שיטת האימגו: מבט פסיכולוגי
יפית
שיטת אימגו לטיפול בזוגיות
⌄
שלום,
אני ובעלי רוצים ללכת לטיפול זוגי. אני עצמי מטופלת כשנה אצל פסיכותרפיסט אשר המליץ לי על מטפלת פסיכותרפיסטית בשיטת אימגו, קראתי קצת באינטרנט והבנתי שזה לא זהה לטיפול אצל מטפל פסיכולוג, אני לא כ"כ יודעת כיצד לבחור את הטיפול המתאים עבורנו. אשמח אם תוכל בכמה משפטים לתמצת לי את ההבדל בין השיטות ואיזה שאלות אוכל לשאול את עצמי על מנת למקד את החלטתי. אודה על תשובתך.
ד"ר אורן חסון
שיטות טיפול בפסיכולוגיה
⌄
יפית יקרה,
את שואלת אותי שאלה שקצת לא נוח לי לענות עליה, ואסביר. אני מגיע מתחום אחר בפסיכולוגיה, וקשה לי להרחיב דווקא על האימגו, כאשר איני מסכים עם החלק התאורטי שעליו היא מבוססת. אם תרצי להבין למה, תוכלי לקרוא זאת במאמר שכתבתי לא מזמן, העוסק במדעיות של הפסיכולוגיה ("האדם אינו אי"), ובו אני מזכיר גם את מייסד האימגו, הארוויל הנדריקס, שאני חולק על דעותיו.ובכל זאת, מטפלים בשיטת האימגו יכולים לעשות ועושים עבודה נפלאה למרות זאת, כפי שעושים זאת גם מטפלים ומטפלות מזרמים אחרים בפסיכולוגיה, אם הם חכמים מספיק, אמפתיים מספיק, פתוחים מספיק, ומנוסים מספיק בעבודה עם אנשים ועם זוגות - ואת זה אי אפשר לקחת מהפסיכולוגיה על כל זרמיה. עם זאת, אחת הטכניקות של זרם האימגו בעבודה זוגית היא טכניקת שיקוף הדברים של צד אחד על ידי הצד השני. יתכן שקיבלתם את ההמלצה הזו, בגלל שיטת העבודה הזו.כדי לקבל מידע אינפורמטיבי על השיטות והזרמים השונים בפסיכולוגיה, הכי פשוט הוא ללכת לויקיפדיה (כאן) ולקרוא, אם כי זה אינו מספק. לצערי, אני לא יכול להעמיק מעבר לזה במסגרת הזו. חסרה שם, אגב, התייחסות לפסיכולוגיה האבולוציונית, שנמצאת בויקיפדיה כערך נפרד. על תחום זה יש הרבה יותר חומר אצלי באתר, אבל אם את רוצה לקצר ולראות את ההבדל בפרקטיקה בינה לבין גישות אחרות, קראי שם את דףשאלות נפוצותהעוסק, בין היתר, גם בייחוד של הגישה הטיפולית של הפסיכולוגיה האבולוציונית.