התמודדות עם אובדן בזוגיות
אלמוני
אבוד.
⌄
שלום
אני בחור צעיר ונורמלי בן 25 נראה טוב סך הכל וסטודנט.
אחרי 8 שנים של זוגיות ! וגיליתי שוב פעם שחברה שלי בוגדת בי , בעבר זה קרה , אך לאחר התחננויות והרצון לאהבה ומשהו זמין ומוכר הבלגתי וסלחתי למרות כל מה שאמרו לי מכרים ולמרות שזה קרה כמ פעמים, מעולם לא היתה לי מישהי אחרת בניגוד אליה , והכל התפוצץ כשגיליתי שנמצאת אצל בחור אחר , בהתחלה הכחישה ולאחר מכן אישרה הכל..
אני שבור ומרוסק במיוחד לאור זה שגרנו 3 שנים יחד,ועברנו כל כך הרבה ודיברנו על חתונה ועתיד היא היתה בוגדת ואז חוזרת לישון לידי בלילה..בעבר תמיד סלחתי וכמ כשגיליתי היו פעמים שהעדפתי לשתוק רק כדי לשמור על החבילה או יותר נכון הבועה של חיי, אך עכשיו אני אומר די! אני בחור צעיר ומוכשר שלא רוצה להצטרף לסטטיסטיקה של הגירושין בארץ והחלטתי לחתוך את זה סופית !!! ואני כרגע עוד לא מעכל זאת אבל אני פשוט לא יודע איך להתרומם למעלה.. אני מכיר רק את הזוגיות שהיתה לנו, יודע רק אותה וכל כך אוהב אותה ,איך לעזאזל קמים בבוקר ומתפקדים כמו שצריך ? איך ממשיכים מפה הלאה? אני כל כך פגוע, ולא רואה את עצמי יוצא עם בנות בזמן הקרוב על אף שאין לי בעיה למצוא דייטים, אף אחת לא תתקרב אליה .. אין לי מושג בכלל איך להתנהג ולהתחיל בקשר חדש, כל כך מתגעגע למה שהיה ,מרגיש שהשמיים נופלים עלי..
מה עושים.?
ד"ר אורן חסון
להחליף רגשות אבודים
⌄
אלמוני יקר,
אני חושב שיותר מאשר "אף אחת לא תתקרב אליה", אתה חושש שאף אחת לא תגרום לך להרגיש את מה שהרגשת כלפיה. אחרי הכל, למרות כל מעלותיה, היו לה חסרונות משמעותיים, שגרמו לך להורדת ערכך בעיני עצמך.זה אולי נכון שאף אחת לא תגרום לך להרגיש "ככה" בדיוק. כי כל אשה אחרת, וכל זוגיות היא אחרת. זה לא אומר שלא תרגיש טוב בזוגיות, ואולי אפילו טוב יותר, בודאי שיותר עם עצמך, כי אולי תהיה עם מישהי שמעריכה אותך. ומי כמוך, היום, יודע להעריך עד כמה זה חשוב. ואולי תלמד עם הזמן להעריך גם מישהי שלא תשפיל אותך מדי פעם.אני לא יודע כמה זמן עבר מאז נפרדתם. כל פרידה דורשת זמן החלמה כלשהו, וקשר ראשון ואינטסיבי, מגיל 17 עד 25 בודאי שכך. אם זה לוקח או ייקח זמן רב מדי, להערכתך, אולי כדאי שתלך לטיפול פרטני, כדי שיעזור לך להשתקם לפני שתפנים עמוק מדי את תחושת ה"הכל אבוד", כי שום דבר אינו אבוד. אתה רק צריך להשלים עם האובדן (של האהבה שלך יותר מאשר של הבחורה), כדי להמשיך.