חרדות בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 31.07.2011 מס׳ הודעות: 7
חיפוש נושא
הלווי שיש לזה פיתרון
חברה שלי יותר מדיי דואגת כלפיי
31.07.2011 • 23:34

שלום.
.אני בן 18 ואני נמצא בערכת יחסים עם מישהי שאני מאוד אוהב כבר שנה(היא חיילת,ואני לפני צבא), אבל יש בעיה אחת, היא אף פעם לא סומכת עליי...היום דיברנו בטלפון ואמרתי לה שאנחנו נפגשים כמה חברים אצל חבר ויכול להיות שיבואו כמה בנות, והיא אמרה לי שהיא לא רוצה בשום פנים ואופן שאני יצא ויהיו שמה בנות....אני ממש לא רוצה שהקשר שלנו ימשיך בצורה כזאת ואני מאוד רוצה לתקן את זה,אז מה אתם ממליצים לי לעשות?

הלווי שיש לזה פיתרון
חברה שלי יותר מדיי דואגת כלפיי
31.07.2011 • 23:57

היא רק בטירונות זאת אומרת שאני יראה אותה רק שישי שבת וגם אני יכול לדבר איתה בקושי חצי שעה בלילה..אני הייתי רוצה איזהשהי למצוא דרך לפתור את זה דרך הטלפון..

ד"ר אורן חסון
קינאה וחרדות
01.08.2011 • 11:13

טרום-צבא יקר,
אתה צודק. יש בעייה. היא לא בטוחה בך. האם יש סיבות מעשיות? – אני לא יודע. אתה יודע זאת טוב יותר. אבל אם אין סיבות, ואם אתה לא גורם לה בהתנהגות או בהתרסה שלא לבטוח בך, יהיה לה קשה מאד. היא עזבה אותך בבית, וחרדה מה יקרה כאשר היא רחוקה ולא "שומרת" עליך. אחר-כך גם אתה תלך לצבא, ובהמשך – הרבה תלוי היכן תהיה בצבא, באיזו יחידה, ואם יהיו או לא יהיו בה בנות "בסביבה". היא תצטרך להתרגל לכך ש"הזדמנויות" תהיינה, ושהיא לא תוכל לשמור עליך כל הזמן. ואולי אתה יכול להקל עליה בכך שתבין אותה ואת הצרכים שלה, מחד, ואפילו תשתף פעולה עם מה שאתה חושב נכון, ושאתה יכול לוותר בו ויכול להרגיע אותה, ותשים גבולות, בשקט ובהסברים מתאימים, במקומות שבהם הדרישות שלה אינן ריאליות. זה לא קל, זה לא תמיד יעבוד, אבל נסה לבחון את יכולת התמרון והסבלנות שלך, ואולי ללמד את עצמך להיות יותר כזה, כי אולי זה מה שנדרש בקשר איתה.העובדה שיש לכם כל כך מעט זמן לדבר, היא אכן בעייתית. נדמה לי שאתה חושב שבשיחה ארוכה תצליח להרגיע ולשכנע אותה, אבל זה זמן שאיננו. לכן, קח בחשבון שתצטרכו להגיע לסיכומים בזמן קצר יותר, שזה אומר שזה אולי לא הסיכומים שאתה רוצה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
הלווי שיש לזה פיתרון
קינאה וחרדות
01.08.2011 • 11:31

אתה מציעה לי בעצם להגיע לסיכומים לא משנה איזה העיקר שנסכים על משהו?ולנסות להכניס את ה"דרישות" שלי אבל אם זה לא הולך בזמן שיחה קצרה אז לוותר ולהקשיב לה?

ד"ר אורן חסון
בחירה
01.08.2011 • 12:21

פונה יקר,
אתה יודע שהאלטרנטיבה היא לעמוד על שלך, ושלא תגיעו לסיכום כי השיחה קצרה, וגם, אתה יודע מה היא תרגיש אחר-כך. אתה גם יודע מה אתה תרגיש אחר-כך. הבחירה היא שלך...

בברכה,
הלווי שיש לזה פיתרון
בחירה
02.08.2011 • 01:26

אתה יכול לתת לי עצות או טיפים איך בדיוק להראות לה מה שאני רוצה בצורה שזה יראה צודק?

ד"ר אורן חסון
בין מה שצודק לבין מה שהיא רוצה
02.08.2011 • 22:56

פונה יקר,
נשמע שאתה מחפש לתחמן אותה (להראות את מה שאתה רוצה, אבל שייראה גם צודק). אולי מה שאתה צריך זה לבחור בין מה שצודק לבין מה שהיא רוצה (וזה אולי אותו הדבר, ואולי לא). האלטרנטיבה לכך היא זו שכתבתי לך בתשובתי הקודמת.

בברכה,