שינוי בדיאלוג הזוגי: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 12.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עד מתי
עזרה דחופה אני לפני החלטה...
12.09.2011 • 14:33

היי,כתבתי לך לפני כחודשיים/שלושה אני אתן קצת תקציר , אני נמצאת עם מישהו כבר שנה ושלושה חודשים ואנחנו גרים יחד כמעט שנה. אני בת 33 והוא בן 37.הקשר ביננו מצוין ויש הרבה אהבה העניין שהוא לא הציע לי נישואים, למרות שדיברתי איתו על זה הרבה פעמים, נפרדנו וחזרנו שוב בגלל זה, העמדתי אולטימטום וכשהייתי צריכה גם חיכיתי בסבלנות (עפ"י המלצתך) העניין הוא שבסופו של דבר נשברתי ועזבתי את הבית, לאחר כשבועיים וחצי הוא התחיל לנדנד לי ולנסות לחזור אליי בכל דרך אפשרית ואני דחיתי אותו מכיוון שלמרות סיבת הפרידה (חתונה) הוא לא היה מוכן להחליט תמיד הסיבות מסתכמות בזה שקשה לא להחליט ולעשות את הסוויטש בראש, בכל אופן החלטתי להמשיך הלאה והלכתי לחפש דירה ובאותו יום שהייתי כביכול אמורה לסגור חוזה הוא התחנן שלא אעשה את זה ואמר שהוא מוכן להתחתן ! באותו היום הוא קנה לי טבעת והציע לי נישואים אנחנו ביחד כבר חודש מאז ההצעה. רק שמאז שחזרנו הזוגיות שלנו לא כפי שהייתה לפני, פתאום כל דבר עומד בבחינה ואני שואלת את עצמי מה אני רוצה. המצב אותו הדבר גם אצלו כאילו מצד אחד אנחנו ביחד אך מצד שני אנחנו גם לא מקדמים כלום בנושא החתונה. לפני יומיים הוא החליט שהוא לא רוצה כרגע להתחתן ורצה שניפרד אני מטבעי לקחתי את עצמי ועזבתי את הדירה אנחנו כבר יומיים לא ביחד אך הוא לא מפסיק להתקשר אליי ולהתחנן שאני אחזור לבית ושהוא מצטער וכד'. אני עומדת כרגע לפני סגירת דירה והוא שוב עושה לי את אותו הדבר ומתחנן שאני לא אסגור דירה.אני נמצאת כרגע מבולבלת מצד אחד אני רוצה להמישך הלאה בגלל החוסר יציבות שלו מצד שני אולי אני ממהרת. מה לעשות...????

ד"ר אורן חסון
כשמתחילים לדבר על ה"איך?"
13.09.2011 • 23:26

עד יקרה,
יתכן שגם קודם לא היה הכל לגמרי תקין. אלא שאז היתה לכל דבר חשיבות פחותה, לפחות בעיניו, כי הוא "עוד לא החליט". עכשיו הדיאלוג ביניכם שונה לגמרי, הוא לא על ה"אם" אלא על ה"איך". כלומר, על דרך החיים המשותפים שלכם, תהליכי קבלת החלטות, הרגלים ועוד. חשבי על זה. אם זה נכון, יתכן שכדאי לכם ללכת ליעוץ זוגי לתקופת מה, כדי ללמוד לטפל בקונפליקטים האלה: לאתר אותם, להתמודד איתם, ולתקשר נכון, שזה אומר גם הרבה להקשיב זה לזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083