה איתה לגמרי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083