בן זוג לא מתאים - מה לעשות
יפעת
רוצה להבין את פשר המצב
⌄
שלום,
דר חסוןאני בת 27 היתי רוצה לשאול אותך משהו בנוגע לזוגיות שאני נמצאת בה כבר כמה שנים עם בחור בן 29 שכל פעם לא יודע מה הוא רוצה ממני,אבל כל פעם חוזר לחיים שלי מחדש. יש אהבה מצידי והיא גדולה, אך מצידו אני לא בטוחה.בתקופה האחרונה אנחנו מאוד קרובים מבלים יחד נפגשים הרבה וגם שוכבים..היום שוחחתי איתו ושאלתי אותו לאן הקשר הזה מוביל בעצם? הוא אמר לי שהוא לא יודע מה יהיה ושכרגע המצב נוח לו ונכון שהדברים קצת מתפתחים פתאום יותר משבעבר, אבל הוא פשוט לא יודע. הוא אמר שאם אני רוצה הוא לא יתקשר יותר.. אז חשבתי על זה ואמרתי לו שזה אכן מה שאני רוצה. ואז הוא אמר- "מה? למה ככה?! אחרי כל מה שעברנו?"אז אמרתי לו כן אבל זה לא מוביל לשום מקום ואני ממש לא רוצה להיפגע מה שבדרך כלל קרה איתך בעבר (בשנים קודמות-3 שנים).הוא התחיל להתעצבן קצת.. להרים את הקול אז אמרתי לו תגיד לי תכלס מה אתה מרגיש אלי? מה אתה חושב? אתה לא מדבר איתי על זה, פילו שכיף לנו יחד שאנו נפגשים מה קורה איתנו אחרי כל זה בהמשך? ואז הוא אמר- "אני לא רוצה להגיד לך מה אני מרגיש אני לא חייב לספר לך כלום"הרגשתי שאני מדברת עם ילד בגן.. הוא בן 29! אמרתי לו שזכותי לדעת מה קורה בקשר הזה ומה הוא חושב או מרגיש. הוא התעצבן ולא רצה לדבר על זה. אמרתי לו לפני שאני לא רוצה יותר כלום וניתקתי לו בפרצוף בזמן שהוא מרים עליי את הקול.אני לא ממש יודעת מה הבעיה שלו ואני מנסה להבין ואולי אתה תוכל לעזור לי?הוא עזב את הקשר הרבה פעמים בגלל שהוא אמר שהוא אינו אוהב אותי, הוא היה אומר לפעמים שהוא לא יכול להיות איתי רומנטי, אבל לעומת זאת אנחנו 3 שנים בקשר וכל פעם מחדש מנסים כן להיות יחד והוא מקדיש את תשומת הלב וכו'.היתי מאוד רוצה לדעת מה תסביך של בחור בן 29 שכל פעם אינו יודע כלום?רק לפני כמה ימים בילינו יחד והוא דיבר איתי על זה שאם נתחתן כמה ילדים אני רוצה וכו'.. אבל מצד 2.. הוא כאילו סותר את עצמו..לפעמים אני מרגישה שהוא בקשר איתי עד שהוא ימצא את האחת ואז יעיף אותי. למעשה היו לו בנות זוג אחריי אבל הוא לא שרד איתן הרבה זמן ועזב.. וכמובן חזר אליי כל הזמן. אני כבר לא מבינה כלום אשמח להסבר..תודה רבה על זמנך.
יפעת
רוצה להבין את פשר המצב
⌄
רציתי להוסיף שדיברנו כעת וזה נגמר. הוא נשבע לי שהוא לא יחזור לקשר הזה ושהוא לא רוצה בו. הוא אמר שיש לו חצי רגש כלפיי אבל שהוא לא רוצה שנמשיך. הוא אמר לי שהוא לא רוצה אותי ושאני לא יכולה להכריח בכוח. שאלתי אם יש לו משיהי אחרת.. הוא אמר לא אבל תהיה לי.. ושאתמול הוא היה עם מישהיהוא אמר.. הוא מנסה שאני אקנא .. תראה את התנהגות בעצמך.. ממש לא מבינה כבר כלום.איך ממשיכים מפה? :(אני רק רוצה לשכוח.. להפסיק לאהוב אדם שהיה חלק גדול מהחיי םשלי
ד"ר אורן חסון
בן זוג שאינו מתאים
⌄
יפעת יקרה,
אני חושב שאת יודעת, רק שקשה לך להשלים עם זה. ומכיוון שאת מאד רוצה אותו, התקווה שלך מאפשרת לך להאחז בכל רמז כזה או אחר מתוך המסרים הכפולים שהוא משחרר לך. אבל בתוך המסרים הללו, אני חושב שהחלק המכריע שלכם כבר ברור לך. כדאי שתקשיבי לזה.קשה מאד לשחרר מישהו שראית בו חלק מרכזי מעתידך, ומרכיב משמעותי בחייך בעתיד. באמת קשה. את צריכה להפוך את כל התוכניות שלך לעתיד, ולהסתכל ולבחון את הכל מחדש, כאשר זה לא רק שינוי של התכנון, אלא גם שינוי מהותי כאשר את לא יודעת בכלל מי ייכנס לשם במקומו, לא איך הוא ייראה, לא איך ייראו היחסים ביניכם, ולא עוד הרבה דברים אחרים. אני רק מאחל לך שהבחור הבא יהיה מוכן לקבל אותך כפי שאת, כי כאשר בן הזוג שלך אינו שלם עם בחירתו, הוא פשוט לא מתאים לך.זה לוקח זמן. אבל ככה זה: כאשר מתאהבים שוב, האהבה הקודמת מתפוגגת. קחי לעצמך קצת זמן, כי זה לא קל וזה לא קורה בבת אחת. את צריכה לפנות מקום, שזה אומר בעיקר לומר לעצמך שהעתיד שראית לעצמך איתו לא יהיה, ולהתחיל לפתח ציפיות לעתיד אחר.
ד"ר אורן חסון
התייעצות טלפונית חד פעמית
⌄
יפעת,אנא קחי בחשבון גם את האפשרות של יעוץ טלפוני חד פעמי איתי, אם תרצי שיחה אחת להכוונה ראשונית. תוכלי לראות אותה אצלי באתר. רק אם תרגישי שאת עדיין לא מצליחה לצאת מזה בעוד כמה חודשים, שקלי אפשרות של טיפול מסודר. אבל תני לעצמך זמן לפני כן, כי זה לוקח זמן.
יפעת
⌄
היי אורן, אני בהחלט לא מרגישה ממש טוב אחרי הפרידה, אני טיפוס שלוקח דברים בצורה ככ קשה אולי כי אני מאוד רגישה אבל כן קשה לי להתנתק.אני מנסה להתמודד ולהיות אופטימית.אני מוצאת את עצמי כעת בעבודה בוכה.. מרגישה רע..אני אשקול זאת במידה וזה יהיה יותר גרוע בהמשך.תודה רבה על זמנך..
יפעת
⌄
אני מרגישה שאינני מוכנה לקשר חדש כי אני חווה סוג של התמודדות עם פרידה והיא אכן כואבת וקשה. אבל מצד 2 אם אכנס לקשר אחר במהרה יהיה לי יותר קל לשכוח מכל זה לא?אני אגיד לך מה הפחד שלי?שיהיה לי יותר גרוע ממה שכעת. ההרגשה, שאני אקרוס, שאני לא אצא מזה.זה יכול לקחת שנים ואני מפחדת להתמודד עם הקושי הזה כי אני איתו לבד מתמודדת.שאלה- האם אפשר לצאת מזה ללא התחלה של קשר חדש? או שזה מחייב אדם אחר,זוגיות חדשה
ד"ר אורן חסון
פרידות והתחלות: היי קשובה לעצמך
⌄
יפעת יקרה,
אף אחד לא לוקח קל פרידה מבן זוג שהוא ראה אותו או אותה כבן/בת זוג לחיים. זו פרידה חדשה, ובודאי שאת לא מוכנה עדיין. זה לא אומר שאת לא יכולה לנסות ולהתנסות, ולו רק כדי להכין את עצמך נפשית, גם אם זה לא יוליך לקשר ממשי. היי קשובה לעצמך, ודעי מתי את יכולה להיפגש, וגם עם מי ועד כמה את יכולה להתמסר אינטלקטואלית ו/או רגשית, ואם ועד כמה תרצי לשים לזה גבולות. וזה בסדר, ומותר להתקדם לאט.ואין ספק שאם וכאשר תרגישי אהבה לאדם אחר, יהיה קל יותר. והצעתי לך אפשרויות מה לעשות, אם תתקשי לעשות זאת.
יפעת
לא מצליחה להמשיך
⌄
דר שלום,חזרתי לשתף אותך ולרשום לך.. אני מקווה שזה בסדר. אני פשוט מרגישה מן עצב כזה.. מרגישה געגועים לאדם הזה שהיה איתי כביכול 3 שנים באון אוף ובחר לעזוב בסופו של דבר ואני? אין לי מה לעשות אלא לקבל זאת. ואני לא מנסה ליצור קשר עימו אבל ממש קשה לי.בכל הזמן הזה אני מחפשת אדם אחר ולא מוצאת אף אחד.אני מרגישה לפעמים שאני רוצה להמשיך הלאה ומנסה לעשות מאמצים ויודעת שאם יהיה לי מישהו אחר יהיה לי יותר קל ואני אצא מהעצב שלי מהר ויש ימים כאלה שאני מאוד רוצה מישהו אחר. אבל.. כעבור כמה ימים נוספים, אני אומרת לעצמי..לא.. אני פשוט לא יכולה להכיר מישהו אחר, אני לא רוצה מישהו אחר. אני מרגישה שאני חסומה, שאני נעולה על האדם ההוא. ואני לא יודעת אם אני מתישהו אצליח לצאת מהברוך הזה. הפסקתי להאמין כבר.אני כל הזמן נזכרת בו וחושבת עליו ועל דברים שחווינו יחד. איך הוא מוותר על כל השנים האלה? הוא גם מחפש מישהי אחרת הוא נמצא באתרי הכרויות, וגם אני. ראיתי אותו שם.כנראה שרק הזמן יעזור לי?אם בכלל.משהו שרציתי להוציא... יש לי מן כאב שכזה. תודה