שיחות עם 'ארה'בית' - חיזוקים חיוביים

תאריך פנייה: 24.10.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
איילת דולב
אכזבה - או שאולי זה היה צפוי ?
24.10.2012 • 17:25

דר חסון שלום
כתבתי לך לפני מספר חודשים שבעלי קיבל הצעת עבודה בחו"ל - ואחרי סירוב עיקש מצידי - בשל הויתור הרב שאני נאלצת לעשות הן מקצועית והן אישית - בסופו של דבר (בליווי של טיפול אישי )החלטתי שכן אסכים לנסוע- לא רציתי לעמוד בדרכו והחלטתי לתמוך.ברקע גם חייבת לציין שנכנסתי להריון - הריון רצוי ומקובל על שתינו.מאז שהסכמתי - עוד בארץ - יחס בן זוגי אליי השתנה - מיחס אוהב ומפרגן - זה היה יחס משפיל מעליב - הוא היה אפילו צוחק עליי על הצורך בפסיכולוג - פסיכולוגית שהייתי הולכת אליה על מנת להימודד עם השינוי הצפוי.הוא נעשה מרוחק וקר - ואני ייחסתי את זה לתקופה הלחוצה שאנחנו עוברים- התפטרתי מהעבודה המבטיחה שהייתה לי , טיפלתי בכל הסידורים האפשריים ולאחר כמה חודשים לא קלים בכלל - טסנו לארה"בהיום אנחנו פה כבר חודש- ואני מאוד מופתעת מאופן ההתמודדות המוצלח שלי עם המעבר - כנראה הודות לטיפול האישי שהכין אותי היטב. אך למרות הויתור שלי ולמרות שאינני מקטרת או ממורמרת ( - להיפך - אני זו שמארגנת לנו את החיים כאן ביד רמה - בעוד בן זוגי נמצא בעבודה), בן זוגי עדיין קר אליי , מעליב , כל הזמן בודק איזה סידורים הספקתי לעשות היום , האם עשיתי במשהו טעות , ןאם עשיתי טעות אני סופגת עלבונות - של - איזה חסרת עצמאות את , את ממש מטומטמת , באתי לכאן עם אשה טיפשה .ובכלל , הוא לא מתייחס אליי - לא מדבר איתי - הוא יושב במחשב עד שעות הלילה מאוחרות - מגיע לישון אחריי . כאשר מדבר בטלפון עם חברים מהארץ או עם הוריו - הוא הופך להיות איש שיחה מעולה , דברן ומשתף - ורק איתי לא - איתי שקט = זה כמובן גורם לי גם לקנא וגם לתהות מה לעזאזל אני עושה לא בסדר ????למה איתי הוא לא מדבר ככה ??.אתמול היה השיא - הוא הגיע הביתה מאוחר כהרגלו - ואני כעסתי על העובדה שהילד שלנו היה צריך לחכות לו למקלחת - כי אני כבר בחודש שמיני - ומאוד קשה לי לקלח את הילד שלנו ... הוא הגיע הביתה ובמקום לקלח אותו בהקדם הוא החליט שהוא רוצה לדבר עם הוריו עכשיו במשך 30 דקות נוספות .אני כמובן מאוד כעסתי - הוא מצידו אמר שאחרי הלידה אני יכולה לטוס לארץ כי נמאס לוכשאמרתי לו שזה מאוד פוגע פי ןשאיבדתי המון כדי להיות כאן ולתמוך בו - הוא ענה שזה בעיה שלי. וזהו מאז אנחנו לא מדברים כלל = מבחינתו זה גמוראני פגועה כל כך , הוא מזלזל בי מאוד מאז שהתחיל כל הסיפור הזה -ובמקום שהסכמתי לנסוע דווקא תביא לשיפור - היא רק הרעה את מערכת היחסים ביננו וגרמה לו להעריך אותי הרבה פחותואני באמת באמת לא מבינה - מה אני עושה שגורם לו כל כך לסלוד ממני , שלא נדבר על סקס - שאני מאוד רוצה והוא כל הזמן דוחה אותי-למה הוא פשוט לא סובל אותי ? הוא מתייחס אליי כאל מטלה - מועקה - נטללמרות שאני לא מתלוננת , לא מקטרת , לא מזכירה אפילו למה באתי , אם קשה אני מעודדת ואומרת שיהיה בסדר , ואפילו שקשה לי לפעמים אני לא מעיזה לשתף אותו אלא כותבת לחברות - כי אני מפחדת שזה יעיק עליואני אובדת עצותאני באמת לא מבינה מה הסיפור שלו - הוא קיבל מה שהוא רצה , ובנוסף אני מפרגנת ומעודדת- ועדיין מתייחס אליי נוראיוגם כל ריב - שיכול היה גם לקרות בארץ - מסתיים ב- את יכולה לעוף מפה אחרי הלידהבבקשה עזור לי להבין מה הסיפור .???

ד"ר אורן חסון
בחו"ל, לבד, עם בעל שאינו משתף פעולה
25.10.2012 • 18:40

איילת יקרה,
אנא קראי את שלוש השיחות שלי עם 'ארה"בית', תחת הכותרת "חיזוקים חיוביים" (צד ימין למטה בדף האתר שלי) כאן:http://www.orenhasson.com /help.asp

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083