שינוי בזוגיות: כדור שלג או סיבה אחרת?

תאריך פנייה: 31.10.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
עצובה
נישואים במשבר
31.10.2005 • 15:46

אני נשואה מזה כשנתיים + ילדה בת שנה, בת 24 בן זוגי בן 29, מערכת היחסים היתה מדהימה עד לחצי שנה האחרונה, אנחנו שאובים לשיגרה, הוא לא טיפוס שמראה אהבה אם אני לא אבקש שיחבק אותי או ינשק אותי הסיכוי שהוא יזום קלוש, הסקס שלנו קורה רק שממש הוא רוצה, הוא טיפוס של עבודה, ובית, והוא כל הזמן מעיר לי הערות על התנהלות הבית, אני קצינה בצבא והעיסוק שלי לוקח ממני שעות נוספות לפעמים, קשה לי לשרוד, אני אוהבת אותו ויהיה לי מאוד עצוב לפרק את הקשר, אך באותה נשימה חשוב לי גבר שיתמוך בי ויראה לי אהבה לא כי אני מבקשת.מבקשת לקבל איזו הצעה / רעיון על מנת לשמר את הקשר הזה, אם בכלל.

ד"ר אורן חסון
שינוי אצלו לבד, או כדור שלג?
01.11.2005 • 09:15

עצובה יקרה,
מה שבעצם את אומרת הוא שמשהו השתנה לפני כחצי שנה, ומערכת יחסים טובה מאד ותומכת, הפכה להיות כזו שבה הוא הפסיק לחבק ולנשק אותך, והוא התחיל להעיר לך הערות רבות לגבי הבית, ובקיצור הוא הפך להיות הרבה פחות מרוצה וקרוב. והשינוי הזה, לדברייך, לא חל בעקבות הולדת הבת שלך (מה שקורה לפעמים, בשל הלחץ הפתאומי שנוצר), אלא רק חצי שנה אחר-כך.האם יכול להיות שזה בכל זאת בגלל הלחץ, ובעצם זה לא השתנה לפני חצי שנה, אלא קצת קודם, לאחר שסיימת את חופשת הלידה שלך, ויצאת לעבוד? האם היו סממנים מקדימים, וזה אותו הדבר רק בעוצמה גדולה יותר? אלה הן שאלות שיכולות להצביע על מגמות וקשיים שיש לו, פנימיים וחיצוניים.שאלה אחרת היא אם זו הרגישות שלך שהשתנתה. רגישות חריפה יותר שלך יכולה להשפיע גם על ההתנהגות שלו דרך הרגישויות שלו, ולהקרין עליה, עד שנוצר מין כדור שלג שהולך וגדל. כך שכדור השלג הזה יכול להתחיל להגיע משינוי שחל אצלו או משינוי שחל אצלך, ועם תגובות מתאימות בצד השני, הוא הולך ומצטבר עד שקשה לעצור אותו.כל הדברים הללו, הם דברים שיש לשקול אותם בנסיון להגיע לפתרון ולשינוי. לא נתת לי די מידע כדי להבין מה באמת קרה, והם הדברים שהשתנו אצלו נובעים ממה שקרה בזוגיות שלכם או מדברים שקרו מחוץ לה. את יכולה לנסות ולנתח את הסיבות כדי להגיע לשורש הבעייה, אבל לא קל לעשות את זה לבד. ייעוץ מקצועי יכול להקל עליכם להגיע לסיבות בקלות רבה יותר, ולסייע לכם לבנות את היחסים מחדש, אם באמת תרצו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אפרת
נישואים במשבר
19.11.2010 • 11:39

הי
אני מאוד מבינה את הרגשתך
משום שגם אני במצב דומה. לא רשמת הרבה פרטים כך שקשה לי אישית להבין מה ניסית לעשות בנידון
אני חושבת שקודם כל , את צריכה לפתוח את ליבך לפניו ולהסביר לו בדיוק מה את מרגישה ואפילו שיש לך מחשבות לפרק את הקשר, אני מאמינה שאם הקשר הזה חשוב לו הוא כמובן ייקח את הדברים ברצינות.
ועם רצון של שניכם, אין סיבה שלא תצליחו, בסך הכל זו בעיה מאוד שכיחה ודי פשוטה לפיתרון, לא מפרקים קשר כל כך מהר ובטח לא בגלל סיבה כזו
את צריכה פשוט להסביר לו את הרגשתך וכמה הוא חשוב לך, ולאחר מכן, אם הוא יסכים אז הכי טוב זה ללכת יחד לייעוץ זוגי
בהצלחה
מיכל- סתם אחת שיש לה קצת ניסיון בנושא.