התלבטויות בזוגיות: מה לעשות?
איילה אורן
משבר בזוגיות
⌄
אני וחבר שלי כבר כמעט שנתיים ביחד. בעיקר
ון, מערכת היחסים שלנו תמיד הייתה מאוד טובה, מאוד תומכת. היינו מאוד קשובים זה לזו והייתה אהבה גדולה ומשיכה גדולה בהתחלה. עם הזמן, הפרפרים והתשוקה חלפו להם ונותרנו במצב שנראה כמו חברות עמוקה, פחות זוגיות.אנחנו לא מתנשקים המון, בלי קשר אני גם לא ממש בחורה פיזית, אף פעם לא הייתי. למרות שאני לא מתנגדת למגע. יחסי מין זה נושא די מבולבל אצלינו - הוא הודה עם הזמן שיש לו חרדת ביצוע וזה משפיע ממש חזק על הקשר שלנו. חשוב לציין ששנינו אנשים מאוד רציניים,חסרי ביטחון בנוגע להרבה דברים בחיים שלנו ולא רק בזוגיות, ומחושבים - במיוחד יחסית לגילנו. (אני בת 18, הוא בן 21. אני יכולה לומר גם שהשיחות שלנו הן הרבה יותר עמוקות ובוגרות משל בני גילינו.) לפני כמה ימים נפגשנו, היה לנו מאוד כיף ביחד. אבל אחרי כמה זמן החלטתי לפתוח את הנושא ביננו ואמרתי לו שאני מרגישה שאין ביננו תשוקה. הוא הסכים איתי ואמר שגם הוא מרגיש כך הרבה זמן. אמרתי לו שאני אוהבת אותו ושהוא חשוב לי, ושאני לא רוצה שניפרד. הוא אמר את אותם הדברים למרות שמפיו זה נשמע פחות להוט ו"הישרדותי" כמו שזה בא ממני. בכל מקרה, שנינו הבנו שאנחנו רוצים לעשות משהו עם הקשר. להמשיך הלאה, להילחם על זה. אנחנו לא רוצים להיפרד והשאלה שלי היא מה אפשר לעשות כדי להחזיר את התשוקה? חוץ מלצאת לבלות במקומות חדשים, מה אני יכולה לעשות על מנת לגרום לעצמי להבין או להעריך דברים באופן שונה כך שארגיש יותר בטוחה ביחסים ושהיחסים יהיו יותר טובים, לפחות מבחינתי.?(אפשר לציין שהצעתי לו שנפחית בכמות השיחות שלנו ביום-יום בפלאפון. כי אנחנו מדברים יחסית הרבה - איזה 4,5 שיחות קצרות ועוד איזה שיחה ארוכה - איזה שעה בערך- ביום. שלא נדבר על אסמסים. למרות שגם זה דעך יחסית לתחילת הקשר. לבינתיים עשינו את ההצעה שלי יום אחד, והוא אמר שהוא התגעגע אלי, אבל עדיין יש לי תחושה שזה לא עובד.מה אני יכולה לעשות? אשמח מאוד אם תעזור\י לי, תודה רבה. איילת.
ד"ר אורן חסון
לא חייבים למהר להחליט
⌄
איילה יקרה,
לו הייתם עשר שנים מבוגרים יותר, הייתי ממליץ על טיפול מיני. כרגע, למרות הצהרתך על בגותך ביחס לגילך, את צריכה לזכור שאת עדיין חסרת נסיון, שזה עוד דבר שמגיע עם הבגרות. אני לא יודע כרגע מה להמליץ לך. אולי שפשוט תעשו את מה שאתם מרגישים לנכון. לכו עם התחושות שלכם, וראו לאן זה מוליך אתכם, להמשך הביחד או לא. בינתיים, עוד לא החלטת לאן זה הולך. בטוח שבהמשך תדעי טוב יותר. את לא חייבת למהר לשם. קחו את הזמן.