שיחה עמוקה עם בן זוג מופנם
יעלת חן
דילמה
⌄
היי אני בת 24 נשואה כשנתיים בעלי בן 27 , נמצאת בזוגיות כבר 7 שנים עם אותו בחור.בתחילת הקשר שלנו הייתה לו ידידה טובה, הוא היה מתיעץ איתה על הכל.אני לא יודעת מה בדיוק היה בניהם אבל אני בטוחה כי היא אהבה אותו היא איך נגדיר זאת הייתה נכנסת בנו המון. נניח הייתה מתקשרת אליו תופסת אותו שעות בטלפון בטענה כי היא רוצה להתאבד וכו'אני לא יודעת בדיוק מה היו טיב היחסים כי ברגע שהתחלנו לצאת אחרי כשנה הקשר הפסיק.אני יודעת רק שהיא הייתה מתקשרת אליו המון ומשתפת אותו בעניינה האישיים.לפני כשנה היא אכשהו מצאה אותו בפייסבוק שלחה לו הודעה וכדומה.. ואז גם בעלי לא בדיוק התייחס אמר שלום וזהו, הם לא חברים שם. והוא גם לא סיפר לי עליה כי הוא יודע שאני מאוד לא אוהבת אותה.השבוע היא שלחה לו שוב הודעה פרטית , עם קישור לשיר מסויים, שאם אתרגם את השיר ואכנס למשמעות המילים זה יהייה מחווה רומנטית והצהרת אהבה.אני לא יודעת מה לעשות. כי הוא לא סיפר לי על זהמצד אחד אני מרגישה נורא כי זה חדירה לפרטיות, פשוט זה נכנס אוטומטית למחשב בבית שלנו וראיתי.מצד שני אני מאוד פגועה כי הוא לא משתף אותי, אני לא יודעת מה הוא הרגיש כלפיה אם בכלל כי היה בניהם ממש קשר לפני שהתחלתי לצאת איתו.הוא מאוד מופנם ולא מספר לי דברים כאלה כי הוא יודע שאתעצבן, אבל מצד שני אני מרגישה כי האמון נפגם.מה לעשות? איך לפנות אליו ? האם לספר?
ד"ר אורן חסון
לפעמים, כל המוסיף גורע.
⌄
יעלת חן יקרה,
אם הוא גם מופנם וגם יודע שתתעצבני, מן הסתם הוא לא הטיפוס שיפתח דברים כאלה איתך משתי הסיבות גם יחד. הוא בודאי לא מרגיש בנוח עם שיחות עומק, והן לא פשוטות לו, ושיחה כזו, הוא יודע, תגיע להיות שיחת עומק.מצד שני, את בלחץ, ואת מרגישה מאויימת. אם אכן ראית זאת במקרה, זה נותן לך זכות לפתוח את זה. אבל לא מתוך כעס עליו (אחרי הכל, הוא רק אשם בכך שלא סיפר לך, לא בשיתוף פעולה), אלא כי ראית במקרה, וספרי לו מה את מרגישה, כלומר, שזה עשה לך לא טוב. אל תדרשי ממנו כלום, אל תרצי שיגיד משהו אם הוא לא אומר. רק בקשי חיבוק בסוף. והסתפקי בזה.
יעלת חן
לפעמים, כל המוסיף גורע.
⌄
מה לעשות, היום נכנסתי במתכוון להודעות שלו.הוא מחק את של כולם ורק את שלה השאיר.זה מאוד פוגע בי , האם להפסיק לעקוב אחריו או לדבר איתו?
ד"ר אורן חסון
לפעמים, כל המוסיף גורע.
⌄
יעלת יקרה,
את לא חייבת "לדעת" את מה שכתבת עכשיו. מה שידעת קודם, ובמקרה, הוא מספיק כדי להשתמש בו. את צריכה לנהוג בשיקול דעת, וככל שתגיבי לאט יותר, את אוספת יותר, כועסת יותר, חרדה יותר, ופועלת פחות בשיקול דעת. לו היית מגיבה מיידית כפי שהצעתי, היה יותר קל עכשיו. ככל שאת משתהה זה הופך להיות מורכב וקשה יותר. דברי איתו לפני שתהיה תהום עמוקה יותר ביניכם.