המר בגדול או לתת עוד זמן?

תאריך פנייה: 31.10.2005 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
דנה
בעיה
31.10.2005 • 11:43

יש לי בחור שאנחנו בקשר כשנתתיים ,התחלנו כידידים ולאחר מכן כיזיזים והיום אני רוצה יותר מזה אך לצערי הוא לא. אנחנו מבלים כמו זוג ישנים אחד אצל השני מדברים המון אבל הוא טוען שאין לו רגש רומנטי אבל הוא גם לא רוצה לאבד אותי.כי הוא אוהב אותי כמו חבר ואני חשובה לו. אני מיואשת ,הוא בן 29 ואני 27 וקשה לי לנתק איתו את הקשר . הוא מודע שיש לו בעיית מחוייבות אבל הוא לא שולל שבעתיד הוא יודע שאהבת חייו תופיעה בבום.הוא טוען שב-100% הוא לא ירצה להיות איתי בקשר כחברים. שאלתי אותו ששנתיים שנחנו כמו זוג וכל החברים שלי ושלו מסתכלים עלניו כזוג אז מה עושה את ההבדל? הוא טוען שזה לא ככה . מה עושים?

ד"ר אורן חסון
להמר בגדול או לתת עוד זמן?
01.11.2005 • 01:52

דנה יקרה,
אם את מחפשת מחוייבות לאורך זמן וחתונה, הבחור הזה הוא סיכון בשבילך. יש לו פנטזיה אחרת בראש, ואת לא הפנטזיה הזו. את גם לא בראש שלו באופן שבו היית רוצה להיות שם. אם את מחפשת דרך מהירה לשנות את דעתו, זה אומר להמר בגדול, ולגרום לו לזעזוע, כלומר, להודיע לו שאת עוזבת אותו עד שיחליט שהוא רוצה אותך, ובגדול, שזה אומר בתנאים שלך. כמובן שיש בזה סיכון משמעותי, שאם תלכי אולי הוא ייתן לך ללכת, ולו רק בגלל האגו, והקשר שביניכם ייסתיים (ואולי הוא יחזור אחרי שבועיים, או חודש).דרך אחרת לנסות להשיג מחוייבות מצידו, היא פשוט להמשיך ולתת לזה זמן, ולראות לאן זה יילך כשהקשר מתהדק עוד. גם כאן יש סיכוי טוב שזה יוביל לשום דבר, ושבעוד שנתיים תמשיכי להיות בדיוק במקום שבו את היום, או גרוע יותר.והדרך השלישית, היא לעזוב באופן מיידי. אבל אם כבר את עוזבת, אולי כדאי בדרך לנסות את הדרך הראשונה, לא? כלומר, עזיבה עם חבל לחזור, אם יירצה למשוך בו, כאשר ברור שהוא מסתכן, כי את תתחילי לצאת עם בחורים אחרים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דנה
להמר בגדול או לתת עוד זמן?
01.11.2005 • 10:55

ניסיתי את הדרך הראשונה כביכול אבל הוא שלח לי הודעות שקשה לו ונשברתי,אז חזרנו להיות באותו קשר והוא המשיך להתעקש שלא יהיה ביננו כלום ז"א שהוא כבר יודע שאני אחזור אליו בכל מצב ושאני לא חזקה מספיק בשביל לנתק את הקשר אלא אם כן באמת יהיה לי מישהו אחר. (שבשיחה האחרונה שלנו הוא אמר שזה מאוד ישמח אותו כשיהיה לי מישהו אחר האומנם? כי כל פעם שמישהו מתחיל איתי הוא מקנא לי) . לגבי הדרך השנייה הקשר שלנו כל הזמן רק מתחזק אבל הוא לא מוביל אותו לרגש רומנטי-אולי בגלל הדרך שהכל התחיל,פגישות דרך חברים בלי דייטים ושהכל נהייה מובן מאליו..אני מניחה שרק עד שהוא יבין שהוא מאבד אותי אולי רק אז הוא יוכל לדעת אם הוא מרגיש או לא,האם יש דרך שלישית? והכוונה שלי היא שאם נשמור על קשר כידידם ובמקביל אני אצא עם מישהו אחר זה יעשה משהו?או שמא הוא יתכנס מאחורי האגו שלו?

ד"ר אורן חסון
לא מנסים אלא עושים
02.11.2005 • 14:44

דנה יקרה,
את הדרך הראשונה לא מנסים, אלא עושים. אם את מחליטה לעשות אותה, את לא מאיימת בפרידה, אלא נפרדת, ומשאירה לו את האופציה לשנות, וחוזרת אך ורק אם התנאים מתאימים לך. כל דרך ביניים, דנה, לא תהיה אפקטיבית, אלא להפך, משאירה אותך במצב נחות עוד יותר.שתביני: זה לא שהוא לא רוצה אותך. אלא שהוא רוצה אותך בתנאים שלו. אם תהיי עם גבר אחר, לא תהיי לו, ולפי מה שאת מתארת, את זה הוא לא רוצה. את צריכה להחליט אם התנאים שלו מתאימים לך, ואם לא, להכתיב את התנאים שלך שזה אומר או זה או זה, אבל ללא מצב ביניים. מצב ביניים הוא התנאים שלו.ולגבי קשר כידידים: האם את מאמינה שקשר כזה לא יפריע לך? האם את מאמינה שקשר כזה לא יפריע לו? האם קשר כזה לא ישוב להיות קשר בתנאים שלו? נדמה לי שאת יודעת את התשובות לשאלות הללו. פעלי בהתאם לתשובות שלך לשאלות הללו ובהתאם למה שאת רוצה שיהיה לך, לא בקשר, אלא בחיים לעתיד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דנה
לא מנסים אלא עושים
03.11.2005 • 12:32

תודה,אני מקווה שהוא יתבדה סך הכל הוא חוזר על זה שהוא לא רוצה אותי בתור חברה והוא טוען שב-100% הוא לא יבוא ויגיד לי שהוא רוצה אותי כחברה .אני מאמינה באהבה שנבנית והוא מאמים בהידלקות והתאהבות שגורמים שירגיש מבפנים,כנראה שהוא לא התאהב בי ולכן הוא לא רואה בי סוג של חברה.בכל אופן התחלתי לצאת עם בחור אבל אנחנו רק בדייט השני אני מקווה שבאמת אני אוכל להיפתח לבחור החדש וכמו שאמרת :זה סיכון כי יש מצב שאני אאבד את אחד האנשים שהיו לי הכי קרובים בשנתיים וחצי,כמו חבר,סהכ אנחנו מתנהגים כמו זוג אבל בהגדרה אנחנו לא.