שיחות קשות בזוגיות

תאריך פנייה: 31.07.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
רוני
זוגיות שש שנים ועדיין אין חתונה
01.08.2011 • 00:30

שלום,
אני בת 26 ויש לי חבר בן 29 מזה שש שנים,אני אוהבת אותו ויש בינינו זוגיות מופלאה,נעימה ,וכבר לפני שנתיים ידעתי שאני רוצה להתמסד לו.אך הוא בחור רציני שקול בדעתו ועושה דברים בזהירות רבה,וזה אחד מ ןהדברים שהוא נזהר בהם (חתונה)מכיוון שהוא רוצה לחיות בצורה מכובדת עם כסף שיהיה לנו ולילדים בעתיד,אך כבר שש שנים אנחנ ויחד ואני צחכה לכך דיי הרבה זמן,הוא אמר שהוא רוצה ללמוד לפני שלוש שנים הוא באמת הלך ולמד ועכשיו ממש עכשיו סיים,דיברנו על כך המון פעמים וזה יותר בא ממני,הוא אף פעם לא דיבר על זה ורק שאני דיברתי איתו ושאלתי אות ועל כך הוא ענה לי שזה יקרה באיזשהו שלב אבל לא עכשיו בגלל הלימודים וכי אין כסף,והוא לא מוכן שאשאל אותו שאלות כי זה מלחיץ אותו,אז שאלתי אותו עוד כמה זמן שנה שנתיים שלוש ואז הוא אמר שלוש זה יותר מידי אני בן 30 עוד מעט אז זה הרגיע אותי כי הבנת ישהוא רוצה ,אבל אין ל ימ מושג אם הוא רוצה באמת כי נראה שהוא לא לחוץ בזמן שלו,ואני כבר ממש רוצה להתחתן ואפילו ילדים.מה עליי לעשות?האם להמתין עוד קצת זמן אולי חצי שנה שנה,ואם לא נראה שיש רמז לכך אז לדבר איתו?תודה רבה

ד"ר אורן חסון
על השולחן?
02.08.2011 • 22:59

רוני יקרה,
שיחות הן דבר חשוב. כאשר הנושא טעון, ועם חילוקי דעות – גם אם הם חלקיים, השיחות קשות יותר לביצוע, כי הרגשות עולים, והפחדים, וקשה לפתוח את הכל ולשים על השולחן. או שאת סוגרת אותו, או שהוא סוגר אותך, וקשה יותר להקשיב לצד השני. זה אתגר לעשות שיחות כאלה. הן לא פשוטות. הן דורשות התחלה בהקשבה לצרכים של הצד השני, ובהבנה, לפעמים למרות הכאב והמשמעות, שאחריה גם לצד השני יהיה קל יותר להקשיב ולקבל, גם כאשר הצרכים מנוגדים (ראי גם את השאלה של "מאוכזבת", שלוש שאלות למטה).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רוני
על השולחן?
03.08.2011 • 16:11

תודה רבה ע לתשובתך,אך מה עליי לעשות?להמשיך לדבר איתו או לא?לתת לזמן לעשות את שלו?או לטפל בעיניין?תודה.

ד"ר אורן חסון
לעזור לך להחליט
04.08.2011 • 01:11

רוני יקרה,
אלו הן החלטות שתצטרכי לקבל על עצמך, לפי התחושות שלך של מה נכון. מה שהצעתי לך הן רק נקודות למחשבה שיעזרו לך להחליט.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083