שיחה פתוחה בזוגיות: איך להתגבר על שתיקות
חנה
ברוגזים
⌄
שלום.
אני נשואה כ18 שנה עם 3 ילדים. מאז ומתמיד היתה לבעלי בעיה לאחר כול ריב קטנטן אינו יכול לדבר איתי והברוגז לעיתים יכול להימשך גם שבועות. אצלי לעומת זאת לאחר שעה/שעתיים שוכחת וממשיכה הלאה. אך כאשר אינו מדבר איתי זה מפריע לי וגורם לי להתרחק עוד יותר,ורק לכעוס יותר ויותר. לפני כ-8-9 שנים הצבתי לו אולטימטום לבחירתו- ייעוץ זוגי או גירושין. זה עבד וכך הוא הסכים לבוא איתי לייעוץ. זה עזר לנו מאד שינה לנו את החיים. הפסקנו "למשוך" ברוגזים אחרי כול ויכוח. בשנה האחרונה זה חוזר שוב. שוב כעסים ושוב ברוגז ושוב לא מוכן לדבר איתי למחרת או אחרי כמה ימים. הצעתי שנלך שוב לייעוץ אך אינו מוכן לשמוע על כך. מה עושים?? חוץ מהבעיה הזו יש לנו קשר מקסים,הוא בעל דואג ואוהב. תודה.
ד"ר אורן חסון
לפתוח מחדש ארון תרופות ישן
⌄
חנה יקרה,
אני מניח שאת לא רוצה להפעיל את האולטימטום הזה מחדש. אבל נסי להיזכר מה שכנע אותו אז שהשתיקות המתמשכות פוגעות בך, ופוגעות גם בו? האם תוכלי לשוב ולהזכיר לו זאת בשיחה "שפוייה", ולא כועסת מדי?והאם את זוכרת מה הגורם אצלו לשתיקות הללו, ולנסות לנטרל אותו כדי להקל עליו לשוב לדבר איתך? או לפחות לומר לך "אני לא רוצה לדבר על זה יותר עכשיו, אני כועס", שזה בסדר, אבל גם "נדבר על זה מחר" (או בעוד שעתיים, או בערב או בבוקר, אבל עם מועד ברור שבו השתיקות מסתיימות ומתחיל הדיאלוג מחדש)?